1 - آیا خوردن فست فود باعث جوش می شود ؟
جواب این سوال مثبت نیست ولی تجربه شخصی افراد در این زمینه متفاوت است. یا برخی معتقدند که وقتی لبنیات وغذاهای شیرین را کمتر مصرف می کنند جوش هایشان کمتر می شود. باید گفت ثابت نشده که غذای خاصی باعث جوش شود. مصرف مقادیر زیاد میوه و سبزیجات و مصرف مقادیر کم غذاهای شیرین خوبست ولی نقش چندانی در تغذیه پوست شما ندارد!
2- چه چیزهایی بر جوش موثرند ؟
هورمون ها یکی از عوامل اصلی ایجاد جوش به ویژه در نوجوانان و جوانان هستند. چیزهای دیگری هم در جوش زدن موثرند مثلا" وقتی که چربی و باکتری های سطح پوست زیاد باشد می تواند با بستن منافذ پوست باعث جوش شود. صورت خود را بشویید ولی با ملایمت . کیسه نکشید!
3- استرس باعث بدتر شدن جوش ها می شود ؟
استرس عامل ایجاد کننده جوش نیست ولی می تواند آن را بدتر کند. برخی مواد آرایشی و مرطوب کننده ها ، و تغییرات هورمونی ناشی از بلوغ و عادت ماهانه هم این کار را می کنند . برخی عوامل با تحریک پوست، جوش را تشدید می کنند، از این جمله اند آلودگی هوا و رطوبت!
4- آیا شستن روزانه موها با شامپو در کاهش جوش موثر است ؟
بله . چربی پوست سرشما می تواند باعث چرب تر شدن صورت شده و منافذ موجود روی پوست صورت را ببندد. محصولات چرب که برای مو استفاده می شوند هم می توانند همین کار را بکنند . شستن روزانه موها با شامپو با رفع چربی ها به کاهش جوش کمک می کند.
5- چرا پسران بیش از دختران جوش می زنند ؟
زیرا پوست پسرها چرب تراست . پوست همه افراد چربی تولید می کند و این چربی از منافذ پوست خارج می شود . اگر میزان چربی تولید شده زیاد باشد ، این چربی همراه با سلول های مرده سطح پوست می توانند منافذ را بسته و منجر به رشد باکتری و ایجاد جوش شوند.
6- آیا جوش ارثی است ؟
اگر سایر افراد خانواده مبتلا به جوش باشند ، احتمال اینکه شما هم جوش بزنید بیشتر است. به هرحال جوش چه ارثی باشد یا نباشد می توان ان را درمان کرد.
7- چند درصد از افرادی که در سنین بین 1 تا 30 سالگی قراردارند جوش می زنند ؟
در حدود 80 درصد! بیشتر مردم زمانی در طول عمر خود به جوش دچار می شوند . این مشکل بعد از 30 سالگی کاهش پیدا می کند. متخصص پوست در هر سنی که باشید قادر است به شما کمک کند.
8- بهترین وسیله برای مالیدن شوینده ها بر روی پوستی که جوش می زند چیست ؟
انگشتان شما بهترین وسیله اند . استفاده از سایر وسایل مانند لیف یا اسفنج ممکن است پوست را تحریک کرده و وضع را بدتر کند.
9- آیا فشار دادن جوش های سرسفید کار صحیحی است ؟
خیر . شما نباید جوش های خود را دستکاری کنید. این کار می تواند جوش را تحریک کرده و باعث بدتر شدن آن گردد. فشاردادن جوش همچنین می تواند باعث عفونت و ایجاد اسکار(جای جوش) دائمی شود.
10- از داروهای معمول که قانونا" بدون نسخه مجوز فروش دارند کدامیک بهترند ؟
بنزویل پراکساید ، رزورسینول ، و سالیسیلیک اسید از رایج ترین داروها برای جوش های خفیف تا متوسط محسوب می شوند. مصرف این داروها معمولا" باید 4 تا 8 هفته ادامه یابد. بنزویل پراکساید باکتری ها را می کشد ، چربی پوست را برطرف می کند ، و باعث جدا شدن لایه سطحی و مرده پوست می شود. سالیسیلیک اسید منافذ را باز کرده و پوست را خشک می کند. رزورسینول هم برای جوش های کوچک مناسب است.
11- محصولات آرایشی بهداشتی که کمدوژن نیستند چه تاثیری دارند ؟
این محصولات باعث بسته شدن منافذ پوست نمی شوند . معمولا" بر روی بسته بندی اینگونه مواد ، کلمه noncomedogenic را می توان دید. اینها فاقد چربی بوده و برای مبتلایان به جوش مناسبند.
12- برای جوش چه موقع باید به متخصص پوست مراجعه کنیم ؟
تقریبا" همه جوش ها با درمان صحیح بهبود می یابند . اگر با درمان های بدون نسخه بهبود نیافتید به متخصص پوست مراجعه کنید. هرگز جوش را یک امر طبیعی یا ژنتیکی که باید آن را تحمل کرد تلقی نکنید. جوش تاثیرات روانی مخربی بر نوجوانان و جوانان داشته و رفع جای جوش هم بسیار مشکل و پرهزینه خواهد بود.