ترک سیگار قبل از انجام جراحی دیسک با لیزر پلاسما
دکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]آدرس وب سایت : www.drshekarchizadeh.irآدرس مطب : اصفهان چهارباغ بالابین زمزم و دروازه شیرازکوچه مختاری ساختمان جم طبقه زیرزمین تلفن مطب : 36622101 - 031
عمل جراحی ستون فقرات با لیزر، یکی از روش های کم تهاجمی درمان ستون مهره ها است؛ که برای آن دسته از بیمارانی استفاده می شود که از عارضه های ستون فقرات، همچون تنگی کانال نخاعی ، درد سیاتیک ، فتق دیسک های کمر یا گردن، خارهای استخوانی و... رنج می برند. در این روش درمانی، از انرژی متمرکز نور، به منظور تحریک التیام بخشی در سطح سلولی استفاده می شود. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر ترک سیگار قبل از انجام جراحی دیسک با لیزر پلاسما می پردازیم.
دکتر احمد شکرچی زاده، جراح ستون فقرات در اصفهان و ابداع کننده روش لیزری PLDH جهت درمان بیرون زدگی دیسک می باشند. لازم به ذکر است، با روش PLDH می توان بیماران مبتلا به بیرون زدگی دیسک (فتق دیسک) با علائم شدیدتر را که کاندیدای جراحی باز هستند؛ درمان نمود
این روش درمانی چه برتری هایی در مقایسه با سایر روش های درمانی دارد؟
در این قسمت به ذکر تعدادی از مزیت های این روش، بسنده می کنیم:
- این روش به بیهوشی نیازی ندارد و به صورت سرپایی، به خصوص برای بیماران قلبی که نمی توانند تحت بیهوشی قرار بگیرند، انجام می شود.
- هیچ گونه آسیبی به عضلات کمر و پشت وارد نمی شود.
- نیاز به برداشتن هیچ استخوانی نیست.
- نیازی به ایجاد یک برش بزرگ بر روی پوست نیست.
- عوارض زخم جراحی و عفونت بیمارستانی ایجاد نمی شود.
- عوارض ناشی از دستکاری آناتومی و آسیب به اعصاب رخ نمی دهد.
- زمان بهبودی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و بیمار زودتر راه می افتد.
- هزینه های درمانی بیمار کاهش می یابد.
- در صورتی که چسبندگی ایجاد نشده باشد و یا پارگی دیسک زیاد نباشد، امکان انجام آن برای بار دوم و سوم وجود دارد.
جراحی دیسک با لیزر پلاسما چه عوارضی دارد؟
تا کنون عارضه مهمی پس از این جراحی گزارش نشده است.
عدم ترک سیگار پیش از انجام جراحی دیسک با لیزر، چه نتیجه ای به همراه دارد؟
سیگار کشیدن به دلیل افزایش نیکوتین در بدن، مشکلات متعددی را برای این دسته از بیماران به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده است که علاوه بر سیگار، هر ماده ای که سبب ورود اشکال مختلفی از نیکوتین به بدن شود، از جمله جویدن تنباکو، چسب نیکوتین، آدامس نیکوتین، پیپ و سیگار برگ، کم و بیش همان تاثیرات سیگار را خواهد داشت. برخی از معایب عدم ترک سیگار پیش از جراحی، عبارتند از:
- میزان موفقیت جراحی به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
- رضایت کلی بیمار از نتیجه جراحی پایین تر از حد انتظار است.
- نتایج بالینی بسیار ضعیف تر خواهد بود.
- پس از جراحی، توانبخشی حرکتی بیمار ضعیف تر است.
همچنین می توان از مصرف دخانیات، به ویژه سیگار، به عنوان یکی از علل شایع ابتلا به پارگی دیسک نیز اشاره کرد. در واقع سیگار کشیدن با تضعیف جریان خون، از رسیدن مواد مغذی به نواحی مختلف بدن، از جمله دیسک ها ممانعت می کند. سمومی که در دود سیگار وجود دارد نیز می تواند به دیسک ها آسیب بزند.
چرا توصیه می شود حتما پیش از جراحی سیگار کشیدن ترک شود، و آن را به بعد از جراحی موکول نمی کنند؟
- در صورتی که تا زمان جراحی سیگار بکشید، احتمال اینکه بعد از جراحی سیگار را ترک کنید، بسیار پایین است. بنابراین توصیه می شود که حداقل یک ماه پیش از عمل جراحی سیگار را ترک کنید.
- هرچه پیش از جراحی به میزان بیش تری سیگار بکشید، حفظ پرهیز از سیگار پس از جراحی مشکل تر خواهد بود.
- هرچه پیش ازجراحی، بیش تر از استعمال دخانیات پرهیز کنید، بعد از جراحی نیز کم تر به سمت آن خواهید رفت.
دستورات پس از عمل جراحی با لیزر پلاسما چه می باشد؟
- به مدت چند روز پس از جراحی، از کمربند طبی بدون فنر استفاده شود.
- پس از گذشت دو روز، استحمام مانعی ندارد؛ اما لازم است که حتما پس از استحمام کمر به درستی خشک شود و سپس با کمربند بسته شود.
- تا 2 هفته از زور زدن و اعمال فشار بی مورد پرهیز شود.
- توصیه می شود حداقل تا دو هفته از توالت فرنگی استفاده شود.
- پس از جراحی ممکن است بیمار کمردرد شدیدی را تجربه کند که ناشی از متورم شدن ناحیه لیزر شده است و یک درد طبیعی است. این درد معمولا پس از گذشت چهار هفته بهبود می یابد و جای نگرانی وجود ندارد.
- بهتر است بیمار 2 تا 3 هفته پس از جراحی استراحت کند. این به معنای استراحت مطلق نیست ولی بهتر است که بیمار از خم شدن پرهیز کند.
- در ۶ ماه نخست به علت اهمیت بسیار استخوان سازی و غضروف سازی در محل جراحی، بیمار نباید در معرض دود سیگار و دخانیات قرار بگیرد. به عبارت دقیق تر نه خودش سیگار بکشد و نه در معرض دود سیگار اطرافیان باشد؛ چراکه سیگار در کاهش تراکم استخوان و تضعیف دیواره دیسک، تاثیر بسیار زیادی دارد.
برای درمان هرنی دیسکال ستون مهره ها یکی از کم عارضه ترین و بهترین روشها، جراحی لیزری دیسک است. جراحی دیسک های گردن و کمربه وسیله لیزر پلاسما، بصورت بسته، سرپایی، با بی حسی موضعی، بدون عارضه و با تاثیر فوری توسط دکتر احمد شکرچی زاده انجام می شود. شما می توانید جهت هماهنگی با مطب دکتر شکرچی زاده از طریق تماس با شماره تلفن 03136622101 تماس بگیرید و برای دریافت نوبت از طریق لینک رزرو نوبت اقدام فرمایید.
نسخه اصلی مطلب
ترک سیگار قبل از انجام جراحی دیسک با لیزر پلاسما را در سایت دکتر احمد شکرچی زاده بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید