پروستات غده ای به اندازه ی یک گردو است که جزو اندام تولید مثلی مردان محسوب می شود و در قسمت جلویی راست روده و بین مثانه و آلت تناسلی قرار گرفته است. این غده مایعی به نام مایع پروستات تولید می کند که بخشی از مایع انزال مردان است. از داخل این غده، مجرای ادراری اسپرم ها را عبور داده و در نهایت موجب تخلیه ی آن می شود. پروستات ممکن است دچار بیماری های مختلفی گردد که از جمله در مردان بالای 50 سال بسیار شایع هستند. از جمله ی بیماری های پروستات می توان به پروستاتیت (عفونت) حاد باکتریایی، پروستاتیت مزمن باکتریایی، هایپرپلازی خوش خیم پروستات و سرطان پروستات اشاره کرد.
بسته به آسیب واردشده به پروستات، روش های درمانی مختلفی نیز وجود دارند. انواع پروستاتیت معمولا با آنتی بیوتیک و سایر داروها درمان می شوند اما برای درمان هایپرپلازی خوش خیم و سرطان پروستات معمولا نیاز به انواع جراحی خواهدبود. در ادامه به بررسی جراحی های مختلف پروستات و عوارض آنها خواهیم پرداخت.
شما می توانید برای درمان بزرگی پروستات به کلینیک تخصصی دکتر پیمان صالحی در اصفهان مراجعه نمایید. در این مرکز با بررسی بیماری شما و شرایطی که در آن هستید؛ بهترین روش درمانی در نظر گرفته می شود. اگر مایل به هماهنگی با این مرکز یا کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می باشید؛ با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.
پروستاکتومی شامل روش های جراحی مختلف است که به از بین بردن بخشی یا تمام غده ی پروستات منجر می شود.این روش برای درمان سرطان پروستات و درمان پروستات بزرگ شده بکار می رود. در روش سنتی این نوع جراحی، پوست را برش داده و از طریق حفره ی ایجادشده، به پروستات و بافت های اطراف آن دسترسی پیدا می کنتد. برش می تواند در پایین شکم (روش رتروپوبیک) و یا بین مقعد و کیسه ی بیضه (روش پرینه ای) ایجاد شود که اولویت با برش در پایین شکم است زیرا روش پرینه ای احتمال اختلال و ناتوانی در نعوظ پس از جراحی را بالا می برد.
در روش های جدیدتر برای پروستاکتومی از روش لاپراسکوپی نیز استفاده می شود. در روش لاپراسکوپی، برش های کوچکی در پوست ایجاد می شوند و از طریق لوله ها یا بازوهای رباتیک، تغییرات مورد نظر پزشک بر روی پروستات اعمال می شود.
بسته به روش استفاده شده برای پروستاکتومی، عوارض زیر ممکن است بروز کند:
در این روش، بافت پروستاتی آسیب دیده را که مانع جریان طبیعی ادرار است، با استفاده از لیزر و بدون برش پوست از بین می برند. این روش بیشتر برای درمان هایپرپلازی خوش خیم پروستات کاربرد دارد.
دسترسی به پروستات از طریق پیشابراه به دو هدف می تواند صورت بگیرد. اول برداشتن کامل پروستات یا بخشی از آن که روش TURP نام دارد و برای هایپرپلازی خوش خیم پروستات استفاده می شود. در این روش بخشی از پروستات را برش داده و سپس بافت های برش یافته را از داخل مثانه خالی می کنند. در روش دوم که TUIP نام دارد برش های کوچکی در پروستات و گردن مثانه ایجاد می شود تا جریان ادرار به حالت طبیعی بازگردد.
عوارض جراحی پروستات به روش دسترسی از طریق پیشابراه:
برای کاهش اثرات مخرب جراحی، پس از جراحی پروستات باید موارد زیر را رعایت کرد:
در نهایت باید توجه داشت که روشهای درمانی مختلف با توجه به شرایط هر فرد ممکن است عوارض مختلفی را نشان دهد که بررسی آنها و پاسخ مناسب به آن ها باید زیر نظر پزشک متخصص باشد.
نسخه اصلی مطلب انواع روش های جراحی پروستات و عوارض آنها را در سایت دکتر پیمان صالحی بخوانید.