شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

همه چیز در مورد روش های جلوگیری از جوش صورت

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

تولید بیش از حد هورمون تستوسترون در مردان و همچنین در زنان (هر چند در مردها ترشح این هورمون بیشتر است ) ، باعث رشد بیشتر غدد سباسه و در نتیجه ترشح بیشتر چربی به داخل فولیکول های مو می شود.در ضمن سلولهای پوستی نزدیک حفره تخلیه چربی تولید ماده کراتین می کنند،وقتی این دو ماده مخلوط شوند،چربی روغن مانند و کراتین تولید ترکیبی می نمایند که باعث ایجاد نقاط سیاه رنگ می گردد.وقتی سوراخ غدد با این ماده مسدود می شود،باکتری ها شروع به تجمع و رشد می نمایند.این اقدام منطقه را ملتهب کرده و ایجاد جوش یا آکنه و برآمدگی های چربی زیر پوستی ایجاد می شود.

نوجوانان به دلیل فعالیت زیاد هورمونها در طول بلوغ مستعد جوش هستند. زنان نیز به دلیل تغییرات هورمونی در قاعدگی و بارداری بیشتر از مردان احتمال جوش زدن دارند. اما این جوش های ناخوشایند بر کودکان از سنین 10 سال به بالا نیز تاثیر می گذارد.
جوش و آکنه های هورمونی و چرکی
معمولا یک علت به تنهایی به وجود آورنده جوش نیست، این مشکل پوستی و درونی می تواند نتیجه ترکیبی از عوامل باشد مانند :
هورمون ها، چربی زیاد، استرس، استفاده از محصولات مراقبت از پوست نا مناسب و فشار ناشی از کلاه. داروهایی مانند داروهای حاوی لیتیوم، ید، استروئیدها و برومیدها نیز می توانند در ایجاد جوش و بدتر شدن جوش های موجود نقش ایفا کنند.بیرون ریزی جوش می تواند از نظر شدت، گستره مختلفی داشته باشد و چون پوست هر فردی متفاوت است هیچ روشی برای نابودی جوش ها برای همه موثر نیست.

ترکیبی از تغییرات سبک زندگی، داروها و درمانهای خانگی می تواند برای از بین بردن جوشها و پیشگیری از ایجاد جوش های جدید مورد استفاده قرار بگیرد.این ضایعات پوستی می توانند تقریبا هر جایی در بدن اتفاق بیافتند اما در صورت، گردن، شانه، سینه و کمر شایعتر هستند. با این حال ممکن است شما متوجه آکنه در بازو، باسن و نواحی دیگر بدن که عرق می کنند شوید.

آکنه یا جوش می توانند از نظر اندازه متفاوت باشند و ممکن است ظاهری سفید، قرمز و یا حتی سیاه داشته باشند. این جوش ها می توانند عفونی شوند و باعث درد، التهاب و حتی باقی ماندن اثر شان در حالی که بهبود یافته است شوند.

انواع آکنه یا جوش در افراد مختلف :
آکنه خفیف،متوسط یا شدید
آکنه ولگاریس
آکنه کیستی یا ندولی
آکنه کانگلوباتا
آکنه روزاسه
جوش های سر سیاه یا سر سفید
پاپولها (جوشهای سر قرمز) یا پوستولها
آکنه در گردن، صورت، شانه ها یا سینه
آکنه بزرگسالی یا نوجوانی
آکنه یائسگی یا آکنه به دلیل سیکلهای ماهانه
آکنه شدید

بر طرف کردن آکنه ها و جوش به روش طبیعی
آکنه اغلب توسط ژنها، تغییرات هورمونی ایجاد می شود که با نوسانات هورمونی و تولید چربی بیشتر در دوران بلوغ، بارداری و حتی بزرگسالی بروز می کنند. بسیاری از مردم فکر می کنند خوردن غذاهای چرب باعث آکنه می شود،اما این درک اشتباهی از آکنه یا جوش و برآمدگی های چربی زیر پوستی است. بیشتر نوجوانان حداقل آکنه خفیف را تجربه می کنند در حالی که برخی از آنها هیچ مشکلی با آن نداشته اند و برخی دیگر دچار آکنه شدید شده اند.

