با وجود گفته های بسیاری از پزشكان مبنی بر این كه آكنه هیچ ارتباطی با رژیم غذایی ندارد، اما هیچ جوان مبتلا به آكنهای را پیدا نمیكنید كه با خیال راحت بتواند انواع خوردنیها را مصرف كند. البته امروزه متخصصان تغذیه و پوست و مو بر این عقیدهاند كه ارتباط مستقیمی بین برخی خوردنیها و تشدید آكنه وجود دارد.
از چه غذاهایی زیاد مصرف كنید ؟
1 - میوه های حاوی ویتامین C را در برنامه روزانه خود قرار دهید. ویتامین C علاوه بر شاداب نگه داشتن پوست، در ساخت كلاژن پوست نقشی كلیدی ایفا میكند كه در ترمیم جای جوشها بسیار موثر است.
2 - غذاهای حاوی ویتامینE را فراموش نكنید. ویتامین E سبب نرمی و شادابی پوست میشود.
3- سیر و پیاز سرشار از سولفور هستند و باعث كاهش آكنه میشوند.
4- جگر به دلیل داشتن مقادیر زیاد ویتامین A به بهبودی جای آكنه كمک میكند. لازم به ذكر است در كنار ویتامین C تركیبات ویتامین A در ساخت و ساز كلاژن پوست نقش اساسی ایفا میكنند، از این رو مصرف جگر كبابی یا آب پز، برای از بین رفتن جای آكنه و جلوگیری از تشدید آن توصیه میشود. همچنین هویج و سیبزمینی نیز از جمله منابع خوب ویتامین A هستند.
5- آب زیاد بنوشید. خشكی پوست، ارتباط بسیار نزدیک با میزان آب مصرفی بدن و آكنه دارد. زمستانها به دلیل كاهش میل فرد به نوشیدن آب، پوست خشك شده، و به دنبال آن آكنه شدیدتر میشود.
6- بهرغم نگرش غلط عامه، عسل در عین حال كه شیرین است، در بهبود آكنه تاثیر دارد.
از چه غذاهایی باید پرهیز كرد ؟
1- اولین قدم در پرهیز، حذف غذاهای چرب و سرخكردنی است. تمام غذاهای خود را آبپز یا كبابی میل كنید و از سرخ كردن آنها حتی با روغنهای مجاز و سالم جدا بپرهیزید.
2 - چیپس، پفک و سایر تنقلات كه علاوه بر چرب بودن، حاوی مقادیر زیاد رنگهای صنعتی هستند، تشدید آكنه را در پی دارد.
3 - هر نوع ادویه اعم از فلفل، دارچین و سایر ادویهها حتی اگر تند هم نباشند باید از رژیم غذایی حذف شوند.
4 - مغزها، شیرینیجات و دانههای روغنی به دلیل طبع گرم و همچنین چربی بالا آكنه را تشدید میكنند.
5 - سسها و هرگونه لبنیات چرب اعم از خامه و سرشیر باید از رژیم غذایی حذف شوند، زیرا چرب شدن پوست به دنبال مصرف غذاهای چرب، عامل مهمی برای بروز آكنه است.