چند مورد از تغییراتی که نشانه ی سرطانی شدن خال هستند را مرور می کنیم .
نخستین نشانه از یک خال بالقوه سرطانی تغییر چشمگیر در رنگ آن است . به عنوان مثال ، خال هایی که تیره بوده و اکنون تغییر رنگ داده اند و یا خال هایی با رنگ متناقض مانند قرمز ، صورتی ، سفید یا برنزه باید مورد توجه قرار بگیرند .
خالی که دارای شرایطی با ثبات نیست به عنوان مثال در رنگ ، شکل ، ارتفاع ، بافت سطحی می تواند خطرناک یا ناسالم باشد
خال های سالم دارای مرزی مشخص در اطراف لبه خارجی خود هستند . اما ملانوما یا خال های سرطانی به طول معمول دارای لبه های خارجی محو شده یا نامنظم هستند . هنگام لمس این خال ها لبه های آنها ممکن است برآمده و زبر احساس شود و امکان انتشار رنگ به بافت های اطراف وجود دارد .
هر خالی که در هنگام لمس درد احساس شود باید به عنوان نمونه ای خطرناک در نظر گرفته شود . به ویژه اگر مایع یا خون از خال خارج شود .
خال های سالم از نظر پهنا از 6 میلی متر بزرگتر نمی شوند اگر خالی با اندازه بزرگتر در بدن خود دارید یا اندازه آن در حال رشد است به پزشک جهت بررسی بیشتر مراجعه نمایید .
خال های سالم به طور معمول متقارن هستند یعنی اگر از وسط خم شوند هر دو سمت روی هم قرار میگیرند اما خال های خطرناک به طور معمول نا متقارن هستند .
خال از جمله ضایعات پوستی است که گاهی از لحاظ زیبایی و در مواردی هم به لحاظ درمانی نیاز به برداشت آن وجود دارد. شما برای برداشت انواع خال در اصفهان، می توانید به مطب دکتر لاددن ناظمی مراجعه نموده و با بکارگیری مناسب ترین روش اقدام به برداشت خال نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32240913 - 031 تماس حاصل فرمایید.
متاسفانه بسیاری از مسائل مربوط به سلامت از اعضاء خانواده ( والدین ) به ما منتقل می شوند در زمینه سرطان پوست یا خال های مشکوک نیز سابقه خانوادگی موثر است .
یک خال جدید یا زخمی که بدون در نظر گرفتن مدت زمان سپری شده از ایجاد و اقدام های درمانی صورت گرفته بهبود نمی یابد ممکن است یک خطر سرطانی بالقوه باشد .موارد فوق مواردی هستند که باید افراد در نظر داشته باشند تا در زمان مناسب در صورت تغییرات ایجاد شده در خال به پزشک مراجعه نمایید و جهت پیشگیری از سرطانی شدن خال و یا درمان به موقع اقدام نمایید .
برای برداشتن خال سه روش سوزاندن ، لیزر و جراحی وجود دارد . در روش سوزاندن به وسیله اتصال جریان برق خال سوزانده می شود . این روش برای خال های ریز و سطحی بیشترین کاربرد را دارد .در روش جراحی خال از عمق پوست به همراه کمی از بافت اطراف آن برای عود نکردن خال خارج می شود . این روش برای خال های بزرگ تر و برجسته که عمق زیادی در پوست دارند مناسب است .لیزر کردن مانند سوزاندن است با این تفاوت که از امواج لیزر استفاده می شود .که تعیین نحوه ی برداشتن خال با تشخیص پزشک تعیین می شود .
خال ها تومورهایی پوستی خوش خیمی هستند که از سلول های منشاء گرفته از ملانوسیت ها تشکیل یافته اند .
خال ها بر اساس سن شروع و نحوه آرایش سلول های خال ، طبقه بندی می شوند .
خال ها در تمام انسان ها به وفور به نسبت یکسان در زن و مرد دیده می شوند . خال هایی که در زمان تولد وجود دارند یا در 2 سال اول زندگی پدیدار می شوند به نام خال مادرزادی نامیده می شوند . میزان بروز خال اکتسابی در دوران بلوغ به حداکثر می رسد پس از 30 سالگی پدیدار می شوند یا تغییر کنند را باید مشکوک تلقی کرد.
برخورد با نور خورشید به عنوان محرک رشد سلول های خال عمل می کند که اکثر خال های اکتسابی در مناطق در معرض نور خورشید به پوست ، ایجاد می شوند .
اکثر بزرگسالان بین 12 تا 20 خال دارند . خال های بیش از این تعداد به صورت یک صفت به ارث می رسند . در دوران بلوغ و بارداری خال ها بزرگتر شده و شدیداً پیگمانتر و یا پررنگتر می شوند .
معمولا خال ها بدون علامت هستند . اگر چه به ندرت به وسیله لباس و یا ضربه خارجی تحریک می شوند . از دیدگاه دیگر خال ها انواع مختلفی دارند که طبقه بندی آنها بر اساس سلول ایجاد کننده آن می باشد بر اساس چهار نوع خال داریم :
خال ملانوسیتیک ، خال اپیدرمیک ، خال بافت همبند و خال عروقی
شایعترین خال ها خال ملانوسیتیک است که آنها نیز بر اساس آرایش سلولی به دسته های دیگری تقسیم بندی می شوند .
در ادامه به بررسی خال های ملانوسیتیک و تغییرات آنها می پردازیم
خال های سالم یا بی خطر دارای مرز مشخص در اطراف لبه خارجی خود هستند .
کلینیک پوست مو و لیزر دکتر لادن ناظمی یکی از مراکز معتبر و مجهز است که با ارائه انواع خدمات جوانسازی در اصفهان، پوستی شاداب و با طراوت را به شما مراجعین محترم هدیه می نماید. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های 32240913 - 031 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.