آکنه شدید می تواند بر کیفیت زندگی و اعتماد به نفس فرد تاثیر منفی بگذارد و حتی می تواند در اضطراب و افسردگی نقش داشته باشد.برخی از مردم به ویژه نوجوانان به دلیل آکنه در صورتشان احساس خجالت و شرمندگی می کنند و ممکن است از موضعیت های اجتماعی اجتناب کنند یا حتی نخواهند کسی از آنها عکس بگیرد.بزرگسالانی که آکنه را در زندگی تجربه می کنند معمولا آمادگی آن را ندارند و برایشان استرس زا و تحقیر آمیز است.با این حال با تکنولوژی و داروها و مکمل های غذایی که امروزه در دسترس است روشهای زیادی برای درمان و پیشگیری از هر نوع آکنه وجود دارد.

بررسی انواع آکنه یا جوش شایع :
1- آکنه سر سیاه
آکنه سر سفید در نتیجه زیادی چربی و سلولهای مرده که منافذ را مسدود میکنند تشکیل می شوند. منافذی که با این مواد پر شده است، سطح شان سفید دیده می شود.این شکلی از آکنه است که بیشتر کردم برای ترکاندن و فشار دادن آن وسوسه می شوند اما باید از این کار خودداری کرد.

2- جوش سر سیاه
این آکنه یا جوش نتیجه منافذی هستند که با سبوم و سلولهای مرده پوست مسدود شده است. در مورد آکنه های سر سیاه سطح منافذ باز باقی مانده و به شما این امکان را می دهد که داخل منافذ را که سیاه به نظر می رسد ببینید.

3- کیست ها( تخمدان ، رحم ، سینه ، پروستات ،.... ) و ایجاد جوش:
چربی زیادی می تواند زمینه تکثیر برای باکتریها فراهم آورد و چون باکتریها در داخل منافذ چند برابر هستند، می توانند باعث شوند منافذ ملتهب شدهو ظاهری قرمز، متورم و بسیار دردناک و حتی گرم در هنگام لمس پیدا کنند.این نوع شدید التهاب می تواند کیست تشکیل دهد که شدیدترین نوع آکنه است. کیست ها اغلب پس از بهبودی از خود جای آکنه همیشگی باقی می گذارند.

محرک هایی پوستی که می تواند جوش را شدید و یا بدتر کند :
پوشیدن لباسهای تنگ یا تجهیزاتی که می تواند به پوست مالیده شود و باعث تحریک پوست گردد. بند یا تسمه یا سایر لوازم چسبیده به بدن که اغلب همراه با تجهیزات ورزشی هستند و نیز سینه بند های بندی و حتی لباس های یقه اسکی می تواند پوست را تحریک و آکنه ایجاد کند.اگر شما مدت زیادی پای تلفت هستید یا فعالیتهایی انجام می دهید که چیزی را در مقابل صورت یا پوستتان فشار می دهید (مانند ویولون زدن) ممکن است پوست را به آکنه تحریک کنید.

شستشوی بیش از حد و استفاده از محصولات مراقبت از پوست نامناسب یا دنبال نکردن دستور العمل محصولات خاص می تواند آکنه را تحریک کند.استرس می تواند باعث پاسخ التهاب در بدن شود. همچنین افزایش آندروژن یا هورمونهای مردانه در مردان و زنان می تواند احتمال آکنه را افزایش دهد.هم التهاب و هم سطح بالای اندروژن می تواند باعث تولید چربی را افزایش داده و ممکن است رویداد و شدت آکنه را افزایش دهد.

لمس کردن صورت،دستان و انگشتان شما حاوی چربی است که می تواند پوست صورت را تحریک کرده و در آکنه نقش داشته باشد.پس از هر فعالیت فیزیکی که شامل تعریق است لباستان را عوض کنید و اگر ممکن است دوش بگیرید تا عرق را از سطخ پوستتان پاک کنید.مو نیز حاوی چربی است و اگر موهایتان زیاد بر روی صورتتان می ریزد ممکن است افزایش آکنه در آن نواحی از صورت را تجربه کنید.

برخی از داروها می تواند باعث آکنه شود از جمله کورتیکواستروئیدها، هورمونها، دیلانتینها (ضد تشنج)، لیتیوم و برخی از قرص های جلوگیری از بارداری. بیشتر داروهای در ارتباط با آکنه پس از توقف دارو دیگر تاثیری در ایجاد آکنه ندارند.اگر شغلی دارید که شامل برخورد دست با مواد شیمیایی و روغن های نامناسب می شود احتمال ایجاد جوش در شما افزایش می یابد.
درمان های خانگی رفع آکنه یا جوش
تغییرات سبک زندگی برای پیشگیری از جوش یا آکنه :
اگر چه هیچ علت واحدی مسبب جوش نیست، عوامل سبک زندگی می توانند نقش موثری در ایجاد آن ایفا کنند.
تمیز نگه داشتن صورت با صابون طبیعی
صورت خود را دو مرتبه در روز با لیف نرم و پاک کننده ملایم بشویید. از استفاده از اسفنج های زبر خود دارید کنید چون می توانند باعث تحریک و آسیب به پوست شوند.
دستانتان را به صورت نزنید. فشردن یا ترکاندن جوش می تواند باعث انتقال باکتریها و کثیفیها به نقاط دیگر صورت شده و التهاب را افزایش دهند و در کل جوش را بدتر کنند. در مواردی که صورتتان را با دستتان لمس می کنید، ابتدا دستان را بشویید.
شستن رو بالشی
روبالشی و ملحفه ها را به طور مرتب بشویید و آنها را از کثیفی و باکتریها و انتقال به صورت دور کنید. مو را به طور مرتب بشویید و از محصولات روغنی بر روی مو استفاده نکنید.

ورزش به مدت حداقل سی دقیقه در روز لازم است. ورزش منظم می تواند با کاهش استرس و تنظیم هورمونها به کاهش بیرون ریزی جوش کمک نماید. تعریق نیز تولید چربی در غدد را کاهش می دهد و در نتیجه احتمال ایجاد جوش کم می شود.
از لوازم آرایشی برچسب دار و بدون چربی مانند فوراور لیوینگ بر روی پوست استفاده کنید. این انواع لوازم آرایشی منافذ را مسدود نمی کنند و احتمال واکنشهای آلرژیک و بسته شدن منافذ را کاهش می دهند.
از پدها یا اسفنجهای آرایشی تمیز برای پوست استفاده کنید و پدها یا قلموهای آرایش را به طور منظم بشویید تا از انتقال باکتری ها جلوگیری کنید.
یک صورت پر از جوش ممکن است باعث خجالت کشیدن شما و دوری از اجتماع شود. اما جوش زدن پایان زندگی نیست. با رنج گسترده ای از درمانهای طبیعی و دارویی موجود، این مشکل را به خوبی می توان مدیریت نمود.
اگر آکنه شما خفیف است یا هنوز به نقطه ای نرسیده که احساس کنید لازم است نزد پزشک بروید، انواع محصولات مفید و موثر وجود دارد که می توانید آنها را امتحان کنید.
باید همچنین پاکسازی پوست را به طور منظم انجام دهید تا باکتری ها و چربی ها را کنترل کنید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
بیماری های انسدادی مزمن ریوی و عملکرد جنسیدکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]
انواع کبد چربدکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]
صندلی مناسبدکتر غلامرضا رئیسی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
درد پس از جراحی دیسکدکتر غلامرضا رئیسی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
ریلکسیشن و رهایی از اضطرابدکتر مطهره میردامادی [ متخصص اعصاب و روان ]
سردرد ـ قسمت اولدکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
چرا به ترمیم عمل پلک نیاز پیدا می کنیم؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آیا انتقال کرونا از مادر به جنین ممکن است؟دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]
رایج ترین بیماری های پوستیدکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت