حفظ مقادیر قند خون در محدوده نرمال و نیز کنترل میزان چربیهای خون و سطح هموگلوبین A1C،در کنترل دیابت و جلوگیری از عوارض کوتاه مدت و بلند مدت آن اهمیت زیادی دارد.
اگر شما فرد دیابتی هستید که میخواهید به بهترین شکل بیماری خود را کنترل نمایید،باید حداقل به مدت یک هفته با دستگاه گلوکومتر(تست قند خون از سرانگشت)، قند قبل و بعد از صبحانه ،ناهار و شام را اندازه گرفته و در دفترچه خود ثبت نمایید.سپس با مشورت با پزشک خود مقدار قرص یا انسولین دریافتی را تغییر دهید تا بتوانید قند خون را در محدوده ای که در جدول زیر نشان داده شده است،حفظ نمایید.
مطلوب قابل قبول نامطلوب
قند خون ناشتا 120-70 کمتر و مساوی 140 بیشتر از 140
قند بعد از غذا 140-90 کمتر و مساوی 160 بیشتر از 180
- خوردن غذای زیاد
- فعالیت فیزیکی ناکافی
- سرماخوردگی ، آنفولانزا یا بیماری ها یا عفونت های دیگر
- مصرف مقدار ناکافی داروهای پایین آورنده قند خون یا انسولین
- خوردن غذای ناکافی
- افزایش فعالیت فیزیکی یا ورزش
- به تعویق افتادن زمان خوردن وعده غذایی اصلی یا میان وعده
- مصرف زیاد دارو یا انسولین
مطلوب قابل قبول نامطلوب
کلسترول توتال کمتر از 200 240-200 بیشتر از 240
LDL کمتر از 100 کمتر از 130 بیشتر و مساوی 130
HDLدر مردانبیشتر از 45 45 -35 کمتر از 35
HDLدر زنان بیشتر از 50 50-45 کمتر از 45
تری گلیسیرید کمتر از 150 کمتر و مساوی 200 بیشتر از 200
در صورت کنترل نبودن چربی های خون ،داروهای کاهنده چربی تجویز میشود.
HbA1C نیز باید کمتر از 7 باشد و بیشتر از 8 نامطلوب است.