دکتر پدرام دانش کاظمی - متخصص ارتودنسی

ارتودنسی نامرئی؛ انواع، معایب، مزایا، مراحل، اهداف درمانی و هزینه

دکتر پدرام دانش کاظمی [ متخصص ارتودنسی ]آدرس وب سایت : www.drdaneshkazemi.ir
آدرس مطب : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11 تلفن مطب : 32247810 - 026

ارتودنسی از روش های درمانی دهان و دندان بوده که به بهبود ناهنجاری های موجود در فک، دهان و دندان ها کمک می کند. به دلیل پیشرفت ها و ابداعات جدید در حوزه ارتودنسی دندان، استقبال افراد از درمان های ارتودنسی طی سال های اخیر به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. به نظر می رسد که بخش بزرگی از این استقبال گسترده، به دلیل روی کار آمدن وسایل و روش های نامرئی جهت منظم کردن دندان ها بوده است. آخرین پیشرفت تکنولوژی در درمان ارتودنسی برای افزایش زیبایی درمان با کلیر الاینرها است که در جامعه با نام ارتودنسی نامرئی شناخته می شوند.

کلیر الاینرها برای اولین بار توسط کمپانی اینویز الاین (Invisalign) ارایه شدند برای همین در بین برخی دندانپزشکان به اشتباه با نام درمان به اینویزالاین معروف شده است. در این درمان به جای چسباندن براکت های ارتودنسی روی دندان ها، از پلاک های متحرکی استفاده می شود که کاملاً شفاف بوده و هیچ نمود خارجی روی دندان ندارند. در این روش از دندان های بیمار، مدلی سه بعدی ساخته میشود و بسته به صلاح دید متخصص ارتودنسی در نرم افزار های مخصوص، روال درمان طراحی و بر اساس آن توسط پرینتر سه بعدی، پلاک های شفاف ( الاینرها) ساخته می شوند. بسته به نوع درمان مد نظر متخصص ارتودنسی تعداد مشخصی از الاینرها برای هر بیمار ساخته شده و در جلسات مختلف برای استفاده به بیمار تحویل داده می شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

اهداف ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی یک روش درمانی نوآورانه است که از وسایل شفاف و متحرک کلیر الاینرها، برای اصلاح موقعیت دندان ها استفاده می کند. برخلاف بریس ها، این الاینرهای شفاف بسیار زیباتر هستند و به راحتی با هر نوع درمان دهان و دندان سازگار می شوند. در ارتودنسی نامرئی دقت و کیفیت مواد به اندازه پیگیری حرفه ای درمان اهمیت دارد. بنابراین برای به دست آوردن بهترین نتایج با کیفیت، ضروری است که فرآیند تحت نظارت دندانپزشکان متخصص در این موارد باشد. به طور کلی از ارتودنسی نامرئی در موارد زیر استفاده می شود:

۱. بایت غلط:

هنگامی که دندان های ردیف بالا کمی جلوتر از دندان های پایین قرار می گیرند، به آن اورجت می گویند. اگر دندان های ردیف پایین جلوتر یا بیرون تر از دندان های ردیف بالا باشد به آن کراس بایت می گویند. اگر دهان بسته باشد و فاصله ای عمودی بین دندان های دو فک وجود داشته باشد، به آن اپن بایت می گویند. همه این نوع بایت های ضعیف، دندان ها را مستعد پوسیدگی، بیماری های لثه، ساییدگی و مشکلات مفصل و تکلم می کنند. ارتودنسی نامرئی می تواند با بازگرداندن تدریجی دندان ها به موقعیت ایده آل شان، به اصلاح همه این نوع بایت های بد کمک کند.

۲. فاصله بین دندان ها:

گاهی اوقات فاصله بیش از حد بین دو یا چند دندان وجود دارد. چنین وضعیتی جدا از اینکه یک مشکل زیبایی شناختی است، خطر ابتلا به بیماری ها و مشکلات لثه را نیز افزایش می دهد. تا زمانی که این فواصل زیاد نباشند، می توان آنها را با ارتودنسی نامرئی برطرف کرد.

