این سوال بسیار شایع و روزمره در بحث اعمال جراحی زیبایی است. هر بیماری که کاندید این جراحی میگردد در معرض این پرسش از طرف خود و اطرافیان قرار میگیرد و شاید در نهایت نتوان برای بسیاری جواب قانع کننده ای داد.
گروهی انجام جراحی های زیبایی را تنها در حد جراحی ترمیمی مجاز میدانند . و بازسازی و زیبا سازی بافت های آسیب دیده حین سوانح و تصادف ، بیماری ها و یا بیماریهای شدید مادرزادی که نقص عضو در حد اختلال در کارکرد عضو باشد را مجاز به جراحی میدانند. این گروه بدلیل عوارضی که حین هر جراحی ممکن است رخ دهد پزشک را موظف میدانند که اعمال جراحی که صرفا بدلیل زیبا سازی میباشد را توصیه نکنند و انجام ندهند.
گروه دوم معتقدند انسان مختار است نسبت به بدن خود تصمیم گیرد وبا قبول عوارض جراحی از منافع آن بهره مند شود. موافقان این جراحی ها معتقدند جراحی پلاستیک ویا صحیح تر ترمیمی باعث افزایش اعتماد به نفس و بهتر شدن موقعیت اجتماعی و حتی شغلی و تاثیرگذاری بر اطرافیان گردد. این گروه معتقدند نباید عموم جامعه را از یهره جستن از منافع جراحی ترمیمی محروم کرد. این بحث بصورت کلی در مورد تمام اعمال جراحی زیبایی صادق است ولی سوال این است که
همچنین بخوانید: آشنايی با سنگهای دستگاه ادراری و کلیه
بگذارید من یک خاطره شخصی را تعریف کنم:
چند سال قبل دختری 23 ساله به مطب من مراجعه کرد و خواستار جراحی زیبایی ناحیه تناسلی شد . در معاینه بزرگی لبهای کوچک و کولیتوریس مشهود بود که از نظر پزشکی بیماری محسوب نمی شد.
لذا به وی توضیح دادم که بزرگی لبهای ناحیه تناسلی وی درحد بیماری نیست و احتیاج به جراحی نیست، که با اصرار بیمار روبرو شدم و با ادامه مخالفت من وی درحالت گریه عنوان کرد که مدتهاست با خانواده خود نسبت به امر ازدواج مخالفت میکند و دلیل مخالفت وی صرفا ناراحتی از شکل نازیبای ناحیه تناسلی خود می باشد. و باوجود علاقه شدید به نامزد خود از ازدواج صرف نظر کرده و حتی فکر خودکشی نیز در ذهن خود داشته، لذا من را علی رغم عقیده علمی مجاب به انجام جراحی کرد.
جراحی انجام شد و یک ماه پس از جراحی وقتی بیمار جهت ویزیت پس از جراحی مراجعه کرد ، با دسته گلی زیبا و چهره ای خندان و بسیار متفاوت با زمان قبل از جراحی وارد مطب شد و خبر از انجام مراسم عقد خود داد .
دراین زمان بود که تصور خود من هم از انجام اعمال جراحی زیبایی تغییر کرد.
من معتقدم ما فقط پزشک هستیم و حق قضاوت نداریم و فقط باید طبابت کنیم، باید بیمار نسبت به عوارض هر جراحی اطلاع دقیق و کامل داشته باشد و پس از آن تصمیم گیری کند
بیماری بنام dysmorphophobia وجود دارد که بیمار بصورت بیمارگونه روانی نسبت به اجزای بدن بخصوص بینی خود احساس بدشکلی دارند در حالی که چنین نیست.
در این بیماران شاید انجام مشاوره روانپزشکی لازم باشد چون این بیماران احساس بدشکلی در اجزای زیبای بدن خود دارند.
نسخه اصلی مطلب آیا انجام اعمال جراحی زیبایی تناسلی از نظر علمی صحیح است؟ را در سایت دکتر مجید حقیقت بخوانید.