عوارض جراحی لیفت شقیقه را بهتر بشناسیم
دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]آدرس وب سایت : www.dreshraghi.irآدرس مطب : اصفهان ، چهارباغ بالا ، مجتمع كوثر 2 ، طبقه سوم ، واحد 527 تلفن مطب : 36205114 - 031
با افزایش سن سلول ها به تدریج پیر می شوند و این پیری سلول ها خود را به انواع شکل ها مانند ایجاد چین و چروک در صورت و اطراف ابرو، افتادگی پلک ها و ... نشان می دهد. یکی از مشکلات ناشی از افزایش سن، افتادگی شقیقه یا گوشه ی ابروها است. افتادگی ابروها را می توان تغییر جایگاه ابروها به پایین تر از جایگاه طبیعی خود تعریف کرد. البته افتادگی ابرو علاوه بر افزایش سن دلایل دیگری نیز می تواند داشته باشد. با این حال روش درمانی استفاده شده برای انواع افتادگی ابرو مشابه است. یکی از روش های درمان افتادگی ابرو، جراحی لیفت شقیقه است. در این مطلب علاوه بر معرفی جراحی لیفت شقیقه و بیان نحوه ی انجام آن، عوارض این جراحی نیز بیان شده و راهکارهایی برای مراقبت پس از جراحی ارائه خواهدشد.
دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، با مهارت و دانش کافی، راهکارهای زیباسازی ابرو و چشم را بررسی نموده، مناسب ترین روش لیفت شقیقه را برای حصول بهترین نتایج انتخاب و اجرا می نمایند.
جراحی لیفت شقیقه چیست؟
جراحی لیفت شقیقه یا لیفت تمپورال (temporal lift) نوعی از جراحی زیبایی است که هدف از آن کشیدن گوشه ی چشم و یک سوم انتهایی ابرو است که می تواند منجر به رفع چین و چروک اطراف چشم شود. این جراحی که به صورت سرپایی انجام می گیرد به علت فرایند ساده تر از ليفت پيشانى و در مقابل، تاثیر مناسب خود مورد توجه قرار گرفته است.
جراحی لیفت شقیقه چگونه انجام می شود؟
جراحی لیفت شقیقه که یک جراحی سرپایی است معمولا با سایر جراحی های مرتبط با جوانسازی چشم مانند جراحی پلک انجام می شود. گاهی نیز لیفت شقیقه به تنهایی پاسخگوی نیاز فرد است. این جراحی بسته به شرایط فرد با بی هوشی عمومی یا بی حسی موضعی شروع می شود. سپس برشی در قسمت شقیقه (درست در بالای گوش ها) و داخل موها ایجاد می شود که امکان کشیدن پوست شقیقه را فراهم می سازد. پس از کشیدن پوست شقیقه و قرار گرفتن دم ابروها در محل مناسب، جراحی به پایان می رسد و محل برش یافته دوباره بخیه می خورد. گاهی پس از کشیدن پوست، بخشی از آن اضافی می ماند که این پوست، برش خورده و سپس بر روی محل برش بخیه زده می شود. این جراحی به مدت یک تا یک و نیم ساعت به طول می انجامد و در طی این مدت به دلیل استفاده از مواد بی حس کننده یا بیهوش کننده فرد دردی احساس نمی کند.
عوارض جراحی لیفت شقیقه چیست؟
جراحی لیفت شقیقه یک جراحی سرپایی و ایمن است که احتمال ایجاد عارضه پس از جراحی بسیار پایین است. از جمله عوارض احتمالی جراحی لیفت شقیقه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- بی حسی ناحیه ی پیشانی: این عارضه یک عارضه ی طبیعی بوده و به دلیل استفاده از مواد بی حس کننده ایجاد شده می شود و خودبخود رفع می گردد.
- ملتهب شدن محل جراحی
- درد در موضع جراحی شده و بافت های اطراف آن
- کبودی محل جراحی
- عوارض بیان شده همگی عوارضی رایج و طبیعی هستند که برخی از آنها با داروهایی همچون مسکن ها کنترل شده و برخی نیز بدون نیاز به مداخلات پزشکی، خودبخود رفع می شوند. با این حال ممکن است در موارد نادری عوارض جدی تری نیز ایجاد شوند، مانند:
- ایجاد عفونت در محل ایجاد برش
- ایجاد خونریزی
- عدم تقارن در شکل دم ابروها
در صورتی که فرد نسبت به وجود هر یک از علائم احساس ناراحتی کند بهتر است با پزشک خود مشورت نماید. همچنین روش های مراقبت پس از جراحی نیز می توانند در کاهش احتمال بروز عوارض کمک کنند.