انواع ارتودنسی نامرئی

مهم ترین دستگاه های نامرئی عبارتند از:

معایب ارتودنسی نامرئی

هر روش درمانی در کنار مزایای خود معایبی نیز دارد و ارتودنسی نامرئی هم از این قاعده مستثنی نیست و دارای برخی معایب است که ممکن است بعضی از افراد از انجام آن به این دلایل اجتناب کنند. برخی از معایب ارتودنسی نامرئی به شرح زیر است:

ارتودنسی نامرئی با کلیر الاینر

مزایای ارتودنسی نامرئی

مراحل ارتودنسی نامرئی

نوع ارتودنسی نامرئی با توجه به وضعیت بیمار تعیین شده و طی چندین مرحله صورت می گیرد که در ادامه به بررسی مراحل هر کدام از انواع ارتودنسی نامرئی خواهیم پرداخت:

مراحل ارتودنسی لینگوال

ارتودنسی لینگوال یا پشت دهانی طی مراحل زیر انجام می گیرد:

مراحل الاینر شفاف

ارتودنسی با استفاده از پلاک های شفاف ارتودنسی و الاینرهای شفاف نیز طی چندین مرحله انجام می گیرد که این مراحل عبارتند از:

مراحل براکت سرامیکی (همرنگ دندان)

ارتودنسی با براکت سرامیکی و همرنگ دندان، همانند ارتودنسی با براکت های فلزی بوده و تنها تفاوت آن در متریال بریس ارتودنسی و نامرئی بودن آن می باشد. این ارتودنسی نیز طی مراحلی انجام می گیرد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:

روند درمانی ارتونسی نامرئی چگونه است؟

شروع درمان الاینرهای شفاف، روال پیچیده ای ندارد. مانند هر درمان دیگری شما ابتدا به مطب یک متخصص ارتودنسی مراجعه می کنید. سپس تحت معاینه قرار می گیرید. در مرحله بعدی می بایست از دندان های شما اسکن گرفته شود تا نمای کامل دندان ها به دست بیاید. برای این کار یا از دندان ها ایپمرشن (قالب دندان) گرفته می شود و یا با اسکنرهای مخصوص، دندان ها اسکن می شوند. اینکه چطور نمای کلی دندان های شما با جزئیات به دست می آید به متخصص ارتودنسی و امکاناتش بستگی دارد. اگر ارتودنتیست الاینرهای ارتودنسی نامرئی را از لابراتوار بگیرید از دندان هایتان قالب می گیرد و قالب را همراه با رادیوگرافی ها به لابراتوار می فرستد، در غیر این صورت با تجهیزات خود در مطب تمام مراحل را طی می کند. لابراتوار بر اساس داده هایی که متخصص ارسال کرده، مسیری که دندان های بیمار باید تا منظم شدن طی کنند را ترسیم می کند و مطابق با آن تعدادی الاینر شفاف چاپ می شود. این الاینرها باید به ترتیب استفاده شود. هر الاینر ۲ هفته استفاده می شود و پس از آنکه دندان ها را مقداری منظم کرد دیگر کاربردی ندارد و باید الاینر بعدی استفاد شود. این مسیر طی می شود تا بلاخره نوبت به الاینر آخر برسد. در این مرحله دندان ها کاملاً منظم می شوند.

