هر آنچه باید در مورد برداشتن چربی های بوکال بدانید
دکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]آدرس وب سایت : www.drloghmani.irآدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، نبش خیابان مهرداد شرقی ، ساختمان الهیه ، طبقه سوم تلفن مطب : 31312141 - 031
داشتن صورت متقارن و زیبا خواسته هر فردی است. به همین دلیل است که این روزها دنیای پزشکی در تلاش است تا با کمک روش های کاربردی بتواند در داشتن صورت و چهره ای زیباتر و متناسب تر به افراد کمک کند. یکی از این روش ها که در سال های اخیر هم با استقبال بسیار زیادی مواجه شده، جراحی بوکال فت است. روشی که با کمک آن می توان چهره ای زاویه دار و متناسب تر داشت. جراحی بوکال فت نوعی جراحی زیبایی است که با هدف باریک تر و زیباتر کردن گونه ها و ایجاد گودی در این ناحیه انجام می گیرد. این روش، نتیجه ای بسیار طبیعی دارد و چهره فرد را علاوه بر زیباتر شدن، جوان تر نیز خواهد کرد. در این روش، پد بوکال فت که توده ای چربی دایره ای از بافت صورت است و در اعماق پوست و ماهیچه های میانی گونه قرار دارد، هدف جراح خواهد بود. برداشتن این پد در جراحی بوکال فت، مثل یک کانتور همیشگی عمل می کند و صورت شما را خوش فرم می سازد.
بوکال فت یکی از مهم ترین اجزای صورت است که اصلاح شکل آن باعث اصلاح فرم صورت می شود. لایه چربی بوکال یک لایه عمقی چربی درون گونه ها است و نقش اساسی در حالت دهی به صورت ایفا می کند. محل قرارگیری چربی بوکال از شقیقه شروع شده، قسمت میانی آن در گونه و قسمت تحتانی آن در زیر گونه یا ناحیه لپ قرار دارد. این لایه چربی می تواند در سایزهای مختلفی وجود داشته باشد و یک لایه نازک یا یک لایه ضخیم از چربی باشد.
- رفع گردی صورت
- زاویه سازی صورت
- زاویه سازی گونه ها
- حذف چربی بوکال
- ایجاد ظاهری زیباتر
- حذف گونه های چاق
- ایجاد صورتی متناسب تر
- افزایش تعادل و هماهنگی چهره
- با برجسته تر کردن ظاهر گونه ها و چانه، حالت V شکل به صورت می دهد.
- به جوانسازی فرم صورت کمک زیادی می کند.
- باعث افزایش اعتماد به نفس می شود.
- دوران نقاهت طولانی ندارد و اکثر افراد پس از چند روز به سر کار خود باز می گردند.
- بررسی وضعیت صورت و انتظارات بیمار توسط پزشک
- در صورت وجود هرگونه بیماری مزمن، اخذ اجازه عمل از پزشک معالج توصیه می گردد.
- مصرف هر گونه دارو، حساسیت غذایی و دارویی را به اطلاع پزشک خود برسانید.
- بی حسی موضعی در صورت انجام می شود. شما هیچ دردی احساس نخواهید کرد.
- اگر بیش از یک عمل جراحی انجام داده اید، ممکن است بیهوشی عمومی انجام شود.
- جراح شما یک برش در داخل گونه شما ایجاد می کند. از این برش ها برای بیرون آمدن بیشتر چربی به خارج گونه شما استفاده می شود.
- چربی ها را برش داده و از بین می برد.
- زخم را با بخیه (معمولا جذبی) می بندند.
- با اینکه حدود ۲ تا ۳ روز بعد از عمل بیمار می تواند به فعالیت های روزانه خود بپردازد؛ اما دوره بهبودی کامل عمل به طور معمول یک دوره 21 روزه است. توجه داشته باشید نتایج حاصل از عمل ممکن است 2 تا 3 ماه بعد از عمل ظاهر شود. رعایت برخی نکات و مراقبت های بعد از عمل بوکال فت صورت باعث می شود که به نتیجه بهتری دست یابید. با رعایت این نکات دوره نقاهت کوتاه تری را تجربه خواهید کرد. علاوه بر این درد شما کاهش می یابد.
- پس از انجام جراحی، اهمیت رزرو نوبت های پیگیری با پزشک به منظور اطمینان از روند بهبودی مناسب و جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی بسیار حائز اهمیت است. این نوبت ها که معمولاً چند روز پس از عمل شروع شده و ممکن است تا چندین هفته یا حتی ماه ها ادامه یابند، فرصتی را برای پزشک فراهم می آورد تا پیشرفت های بهبودی شما را از نزدیک ارزیابی کند و هر گونه تغییر یا تطبیق لازم در دستورالعمل های پس از جراحی را اعمال نماید. پزشک ممکن است تست ها یا ارزیابی های خاصی را در طول این جلسات برای بررسی وضعیت بهبودی انجام دهد و در صورت لزوم، داروها یا توصیه های مراقبتی جدیدی را تجویز کند.
- به مدت یک تا دو روز بعد از جراحی بوکال نباید رانندگی کنید.
- پباید از انجام فعالیت های سنگین، بلند کردن اجسام سنگین یا ورزش هایی که فشار زیادی به ناحیه جراحی وارد می کنند، اجتناب شود. پزشک معالج می تواند دستورالعمل های دقیقی را برای از سرگیری فعالیت های ورزشی و فیزیکی ارائه دهد که معمولاً بر اساس روند بهبودی فردی تنظیم می شود.
- متخصصان پیشنهاد می کنند تا ۲۴ ساعت بعد از جراحی، از مصرف قرص های خواب آور یا داروهای مسکن خودداری نمایید.
- در روز اول جراحی از آب زدن به صورتتان خودداری کنید.
- به مدت یک روز نباید از محصولات آرایشی استفاده کنید.
- سر خود را کمی بالا نگه دارید و مراقب باشید که به صورتتان پایین نیاید.
- بهتر است به مدت حداقل دو روز از غذاهای مایع و آبکی مثل آبگوشت، سوپ، پوره سیب زمینی و … استفاده کنید. در این دوران باید غذاهایی که به جویدن نیاز ندارند مصرف نمایید تا زخم هایتان بهبود یابند.
- تا زمان بهبودی نباید مواد غذایی و خوراکی های سفت مانند چیپس مصرف کنید؛ چرا که باعث تشدید زخم ها خواهند شد.
- مصرف زنجبیل، سیر، جینسینگ، گیاه جینکو، چای سبز، روغن ماهی، خار مریم و گیاه کاوا در این دوران ممنوع است؛ چون باعث خونریزی خواهند شد.
جراحی بوکال جزء جراحی های سرپایی و آسان محسوب می شود و برای افرادی که دوست دارند صورت لاغر و زاویه داری داشته باشند مناسب است. البته همه افراد نمی توانند کاندیدای مناسب بوکال فت باشند و باید برخی ملاک ها و شرایط را دارا باشند. متقاضیان با ویژگی های زیر کاندیدای مناسبی برای بوکال فت محسوب می شوند:
- افرادی که حالت صورت آنها گرد است.
- افرادی که چربی صورت، زاویه فک آنها را پوشانده است.
- افرادی که به دلیل زیاد بودن چربی صورتشان، گونه ها و استخوان فک آنها دیده نمی شود.
- آقایانی که دوست دارند فک مربعی شکلی داشته باشند.
- افرادی که بر اساس نظر پزشک، چربی صورتشان از حد طبیعی بیشتر است.
- افرادی که به بیماری خاصی مبتلا نیستند و از سلامت عمومی برخوردارند.
برخی افراد به دلیل موقعیت و شرایطی که دارند نباید برای جراحی بوکال اقدام نمایند. در صورتی که شما شرایط انجام عمل بوکال را نداشته باشید و با این وجود برای انجام آن اقدام کنید، درگیر عوارض زیادی خواهید شد. در ادامه به افرادی که نباید بوکال فت انجام دهند اشاره می کنیم:
- در صورتی که به طور طبیعی صورتتان لاغر است نباید برای انجام این روش اقدام کنید؛ چون با افزایش سن و به مرور زمان گونه های شما دچار فرورفتگی می شوند.
- اگر به نظر پزشک، سن شما برای انجام این عمل مناسب نیست، بهتر است از انجام آن خودداری نمایید؛ چون با افزایش سن، چربی صورت بطور طبیعی دچار کاهش و تحلیل خواهد شد.
- افرادی که به سیگار، مواد مخدر یا الکل اعتیاد دارند، کاندید مناسبی برای انجام این روش نخواهند بود.
- افرادی که دچار اضافه وزن هستند و تصمیم دارند که رژیم بگیرند، باید پس از کاهش وزن برای انجام جراحی اقدام کنند.
- کسانی که از دارویی خاص استفاده می کنند یا به بیماری مبتلا هستند، تنها با صلاحدید پزشک می توانند جراحی بوکال انجام دهند.
- افرادی که هزینه جراحی بوکال را در اولویت قرار می دهند، کاندید مناسبی نخواهند بود.
در ادامه، چند نمونه نظر واقعی و حرفه ای از افرادی که تجربه عمل بوکال فت را داشته اند آورده شده است:
نظرات مثبت در مورد عمل بوکال فت:
- "بعد از انجام عمل بوکال فت، صورتم خیلی تغییر کرد. چربی های اضافی از گونه ها برداشته شد و صورتم خوش فرم تر و زاویه دارتر شد. واقعا از نتیجه راضی هستم و اعتماد به نفس بیشتری دارم."
- "من همیشه از فرم صورتم ناراضی بودم و تصمیم گرفتم بوکال فت انجام دهم. بعد از عمل، صورتم خیلی متناسب تر و جوان تر به نظر می رسید. واقعاً از نتیجه خوشحالم و حس بهتری نسبت به خودم دارم."
