در غذای بیماران دیابتی بهتر است که حبوبات زیادی وجود داشته باشد، حبوبات دارای پروتیین گیاهی است و فاقد کلسترول و حاوی فیبر محلول زیادی است که علاوه بر تامین پروتیین مورد نیاز در کنترل قند این افراد تاثیر مثبت قابل توجهی دارد.
بیماران دیابتی نباید در یک وعده حجم زیادی غذا مصرف کنند.بیماران دیابتی نباید مدت طولانی غذا نخورند و در یک وعده حجم زیادی غذا مصرف کنند که این کار سبب بالا و پایین رفتن یا به عبارتی نوسان قند خون می شود.
مهمترین چیزی که در برنامه غذایی بیماران دیابتی بر کنترل قند خون آنان تاثیر دارد، مقدار مناسب کربوهیدرات است، در این افراد باید کربوهیدرات دریافتی در روزهای مختلف ثابت باشد و لازم است این مقدار کربوهیدرات توزیع مناسبی در طول روز داشته باشد و در قالب ۳ وعده اصلی و ۳ تا ۴ میان وعده توزیع شود.دیابتی ها تصور می کنند که کربوهیدرات فقط در نان و غلات و قند های ساده است که این تصور درست نبوده و علاوه بر آنها در میوه و لبنیات حاوی کربوهیدرات هستند.
بیماران دیابتی بدانند که یک لیوان شیر یا ماست و یک دانه میوه متوسط معادل یک برش نان، قند دارد.
یک عدد میوه متوسط حدود ۱۵ گرم قند دارد و می تواند قند خون دیابتی ها را بالا ببرد، این بیماران در یک شبانه روز حداکثر ۲ تا ۴ واحد (تقریبا معادل ۱۰۰ گرم ) میوه مصرف کنند و سعی کنند بیشتر ویتامین ها و آنتی اکسیدان مورد نیاز را از طریق گروه سبزی ها تامین کنند.