هر بار که غذا یا نوشیدنی شیرین مصرف می کنیم . دندان های خود را به مدت یک ساعت در معرض اسید قرار می دهیم . این اسید حاص عمل باکتریهای موجود در پلاک چسبیده به دندانها ست که با مصرف شیرینی ایجاد می شود .
پس بهتر است غذاهای شیرین را فقط در وعده های غذایی صرف کنیم و از اینکه در طول روز به طور مداوم دندانهایمان را در معرض اسید قرار دهیم اجتناب کنیم .
خوردن غذاهای اسیدی باعث از بین رفتن مینای دندان و نمایان شدن عاج و نهایتاً منجر به حساسیت دندانها و یا پوسیدگی می شوند .
تغذیه سر شار از ویتامین ، املاح معدنی و تازه کمک شایان توجهی به سلامت لثه می نماید و مانع از تحلیل لثه و بیماری های لثه و بوی بد دهان یا لقی دندان ها می شود .
وقتی اسید حاصل از عکس العمل باکتریها نسبت به شیرینی بر مینای دندان می رسد ، شروع به تخریب تربولهای مینایی می کند و وقتی این عمل (مصرف شیرینی)بارها و بارها اتفاق می افتد مینای دندان کاملاً از بین رفته و این پوسیدگی به عاج دندان می رسد و از این به بعد سرعت تخریب و پوسیدگی بیشتر شده ، دندان حساس و دردناک می شود .
کلیه مواد غذایی که در آنها شکرهای گلوکز ، فروکتور و ساکاروز به کار رفته باشد یا قابل تبدیل شدن به این نوع شکرها باشند (مانند کربوهیدراتها)عامل پوسیدگی هستند.
غذاها و نوشیدنی های اسیدی باعث فرسایش دندانها می شوند .
جدول زیر میزان اسیدیته بعضی از مواد غذایی را نشان می دهد . PH کمتر از 5 می تواند باعث فرسایش دندانها شود .
غذاهای با PH بالا (قلیایی) باعث خنثی شدن اسیدیته غذاهای با PH پایین می شوند .
6/7 PH | آب معدنی |
9/6 PH | شیر |
9/5 PH | پنیر |
4/4 PH | ماءالشعیر |
8/3 PH | آب پرتقال |
3/3 PH | گریپ فروت |
2/3 PH | خیار شور |
5/2 PH | نوشابه (کولا) |
2 PH | سرکه |
بهتر آن است که تنها 3 وعده غذایی داشته باشیم تا اینکه 7 تا 10 بار در روز غذا بخوریم ولیکن اگر شما نیاز به وعده های غذایی بیشتری دارید و دوست دارید بین وعده های اصلی غذایی چیزی بخورید بهتر آن است که محتویات آن شکر نباشد و یا میوه های اسیدی (PH پایین ) میل نکنید .
چنانچه علاقمند به مصرف میوه های با PH پایین هستید بهتر است بعد از مصرف آن ها ، مواد غذایی قلیایی مثل پنیر استفاده کنید تا اثر اسیدی آنرا از بین ببرد . میان وعده مناسب می تواند شامل پنیر ، نان ، سبزیجات خام و مغزیجات باشد .
از خوردن شیرینی در میان وعده ها بپرهیزید و فقط می توانید شیرینی را در وعده های غذایی استفاده کنید . آن هم به میزان خیلی کم . چرا که مصرف زیاد شیرینی نه تنها باعث خرابی دندانها می شود که حتی عامل ناراحتی های قلبی و عروقی و افزایش وزن نیز خواهد شد .
بهترین نوشیدنی ها آب و شیر هستند .بهتر است آب میوه همراه غذا میل شود و اگر در میان وعده مصرف می شود ، بهتر است رقیق شود . نوشابه های گاز دار باعث پوسیدگی دندانها می شوند حتی انواع رژیمی آنها .
بدترین حالت آن است که این نوشابه ها در بین وعده های غذایی مصرف شوند .
دو بار مسواک زدن در شبانه روز کافی است . یکبار شب قبل از خواب و یکبار قبل از صبحانه.
مسواک زدن بعد از غذا خوردن و نوشیدن باعث ضعیف شدن مینای دندان و سایش آن میشود و بهتر است حداقل یک ساعت پس از مصرف غذا و نوشیدنی دندانها را مسواک کرد .
بزاق یکی از عوامل پاک کنندگی دندانهاست و جویدن آدامس باعث افزایش ترشح بزاق می شود . جویدن آدامس پس از صرف غذا باعث ترشح بزاق و شستشوی دندانها می شود . اما فقط بایستی از آدامسهای بدون قند ( Suger Free ) استفاده کرد . چرا که آدامسهای معمولی باعث پوسیدگی دندان می شوند .
ارتقاء نرم افزاری وب سایت شما یکی از خدمات گروه نرم افزاری پزشک آنلاین است که با تکیه بر دانش و مهارت متخصصین این مجموعه، همچنین سالها تجربه در زمینه طراحی و پیاده سازی سایت، در بهترین سطح ممکن قابل اجرا می باشد. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید؛ لطفا با شماره تلفن 09128883465 تماس حاصل فرمایید.