در پاسخ به این سوال که آیا دیابت منجر به آسیب تاندون ها می شود؟ باید بدانید، دیابت زمانی رخ می دهد که گلوکز خون یا همان قند خون بسیار بالا باشد. گلوکز خون منبع اصلی انرژی است و از غذای مصرفی به دست می آید. انسولین، هورمونی است که توسط لوزالمعده ساخته شده و به گلوکز غذا کمک می کند تا به سلول های بدن برسد تا برای انرژی استفاده شود. گاهی اوقات بدن به اندازه کافی هیچ انسولینی تولید نمی کند یا به خوبی از انسولین استفاده نمی کند. سپس گلوکز در خون باقی مانده و به سلول ها نخواهد رسید. با گذشت زمان، داشتن گلوکز بیش از حد در خون می تواند باعث مشکلات سلامتی شود. میزان بالای قند خون که ممکن است همراه با بیماری باشد، در ایجاد مشکل تاندون نقش دارد.
تاندون ها نوارهایی طناب مانند هستند که از بافت قوی و انعطاف پذیری ساخته شده اند. آن ها ماهیچه ها را به استخوان ها متصل می کنند و به اندام های بدن اجازه حرکت می دهند. در سراسر بدن تاندون وجود دارد، از جمله در شانه ها، بازوها، مچ دست، باسن، زانوها و مچ پا. تاندون ها از آسیب عضلات در اثر دویدن، پریدن یا سایر حرکات جلوگیری می کنند. اگر دیابت تحت کنترل نباشد، تاندون های شما ضخیم شده و احتمال پارگی آن ها بیشتر می شود.
در صورت آسیب تاندون مرتبط با دیابت و ایجاد عارضه هایی مانند شانه یخ زده ، سندرم تونال کارپال و ... می توانید با مراجعه به کلینیک درد دکتر علی نقره کار در تهران و انجام روشهای درمانی سرپایی و موثری که در این مرکز قابل انجام است؛ به رفع و درمان آسیب تاندون در اثر دیابت بپردازید. برای ارتباط با این مرکز لطفا با شماره تلفن تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.
در این نوع دیابت، بدن انسولین نمی سازد و سیستم ایمنی بدن به سلول های پانکراس که انسولین می سازند حمله می کند و آن ها را از بین می برد. دیابت نوع یک معمولاً در کودکان و بزرگسالان جوان تشخیص داده می شود، اگرچه ممکن است در هر سنی ظاهر شود. افراد مبتلا به دیابت نوع یک برای زنده ماندن باید هر روز انسولین مصرف کنند.
در این نوع دیابت، بدن انسولین را به خوبی تولید یا استفاده نمی کند و بیشتر در افراد میان سال و مسن رخ می دهد. نوع دو شایع ترین نوع دیابت است.
این آسیب به دلیل ماده ای به نام محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) اتفاق می افتد و زمانی که پروتئین یا چربی با قند در جریان خون مخلوط شود، تشکیل می شود.بدن همواره AGE ها را آهسته تولید می کند اما وقتی دیابت دارید، قند اضافی در خون سرعت می گیرد که بر تاندون ها تأثیر می گذارد.
تاندون ها از پروتئینی به نام کلاژن ساخته می شوند. AGE ها با آن پیوندی ایجاد می کنند که می تواند ساختار تاندون ها را تغییر دهد و بر عملکرد آنها تأثیر بگذارد. برای مثال آنها می توانند ضخیم تر از حد طبیعی شوند و ممکن است نتوانند به اندازه قبل وزن خود را حفظ کنند. در نتیجه، احتمال پارگی یکی از تاندون ها بالا می رود.
آسیب تاندون دردناک است و می تواند مانع حرکت مفصل شود. حتی اگر برای رفع آسیب، جراحی صورت بگیرد، تاندون ممکن است دوباره پاره شود. اگر دیابت خود را کنترل نکنید ممکن است دچار مشکلات در تاندون هایتان شوید که در ادامه به آنها می پردازیم.
بیماری نادری است که منجر به ضخیم شدن و انقباض کپسولی که تاندون ها و رباط های مفصل را احاطه کرده است می شود و با ناتوانی در حرکت دادن شانه و درد در آن ناحیه همراه است.
پایداری مفصل شانه عمدتا توسط تاندون ها و عضلات اطراف آن تامین می شود كه مهمترین عضلات در این بین عضلات روتاتور كاف هستند. پارگی روتاتور کاف ممکن است به دلیل یک ضربه ناگهانی به ناحیه شانه بوجود آید که بدنبال آن بیمار بمدت چند ماه دچار درد شانه می شود.
در عارضه انگشت ماشه ای پوشش رویی تاندون تحریک و ملتهب شده و انگشت در حالت خمیده گیر می کند.
یک عصب فشرده در مچ دست است که دچار بی حسی، سوزن سوزن شدن و ضعف در مچ دست می شوید.
یک وضعیت پیشرونده دست است که می تواند میزان حرکت یا صاف کردن انگشتان را محدود کند و در طول زمان بدتر می شود.
با پزشک خود در مورد راه هایی صحبت کنید تا مطمئن شوید که سطح قند خون شما در زمان بهبودی از مشکلات تاندون پایین می ماند.
در کلینیک درد دکتر علی نقره کار درمان آرتریت پسوریاتیک ، با تزریق کوکتل دارویی کورتیکو استروئید برای بیمارن گرامی میگمانجام خواهد شد. در این روش بعد از ضد عفونی و استریل محل تزریق، در مفاصل ملتهب شده کوکتل دارویی تزریق میگردد. این روش میتواند با کاهش درد و التهاب مفاصل ملتهب، همراه باشد. پس از فرآیند درمان، بیمار حدود نیم ساعت استراحت کرده و سپس بصورت سرپایی از کلینیک مرخص می گردد.