1. بهتر است افراد پر وزن و چاق وزن خود را کاهش دهند .
2. مصرف غذاهای چرب را به حداقل برسانید ، مصرف مقدار کمی روغن زیتون مجاز است . مراقب چربی های مخفی باشید . از روغن های جامد و به ویژه روغن های ترانس اجتناب کنید .
3. آب میوه ، شربت ، نوشابه و سایر مایعات حاوی قند می توانند سریعا قند خون شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهند . بنابراین به جز در مواردیکه دچار افت قند خون شده اید از مصرف این مایعات اجتناب نمایید و یا مصرف آن را به میزان حدود 1 استکان کاهش دهید .
4. مصرف مواد گوشتی و پروتئینی شاملانواع گوشت دام و طیور و ماهی سفیده تخم مرغ ،مرغ ،پنیر و ...باید در حد متعارف باشد . مصرف بیش از حد آن عوارضی به دنبال دارد . مصرف شیر کم چرب مجاز است اما باید در حجم کم و دفعات بیشتر مصرف شود .
5. مواد نشاسته ای مثل نان ، برنج ، سیب زمینی و حبوبات مجاز است ولی باید در چند وعده تقسیم گردد و مصرف آن به میزانی باشد که افزایش وزن ایجاد نکند .
6. مصرف روزانه 2 الی 3 واحد میوه مجاز است . کاهو ، سبزیجات و میوه هایی مثل خیار و کدو محدودیت مصرف ندارند . مصرف فیبر غذایی که معمولا در میوه جات و حبوبات وجود دارد به کنترل بهتر قند خون و کاهش یبوست کمک میکند .
7. مصرف ماهی به شکل بخار پز یا آب پز دو بار در هفته توصیه میشود .
8. شیرین کننده های مصنوعی باید با مشورت پزشک انتخاب و مصرف گردند .
9.در هنگام انجام ورزش های سنگین یا طولانی باید مقداری مواد نشاسته ای مثل نان در فواصل مناسب (مثلا هر 20 دقیقه) مصرف شوند .