لیزر پلاسما نور تقویت شده ای است که بصورت نقطه ای با حرارت بیش از 350 درجه محل های خاصی را در داخل فضای دیسک می سوزاند و حجم هسته دیسک را کاهش داده و آن را تبدیل به پلاسما می کند. پلاسما حالتی از ماده ما بین گاز و مایع بوده که از محل سوزن لیزر خارج می شود. با گذشت زمان بتدریج مناطق سوخته شده جذب و به جای آن محفظه ای ایجاد می شود که سبب می شود بتدریج فشار از روی قسمت بیرون زده دیسک برداشته شده و این قسمت کوچکتر شده و در بعضی موارد بطور کامل بداخل فضای دیسک برگشت یافته و محو گردد. سوخته شدن دیسک عارضه لیزر پلاسما نیست بلکه نتیجه کار برد لیزر و عاملی در جهت حل مشکل بیرون زدگی دیسک و عوارض آن می باشد .
لازم به ذکر است، با جراحی لیزری دیسک به روش PLDH (لیزر پلاسما) می توان بیماران مبتلا به بیرون زدگی دیسک (فتق دیسک) با علائم شدیدتر را که کاندیدای جراحی باز هستند؛ درمان نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر احمد شکرچی زاده می توانید از طریق تماس با شماره تلفن 36622101-031 اقدام فرمایید.
علت بیرون زدگی دیسک و بروز علایم برای بیمار به دلیل فشار داخل دیسک می باشد. این فشار از مناطق خاصی از فضای دیسک ایجاد و سبب بیرون زده شدن قسمتی از دیسک شده و فشار این قسمت به ریشه عصبی سبب بروز درد با انتشار به اندام و بروز علایم عصبی می گردد. محل ایجاد این فشار از داخل دیسک در انواع مختلف هرنی دیسکال متفاوت است.
ما با شناخت این محل ها و سوزاندن آنها با لیزر سبب کاهش حجم هسته دیسک و در نتیجه کاهش فشار وارد به عصب شده و بیمار بهبودی می یابد.
مسائل روحی و روانی بعد از عمل جراحی لیزری دیسک در روند بهبودی بیمار بسیار موثر است. آرامش پس از عمل و اطمینان به بهبودی از عوامل موثر در بهبودی بیمار و بالعکس اضطراب و ناراحتی از عوامل موثر در تاخیر در بهبودی و یا عدم بهبودی بیمار می باشد. مجددا تاکید می گردد سوزانده شدن قسمت هایی از هسته دیسک کار لیزر پلاسما بوده و اقدامی در جهت درمان و حل مشکل بیمار می باشد.
اصولا درد و اسپاسم های بعد از عمل ارتباط مستقیمی با میزان سوخته شدن هسته دیسک توسط لیزر ندارد. علت این موضوع اینست که سوخته شدن هسته دیسک در تمام موارد عمل شده با لیزر وجود دارد ولی در حدود یک سوم بیماران عمل شده اصلا درد قابل توجهی بعد از عمل وجود نداشته و مسکن های تجویزی را نیز مصرف نمی کنند. بر طبق تجربیات اینجانب شدت بیرون زدگی دیسک و شدت علائم بیمار قبل از عمل، مسائل و زمینه های روحی بیمار و میزان مراعات بیمار بعد از عمل از عوامل موثر در میزان و شدت اسپاسم های پس از عمل می باشد.
برخی از داروها مانند دگزامتازون ، در کنترل و بهبود درد عصب سیاتیک موثر هستند. با این وجود یکی از بهترین روشهای درمان درد عصب سیاتیک ، جراحی لیزری است که به صورت سرپایی با نتایج درخشانی همراه است. جراحی لیزری به روش PLDH که روشی ابداعی توسط دکتر احمد شکرچی زاده، جراح مغز و اعصاب در اصفهان می باشد؛ تا کنون توانسته به درمان درد بیماران زیادی که از درد عصب سیاتیک رنج می برده اند بی انجامد.