اشخاصی که در روز چندین فنجان چای یا قهوه می نوشند کمتر احتمال دارد به بیماری های قلبی مبتلا شوند. این شواهد حاصل سیزده سال مطالعه بر روی چهل هزار نفر در هلند است. کسانی که در روز بیش از شش فنجان چای می نوشند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی یک سوم کاهش می یابد.مصرف قهوه نیز تا حدودی به کاهش احتمال مبتلا شدن به ناراحتی های قلبی کمک می کند.
خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی در کسانی که روزانه دو تا چهار فنجان قهوه می نوشند، در مقایسه با کسانی که عادت به نوشیدن قهوه ندارند، بیست در صد کمتر است.
ولی اثر مثبت نوشیدن چای و قهوه در صورت مصرف بیش از اندازه از بین می رود.
علاوه بر این کشیدن سیگار نیز تمام اثرات مثبت چای و قهوه را خنثی می کند.
هلندی ها عادت دارند قهوه خود را با کمی شیر و چای را برخلاف بریتانیایی ها بدون شیر بنوشند.
تهیه کنندگان گزارش در مورد این که آیا شیر تاثیر فلاونوید را کاهش می دهد یا نه به نتیجه قاطعی نرسیده اند.
تصور می رود ماده فلاونوید موجود در چای، عامل اصلی در کاهش خطر ابتلا به بیمارهای قلبی است.
ولی قهوه دارای موادی است که می تواند همزمان این خطر را کاهش یا افزایش دهد چون از یک سو قادر است به طور بالقوه، میزان کلسترول خون را بالا ببرد و در همین حال از خطر التهاب که با بیماری قلبی ارتباط داده شده، بکاهد.
مطالعات به عمل آمده تقویت کننده این فرضیه است که نوشیدن قهوه و چای در حد متعارف، برای بیشتر مردم بی ضرر است و حتی خطر ابتلا به بیماری قلبی یا مرگ در اثر این بیماری را کاهش می دهد.
ولی کشیدن یک سیگار همراه با قهوه، تمام این منافع را از بین می برد. علاوه بر این بعید به نظر می رسد که نوشیدن مقدار زیادی چای در حالی که شخص ساعت ها روی صندلی راحتی لم داده و تلویزیون تماشا می کند، به محفاظت از قلب کمک چندانی بکند.