- "عمل بوکال فت تجربه ای عالی بود. صورتم خیلی خوش فرم تر و لاغرتر به نظر می رسد و اطرافیانم از تغییرات بسیار تعجب کردند. عمل ساده ای بود و دوره نقاهت خیلی کوتاه بود."
نظرات منفی در مورد عمل بوکال فت:
- "من عمل بوکال فت را انجام دادم، اما تغییرات خیلی زیادی مشاهده نکردم. فکر می کردم که صورتم خیلی لاغرتر و زاویه دارتر شود، ولی نتیجه دقیقا مطابق با انتظارم نبود."
- "عمل بوکال فت برای من نتایج خیلی مطلوبی نداشت. از آنجایی که به دنبال تغییرات چشمگیر بودم، نتایج کمی ناامیدکننده بود. شاید برای افراد با فرم صورت های خاص بهتر جواب دهد."
- "من بعد از عمل بوکال فت کمی احساس درد و ناراحتی داشتم. هرچند که نتیجه در نهایت خوب شد، اما این دوره نقاهت کمی برای من طولانی بود و از این بابت کمی اذیت شدم."
بوکال فت به طور کلی بی خطر تلقی می شود. با این حال، مانند همه روش ها، خطر عوارض جانبی ناخواسته وجود دارد. عوارض احتمالی عبارتند از:
- خون ریزی بیش از حد
- عفونت
- واکنش منفی به بیهوشی
- هماتوم
- آسیب غدد بزاقی
- آسیب عصب صورت
- حذف بیش از حد چربی
- عدم تقارن صورت
هزینه عمل بوکال فت بر اساس عوامل مختلفی تعیین می شود که باعث می شود قیمت آن در مکان های مختلف متفاوت باشد. هزینه این جراحی در شهرهای بزرگ بیشتر از شهرهای کوچک است، بنابراین یکی از عواملی که قیمت آن را تعیین می کند، موقعیت جغرافیایی عمل جراحی است. ممکن است فرد علاوه بر لاغری صورت، جراحی دیگری انجام دهد که هزینه آن را افزایش می دهد. انتخاب پزشک، مهارت و تجربه او در تعیین هزینه عمل جراحی در نظر گرفته می شود. پزشکان با تجربه تر هزینه بیشتری می گیرند. امکانات و تجهیزات کلینیک یا بیمارستانی که در آن جراحی انجام می شود از عوامل تعیین کننده هزینه عمل بوکال فت هستند. علاوه بر هزینه عمل جراحی، باید هزینه معاینات مربوطه را که باید قبل از عمل جراحی انجام شود و بیمار باید هزینه آن را بپردازد برآورد کرد.
-
آیا امکان دارد که چربی دوباره برگردد؟
در صورتی که مراقبت های لازم را انجام دهید و از اضافه وزنتان هم جلوگیری کنید، احتمال برگشت چربی ها بسیار کم خواهد بود.
-
جراحی بوکال فت همان لیپوماتیک صورت است؟
خیر، بوکال فت با تخلیه چربی انجام می شود؛ اما لیپوماتیک با حرارت دادن به چربی ها، آنها را از بافت صورت جدا می کند.
-
روش بوکال فت برای چه افرادی مناسب نیست؟
معمولاً کسانی که از بیماری های خاص رنج می برند نباید به سراغ این جراحی بروند. در کنار این نیز انجام بوکال فت برای کسانی که لاغر هستند و صورتشان گوشتی نیست، اصلاً توصیه نمی شود.
-
چقدر طول می کشد تا نتیجه نهایی جراحی مشخص شود؟
معمولاً حدود یک هفته زمان می برد تا تورم ناشی از جراحی، کاهش پیدا کند و ظاهر جدید شما به خوبی، خود را نشان دهد. با این حال، بعد از یک ماه، بهبودی کامل بروز پیدا می کند و در بسیاری از افراد، حتی نتیجه نهایی جراحی هم مشخص می شود. به خاطر داشته باشید که پوست شما به زمان نیاز دارد تا با تغییرات ناشی از جراحی کنار بیاید. به همین دلیل هم گاهی ممکن است نتیجه نهایی جراحی تا سه ماه بعد، خود را نشان دهد.
-
جراحی بوکال فت با لیپوساکشن صورت چه فرقی دارد؟
چربی بوکال فت با تخلیه چربی بوکال از صورت انجام می دهد؛ ولی لیپوساکشن بدن ، قسمت های چربی را خرد می کند و بعد از آن به وسیله مکنده هایی تخلیه می کند. به همین دلیل هم نقاهت و درد ناشی از لیپوساکشن به مراتب بیشتر از بوکال فت خواهد بود.
-
علت پیری پوست بعد از جراحی بوکال فت چیست؟
اگر پزشک به اشتباه حجم زیادی از چربی را بردارد، صورت زیادی لاغر شده و پوست گونه حالت افتاده پیدا می کند که این وضعیت باعث پیری پوست می شود.
نسخه اصلی مطلب
هر آنچه باید در مورد برداشتن چربی های بوکال بدانید را در سایت دکتر شهریار لقمانی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید