ژنتیک در ابتلابه جوش تاثیر قابل ملاحظه ای دارد.خود راباسایرین مقایسه نکنید.دربرخی افرادجوش صورت دوران گذرایی دارد وبر خی افراد چندین سال با جوش صورت مواجهند.
داروهایی ازجمله کورتونهای موضعی ،خوراکی ،حتی اسپری کورتون ،لیتیوم،فنی توئین،ایزونیازید،استروئیدهای آنابولیک،ریفامپین میتوانند ضایعاتی شبیه جوش( آکنه )ایجاد کنند.
درمان جوش ازایجاد ضایعات جدید جلوگیری می کند.بنابراین درمان تمام قسمتهایی که بالقوه مبتلا هستند ونه صرفا درمان جوشهای موجود ضروری است.
صبورباشید وهیچ درمانی را زودتر ازیکماه قطع نکنید.
پس از بهبود ضایعات ادامه ی درمان تحت نظر پزشک حداقل تا سه ماه الزامی است.
به هیچ عنوان ضایعات آکنه را دستکاری نکنید ونخارانید. این کار می تواند اسکارهایی روی پوست بگذارد که درمان آنها به مراتب از درمان جوش مشکل تر است.در صورتی که عادت به این کار دارید ،حتما مراتب را به پزشکتان اطلاع دهید تا درمان مناسب برایتان تجویز شود.
لطفا از بدست گرفتن مکرر آینه خودداری کنید. این کار می تواند درشما ایجاد اضطراب کند که خود روند درمان را با مشکل روبرو می کند.نگرانی در مورد درمان رابه پزشکتان بسپارید .
درجوشهای التهابی وعفونی اصلاح صورت باژیلت ،بند انداختن ،اپی لیدی و... می تواند جوشها را بدتر کند.
اکثر درمانهای جوش ازجمله آکوتان وترتینوئین صورت را به نور آفتاب حساس می کنند. لذا استفاده از یک ضدافتاب فاقد چربی بطور صحیح طی روز الزامی است.به مقاله ی ضدآفتاب اینجانب رجوع فرمایید.
کمدونهای صورت بویژه پیشانی می تواندبعلت مصرف حالت دهنده های روغنی مو باشد.لذا بهتر است مصرف این مواد محدود شود.
داروی ترتینوئین موضعی درابتدا میتواند جوشها را شعله ور کند.لذا باید تحت نظر پزشک مصرف گردد.این حالت پس از6تا8هفته برطرف خواهد شد.
بنزویل پراکسید می تواند مو ولباس راکمرنگ کند.این نکته را در نظر داشته باشید.
چربی پوست می تواند جوش صورت را بدتر کند.در صورتی که پوست چربی دارید باشوینده های مناسب، چربی پوست خود راکنترل کنید.
مراقب تغذیه ی خود باشید. در صورتی که با مصرف شکلات،سسهای پرچرب ،آجیلهای چرب ومصرف غذاهای چرب جوش شما بیشتر می شود ، این خوراکیها راکمتر مصرف کنید.
نسبت به درمان پی گیرباشید. افرادی که با مشاهده ی بهبودی سریعا درمان را قطع میکنند،احتمال داردنتیجه ی کاملامطلوب از درمان خود نگیرند.پس از بهبود جوش بویژه موارد شدید یک درمان نگهدارنده ی موضعی تا مدتی ضروری است.
مصرف ایزوترتینوئین(اکوتان) دربارداری ممنوع است،لذا باید بانوان قبل از مصرف آن ازباردار نبودن خود مطمئن باشند ودرحین مصرف دارو از روشهای مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنند.تتراسیکلین نیز در بارداری ممنوع است.
جذب ترتینوئین موضعی ناچیز است ،با این وجود بهتر است در بارداری مصرف نشود.
دیده شده که بیماران بنا به توصیه ی دوست وآشنایان اقدام به خوددرمانی کرده وبعضا داروهایی مانند تتراسیکلین یا داکسی سیکلین را مدتهای مدید مصرف میکنند.این کار میتواند صدمات جبران ناپذیری به بدن شما بزند ازجمله منجر به کبد چرب گردد.دارویی که برای دوستان شما تجویز شده ممکن است برای شما مناسب نباشد.
به یاد داشته باشید که هدف از درمان جوش کوتاه شدن دوران بیماری ، کاهش شدت جوش وپیشگیری از بجا ماندن اسکار می باشد.بسیاری از موارد شکست درمان بدلیل اطلاع ناکافی از مکانیسم ایجاد جوش وطرزصحیح مصرف دارو ونحوه ی عملکرد داروهای ضد جوش می باشد.پس دراین موارد مطالعه کنید وهرسوالی دارید از پزشکتان بپرسید.
استرس می تواند جوش صورت را بدتر کند. درصورتی که مبتلا به استرس و اضطراب بیش از حدهستید بارفع این حالات ،درمان جوش سریعتر انجام شده وشما زودتر به چهره ی زیبا و مطلوب دست می یابید.
کلینیک پوست، مو و زیبایی دکتر همافاتحی در اصفهان، با ارائه کلیه خدمات جوانسازی، تزریق ژل، بوتاکس و چربی، کاشت مو و ... پذیرای شما مراجعین محترم می باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.