مراقبتهای پس از جراحی لیفت شقیقه چگونه است؟
انتخاب پزشک مجرب می تواند احتمال ایجاد عوارض پس از جراحی لیفت شقیقه را به حداقل برساند. از طرفی مراقبت هایی وجود دارند که افراد با انجام آنها می توانند احتمال ایجاد عوارض پس از جراحی را به حداقل رسانده و سرعت بهبود پس از جراحی لیفت شقیقه را افزایش دهند. از جمله ی این راهکارها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- استراحت کافی پس از جراحی سرعت بهبود محل برش را افزایش می دهد.
- به مدت چند روز ضروری است تا فرد از باندی به نام باند فشارنده استفاده نماید.
- استفاده از داروهای رقیق کننده ی خون مانند آسپرین احتمال ایجاد خونریزی را افزایش میدهد. بنابراین توصیه می شود به مدت يك تا دو هفته از مصرف آنها خودداری شود.
- استفاده از داروهای ضدالتهاب و ضدپلاکت به مدت چند روز پس از جراحی ممنوع است. در صورتی که به دلیل سایر مشکلات، نیاز است تا فرد دارویی مصرف کند لازم است تا با پزشکان مربوطه مشورت نماید.
- به مدت دو هفته از مصرف الکل و دخانیات از جمله سیگار دوری شود.
- چند روز پس از جراحی بهتر است تا حد امکان سر به حالت عمودی نگه داشته شود. در هنگام خواب لازم است تا بدن در حالت نیمه دراز بوده و ارتفاع سر نسبت به شرایط طبیعی بالاتر باشد. این کار از ایجاد خونریزی و سایر عوارض جلوگیری می کند.
- انجام فعالیت های سنگین مانند ورزش های سنگین، خم کردن سر به جلو و حرکات ناگهانی می توانند موجب پارگی رگ در محل جراحی و ایجاد خونریزی شوند. بنابراین توصیه می شود از انجام فعالیت های سنگین تا زمان بهبودی نسبی محل جراحی خودداری شود. در مورد زمان مناسب برای از سرگیری فعالیت های ورزشی لازم است تا فرد با پزشک خود مشورت کند.
- بسته به شرایط فرد، برداشتن بخیه ها 5 تا 12 روز پس از جراحی صورت می گیرد و برگشت به زندگی روزمره و بهبودی مناسب 2 تا 3 هفته طول می کشد.
- در صورت وجود کبودی و التهاب در محل برش، استفاده از کمپرس یخ در موضع جراحی توصیه می شود.
- توصیه می شود تا در طی دو تا چهار روز پس از جراحی موها شانه نشوند. پس از این مدت، شانه ی موها در محل جراحی با احتیاط بوده و از موادی مانند ژل مو یا سایر حالت دهنده ها استفاده نگردد.
- حداقل سه ماه پس از جراحی باید زمان صرف شود تا بتوان موها را رنگ کرد.
- شستشوی موها را می توان سه تا هفت روز پس از جراحی انجام داد. شستشو بهتر است با آب سرد و شامپو بچه باشد. خشک کردن موها باید با احتیاط و ترجیحا بوسیله ی حوله ای نرم صورت بگیرد.
- استفاده از حمام و استخر تا حداقل یک هفته پس از جراحی توصیه نمی شود. پس از آن بسته به شرایط فرد لازم است تا با پزشک در مورد استفاده از حمام و استخر مشورت نماید.
- روش های زیباسازی دیگر بر روی صورت بهتر است با مشورت با پزشک جراح باشد. در صورتی که به پزشک جدیدی برای روش های زیباسازی پوست مراجعه شود لازم است تا پزشک از سابقه ی جراحی لیفت شقیقه آگاه شود.
- از برنزه کردن صورت به مدت حداقل سه ماه خودداری شود.
- از قرارگرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید دوری شود.
دكتر بهرام اشراقى فوق تخصص پلاستيك و ترميمى چشم، با دانش علمى و عملى در مورد بيماريهاى و اشکالات چشم و اطراف آن، در زمينه بلفارپلاستى پلك فوقانى و تحتانى جهت رفع پف الودگى پلكها ، لیفت ابرو، کشیدن گوشه چشم با بوتاکس، درمان افتادگى پلك، درمان انسداد مجراى اشكى اطفال و بالغين، شكستگي هاى كاسه چشم و كارگزارى پروتزهاى چشمى پذیرای مراجعین محترم می باشند.
نسخه اصلی مطلب
عوارض جراحی لیفت شقیقه را بهتر بشناسیم را در سایت دکتر بهرام اشراقی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید