دانه های کاکائو شامل فلاوانول هستند که میتواند باعث افزایش اکسید نیتریک در خون شده و عملکرد رگهای خونی را بهبود ببخشد.
شکلات های تیره رنگ به دلیل داشتن مقادیر بیشتر آنتی اکسیدانها و کاکائو بهتر از شکلات های شیری یا سفیدرنگ میتوانند از بیماریهای قلبی پیشگیری کنند.
نتایج ۸ سال تحقیقات روی نزدیک به ۳۰ هزار نفر که بین ۳۵ تا ۶۵ سال سن داشتند ، مطالعات قبلی دانشمندان را که در این زمینه انجام شده بود تائید میکند.
حتی یک تکه کوچک شکلات میتواند فواید زیادی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی داشته باشد.
اگر میزان مصرف شکلات تا ۶ گرم در هر روز افزایش پیدا کند از تعداد ابتلا به حملات قلبی و سکته در هر ۱۰ هزار نفر ۸۵ مورد کمتر خواهد شد.
البته باید توجه داشتن که هر ۱۰۰ گرم کاکائو شامل ۵۰۰ کالری انرژی است و به همین دلیل باید در مصرف این ماده خوراکی دقت شود تا باعث اضافه وزن و فشار خون نشود.
شاید زمانی که فواید زیاد شکلات در پیشگیری از بیماریهای قلبی و سکته بیان شود عده ای وسوسه شوند تا بیشتر از حد معمول از این ماده غذایی استفاده کنند.اما اگر شخصی میخواهد از منافع مصرف شکلات بهره مند شود باید آن را در یک رژیم غذایی سالم و متعادل بگنجاند.
مقادیر کم شکلات میتواند شما را از بیماریهای قلبی محافظت کند ، اما به شرطی که شما این شکلات را جایگزین دیگر مواد غذایی خود که برای مثال در میان وعده ها مصرف میکنید قرار دهید تا وزن خود را نیز ثابت نگاه دارید.
همچنین نتیجه تحقیق نشان داد، بعد از مصرف شکلات سیاه عروق خونی دهلیزهای قلب بطور متوسط از ۳۶/۲ میلی متر به ۵۱/۲ میلی متر اتساع یافت اما در افرادی که شکلات سفید فاقد کاکائو مصرف کرده بودند قطر این عروق ثابت باقی ماند.
محققان تأثیر اتساع دهنده عروق کاکائو را مربوط به فلاوونوئید موجود در آن می دانند که این ماده در برخی از انواع کاکائو به میزان بالایی وجود دارد .
پژوهشگران می گویند : مصرف شکلات، احتمال خطر مرگ را در افرادی که دچار حمله قلبی شده اند، می کاهد.
پژوهشگران سوئدی وضع ۱۱۶۹ زن و مرد بین ۴۵ تا ۷۰ سال را که به سبب عارضه های قلبی در بیمارستان بستری شده بودند، بررسی کرده و دریافتند آن دسته از بیمارانی که ۲ تا ۳ بار در هفته شکلات می خوردند، سه برابر، کمتر از سایران در اثر عارضه های قلبی جان می دهند.
این پژوهشگران وجود ترکیبات زیست فعال، فلاونوید و آنتی اکسیدان در کاکائو و شکلات را عامل موثر در این زمینه می دانند. بررسی های پیشین نشان می داد، شکلات از فشار خون بالا جلوگیری و از بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می کند.
نتایج تحقیقات دیگر نشان می داد که شکلات غلیظ باعث کاهش فشار خون و ریسک حمله های قلبی و بهبود جریان خون در رگها و پوست بدن می شود.
تحقیقات نشان می دهد: نوشیدن یک لیوان شکلات داغ (hot chocolate) باعث شادابی و جوانی پوست می شود.
محققان در یک بررسی دریافتند: زنانی که در طول سه ماه پی در پی شکلات داغ غلیظ با درصد آنتی اکسیدان بالا مصرف می کردند پوست سالم و مرطوب تری نسبت به سایرین داشته و پوست آنها در برابر اشعه های آفتاب نیز مستحکم تر بود.
محققان به این نتیجه رسیدند که شادابی و جوان تر شدن پوست این افراد پس از مصرف مداوم این نوشیدنی به دلیل وجود فلاونول (flavonol) موجود در شکلات است، البته این ماده در چای و بسیاری از میوه ها و سبزیجات دیگر نیز یافت
می شود ولی فلاونول موجود در این مواد غذایی تاثیر بسیار کمتری بر سلامت و شادابی پوست دارد.
گفتنی است تاثیر یک لیوان هات چاکلت غلیظ به مراتب بیشتر از نوع رقیق آن است.
با وجود این، پزشکان هنوز هم درباره نتایج قطعی این نوع تاثیرات شکلات هشدار می دهند و می گویند ورزش بهترین درمان و توصیه برای حفظ سلامت قلب و بدن است.