رژیم غذایی و مکمل های توصیه شده در درمان آکنه
مصرف بیش از اندازه چربی های اشباع شده ( گوشت های چرب، شیر کامل پر چرب و شکلات ) و چربی های هیدروژنه ( مارگارین ها و غذاهای فرآیند شده ) از طریق افزایش تولید سبوم در پوست، می تواند آکنه را تشدید کند. غذاهای غنی از کربوهیدرات ها ی تصفیه شده ( به ویژه سوکروز ہ) و فقیر از فیبر نیز می تواند تولید سبوم را تحریک کند. حساسیت های غذایی ( معمولا به مغز ها و کولاها ) می تواند در افراد مستعد سبب بروز آکنه شود. آکنه ممکن است در اثر ترکیبات حاوی ید مانند فرآورده های کلپ ( اشنه دریایی یا کتانجک ) یا برخی داروها نیز ایجاد شود.
برای کمک به کم کردن و تکرر شدت آکنه :
- مصرف غذاهای غنی از چربی های اشباع گوشت های چرب ، شیر کامل پر چرب ، پنیر ، کره ، شکلات و غذاهای غنی از چربی های هیدروژنه : مارگارین ، فرآورده های نانوایی فرآیند شده ( شیرینی ها و کلوچه ها ) غذا های شور و چرب : چیپس ، سیب زمینی سرخ شده ، مغز ها به ویژه بادام و بادام زمینی را کم یا حذف کنید.
- از سبزی های خام و فرآروده های غله کامل و میوه های تازه و آبمیوه ها، ماهی تازه و غذاهای دریایی بیشتر بخورید.
مکمل های توصیه شده :
ویتامین A : می تواند در کاهش شدت والتهاب موثر باشد. دوز های بالای ویتامین A فقط تحت نظر پزشک مصرف شود. مقدار توصیه شده 2000-10000mg در روز می باشد.
ویتامین E و سلنیم : به ویژه در درمان جوش های سر سفید موثر است. مقدار توصیه شده 200-400mg ویتامین E و 200mg سلنیم در روز می باشد.
روی: شدت و التهاب آکنه را کم می کند. مقدار توصیه شده 80-50 mg در روز می باشد.
گاما - لینولنیک اسید (GLA) : التهاب را در غدد چربی کم می کند. به همراه 100mg ویتامین E خورده شود. مقدار توصیه شده به صورت 4-2g روغن گل مغربی در روز می باشد.