اقدامات قبل از ارتودنسی نامرئی

قبل از شروع ارتودنسی، وضعیت دندان ها و میزان و شدت ناهنجاری و نوع آن بررسی شده و از دندان و فک عکس گرفته می شود. سپس ارتودنتیست عکس را بررسی کرده و با توجه به آن ها و همچنین شرایط بیمار نوع ارتودنسی را انتخاب کرده و در مورد آن با بیمار مشورت می کند. در صورت بروز هر گونه پوسیدگی ابتدا پوسیدگی ها را برطرف کرده و در صورت نیاز به جرم گیری نیز دندان ها را جرم گیری می کند. چنانچه ارتودنتیست تشخیص دهد که برای انجام ارتودنسی نیاز به کشیدن دندان است، دندان مورد نظر را کشیده و بعد از آن اقدام به قالب گیری می کند. این قالب گیری به صورت خمیری و یا دیجیتال انجام شده و در اختیار لابراتور قرار می گیرد. بعد از آن درمان ارتودنسی شروع می شود. همچنین در بعضی موارد ممکن است، فرد قبل از شروع ارتودنسی به جراحی دندان عقل و یا جراحی فک نیاز داشته باشد که در این صورت اگر ارتودنتیست در زمینه جراحی فک تخصص داشته باشد، این جراحی را انجام داده و بعد از آن ارتودنسی را آغاز می کند و در صورتی که نتواند جراحی را انجام دهد، فرد را به متخصص فک و دهان ارجاع داده و بعد از جراحی و طی شدن دوران لازم، ارتودنسی را آغاز می کند.

مراقبت از ارتودنسی نامرئی

برخی از مهم ترین دستورالعمل ها و توصیه هایی که بیمار باید حین استفاده از پلاک ارتودنسی نامرئی به آنها توجه داشته باشد عبارتند از :

کاندیدای مناسب ارتودنسی نامرئی

این نوع از ارتودنسی بیشتر برای افراد بالای 18 سال مناسب است و برای کوکان استفاده از ارتودنسی شفاف توصیه نمی شود.

ارتودنسی شفاف قابل انجام برای تمامی کیس ها می باشد، هم افرادی که نیاز به ارتودنسی دارند و هم افرادی که به ارتودنسی و جراحی نیاز دارند. البته بهتر است کیس های خفیف از ارتودنسی شفاف استفاده کنند؛ چرا که کیس های پیچیده تر طول درمانشان بیشتر می شود.

افرادی که دچار ناهنجاری هایی اعم از:

کاندیدای نامناسب ارتودنسی نامرئی

روش های نامرئی مرتب کردن دندان ها برای بیشتر افراد مناسب هستند. برخی از آنها صرفاً برای افراد بزرگسال در نظر گرفته می شوند؛ اما اگر شخص بخواهد ارتودنسی شفاف با الاینرها را انجام دهد در هر سنی و تقریباً با هر شرایطی می تواند دندان هایش را با آن مرتب کند. با این حال برخی شرایط و موقعیت ها هستند که در آنها افراد بهتر است به جای روش های نامرئی، روش های دیگر را امتحان کنند:

طول درمان ارتودنسی نامرئی

به طور معمول، اکثر درمان های ارتودنسی نامرئی می توانند بین ۶ تا ۳۶ ماه طول بکشند، اگرچه مواردی وجود دارند که در زمان کمتری برطرف می شوند و موارد دیگر ممکن است به چند ماه بیشتر نیاز داشته باشند. طول دوره درمان ارتودنسی نامرئی بستگی به میزان ناهنجاری فک و دندان متفاوت است.

هزینه ارتودنسی نامرئی

از آنجایی که هر فرد شرایط مخصوص به خودش را دارد و بر اساس شرایط خود درمان دریافت می کند، هزینه های درمان هر فرد نیز متفاوت است؛ اما می توان گفت به طور کلی برخی عوامل روی قیمت ارتودنسی تأثیر می گذارند، این عوامل عبارتند از:

نسخه اصلی مطلب ارتودنسی نامرئی؛ انواع، معایب، مزایا، مراحل، اهداف درمانی و هزینه را در سایت دکتر پدرام دانش کاظمی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
پیش از مراجعه به متخصص پوست باید بدانیددکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
درمان و بهبود آرتروز زانو با ورزشدکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
اثر کم کاری تیروئید برنازاییدکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
هالوکس والگوس یا انحراف در انگشت شست پادکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
راههای رفع گرفتگی صدالیلا رستم شیرازی [ آسیب شناسی گفتار و زبان ]
کاربرد مزوتراپی در لاغری موضعیدکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
هالوكس والگوس چیست و علت ایجاد آن؟دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
تأثیر کمبود ویتامین D بر پوستکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
قرص سیلدنافیل بعد از کاشت مودکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت