ناخن بخشی از دستگاه پوششی انسان است که فاقد عصب یا خون رسانی است. بخش های دیگر این دستگاه پوست، مو و غشاء مخاطی هستند. صفحات حفاظتی که ناخن نامیده می شوند، انتهای انگشتان دست و انگشتان پا را می پوشانند. ناخن ها اساساً از کراتین که یک پروتئین درشت مولکول در مو و پوست است، تشکیل شده اند. ناخن ها اغلب به عنوان پنجره ای برای وضعیت سلامتی یا بیماری بدن شناخته می شوند. به دلیل بیماری های سیستمیک بدن که بر رشد طبیعی تأثیر می گذارند، شکل و رنگ ناخن ها ممکن است تغییراتی را تجربه کنند. اونیکولیز یک اصطلاح پزشکی است و زمانی کاربرد دارد که ناخن از پوست زیر خود (بستر) جدا می شود. این عارضه تقریباً شایع است و علل مختلفی نیز دارد. اونیکولیز، طی چندین ماه شکل می گیرد. در این اختلال ناخن انگشت تمایلی به چسبیدن به بستر خود ندارد؛ اما هنگامی که ناخن جدید رشد می کند این مشکل برطرف می شود. اگر اونیکولیز در ناخن دست ایجاد شود، بین ۴ تا ۶ ماه طول می کشد که ناخن جدید رشد کرده و علائم کم شود؛ اما اگر ناخن پا دچار این عارضه شود، طول درمان بین ۸ تا ۱۲ ماه است. افراد در تمام سنین، از هر دو جنسیت و از همه نژادها به یک میزان به این بیماری مبتلا می شوند، اگرچه این عارضه بیشتر در زنان بزرگسالان دیده می شود.
از جمله مهمترین علل ایجاد این عارضه در ناخن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برخی از متخصصان معتقدند که سلامت ناخن ها می تواند نشانه ای از سلامت کلی بدن باشد. به همین دلیل معمولاً ایجاد اختلال در ناخن ها نشان دهنده وجود یک بیماری زمینه ای جدی است. بنابراین گاهی عارضه اونیکولیز نشان دهنده عفونت قارچی یا بیماری تیروئید است. گاهی اوقات نیز کمبود برخی از ویتامین های ضروری و مواد معدنی مانند آهن باعث جدا شدن ناخن از بستر خود می شود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: مانیکور کردن ناخن های ضعیف
از آنجا که بسیاری از علل می توانند باعث ایجاد جدا شدن ناخن از بستر شوند، پزشک ممکن است بدن بیمار را برای بررسی سایر بیماری ها مانند بیماری تیروئید بررسی کند. اگر او به عفونت قارچی مشکوک باشد، باید نمونه ای از بافت زیر ناخن برداشته و برای بررسی زیر میکروسکوپ آن را به آزمایشگاه ارسال کند.
درمان اونیکولیز بستگی به علت ایجاد کننده مشکل دارد. بهترین درمان، از بین بردن یا اصلاح علت مستعد کننده ناخن است.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: علت خط روی ناخن
درمان جدا شدن ناخن از گوشت در اثر ضربه شامل تمیز نگه داشتن ناحیه آسیب دیده، کوتاه کردن بخش شل شده ناخن برای جلوگیری از آسیب بیشتر، و باندپیچی آن برای محافظت است. استفاده از داروهای ضدعفونی کننده موضعی جهت پیشگیری از عفونت و مصرف مسکن هایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن برای کاهش درد و تورم نیز توصیه می شود. همچنین باید از وارد شدن فشار و ضربه های بیشتر به ناحیه آسیب دیده جلوگیری کرد. در صورت بروز عفونت یا جدا شدن بخش بزرگی از ناخن، مراجعه به پزشک ضروری است.
با تزریق ژل لب ، به زیبایی و جذابیت دلخواه خود دست یابید!
این تجربه با بهترین و باکیفیت ترین برندهای ژل توسط دکتر لادن ناظمی در اصفهان به شما ارائه می شود.