دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات

روشهای درمان غیر جراحی بیرون زدگی دیسک

دکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]آدرس وب سایت : www.drshekarchizadeh.ir
آدرس مطب : اصفهان چهارباغ بالابین زمزم و دروازه شیرازکوچه مختاری ساختمان جم طبقه زیرزمین تلفن مطب : 36622101 - 031

ستون فقرات از دسته ای از استخوان ها به نام مهره تشکیل شده است. در بین هر یک از این استخوان ها یک لایه غضروف نرم به نام دیسک وجود دارد. در مجموع 23 دیسک بین مهره های ستون فقرات وجود دارد. این 23 دیسک به عنوان بالشتک عمل می کنند و نیروی وارد شده به ستون فقرات را در حین حرکت جذب می کنند و به ستون فقرات اجازه می دهند انعطاف پذیر حرکت کند. اگر دیواره بیرونی دیسک شکسته شود، هسته داخلی نرم ممکن است به سمت کانال نخاعی حرکت کند، که یک حفره استخوانی است که از نخاع و اعصاب محافظت می کند. اگر یک قطعه دیسک به داخل کانال نخاع بلغزد، ممکن است به اعصاب یا نخاع فشار وارد کند. این جابجایی دیسک فتق یا لغزش نامیده می شود.

فتق دیسک می تواند در هر فردی، صرف نظر از سن و جنس، رخ دهد. شایع ترین علامت درد شدید در پشت یا گردن است، اگرچه بسیاری از افراد هیچ علامتی را احساس نمی کنند. تشعشع درد، بی حسی، سوزن سوزن شدن یا ضعف در پاها یا بازوها ممکن است نشان دهنده فشار آوردن دیسک به عصب مجاور باشد. در بیشتر مواقع، درد ناشی از فتق دیسک به خودی خود طی چند هفته یا چند ماه از بین می رود و آسیب دائمی به ستون فقرات یا اعصاب وارد نمی کند.

فتق دیسک می تواند در هر قسمتی از ستون فقرات رخ دهد، اما بیشتر در قسمت تحتانی کمر و ستون فقرات گردنی دیده می شود. فتق دیسک که عصب در ستون فقرات کمری را فشار می دهد، می تواند منجر به درد در ناحیه کمر شود که ممکن است به پاها تابش کند. اگر دیسک به یک عصب در ستون فقرات گردنی فشار بیاورد، می تواند باعث درد گردن شود که ممکن است به بازوها و دست ها تابش کند.

درمان های غیر جراحی برای فتق دیسک

اکثر افراد برای تسکین علائم فتق دیسک نیازی به جراحی ندارند. چند روز استراحت همراه با داروهای ضد التهابی بدون نسخه ممکن است تنها چیزی باشد که برای کاهش درد لازم است. با این حال، اگر علائم شما ادامه یابد، متخصصان ستون فقرات می توانند انواع درمان های غیرجراحی دیگر، از جمله داروهای تجویزی و فیزیوتراپی را ارائه دهند.

دارو درمانی بیرون زدگی دیسک کمر:

هیچ دو نفری فتق دیسک را به یک شکل تجربه نمی کنند. ممکن است یک فرد به سختی متوجه علائم شود، در حالی که فرد دیگری ممکن است برای دردهای جدی نیاز به دارو داشته باشد. پزشکان می توانند نوع داروی مورد نیاز شما را بر اساس تشخیص و توصیف شما از آنچه آسیب می زند، ارزیابی کنند.

برخی از دردهای مرتبط با فتق دیسک ممکن است به دلیل التهاب در اعصاب و بافت نرم اطراف دیسک آسیب دیده باشد. هنگامی که یک دیسک می لغزد به عصب فشار آورده و ممکن است باعث ملتهب شدن عصب شود. درمان التهاب با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، تورم و درد ناشی از آن ممکن است از بین برود.
رایج ترین داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین هستند. همه آنها بدون نسخه در دسترس هستند و پزشک می تواند بهترین روش استفاده از آنها را توصیه کند. اگر فتق دیسک باعث درد جدی تری شود که با داروهای بدون نسخه تسکین نیابد، پزشکان ممکن است یک ضد التهاب قوی تر تجویز کنند.

همچنین بخوانید: جراحی بسته دیسک با لیزر

اگر دیسک از جای خود بین مهره ها بلغزد و به عصب فشار وارد کند، سیگنال های الکتریکی که از عصب به بافت عضلانی مجاور حرکت می کنند ممکن است مختل شده و منجر به اسپاسم عضلانی دردناک شود. داروهای شل کننده عضلانی می توانند اسپاسم را آرام کرده و درد را کاهش دهند و به شما این امکان را می دهند که راحت تر حرکت کنید. پزشک ممکن است این داروها را برای یک یا دو هفته تجویز کند. پس از آن، درد ناشی از اسپاسم عضلانی اغلب خود به خود از بین می رود.

اگر فتق دیسک عصب را فشار دهد، درد می تواند شدید باشد. داروهای بدون نسخه ممکن است برای تسکین درد موثر باشند، اما در غیر این صورت، پزشک ممکن است دوره کوتاهی از مسکن های تجویزی را توصیه کند. این داروها حداکثر به مدت یک هفته باید استفاده شوند. آنها به شما کمک می کنند تا زمانی که شل کننده عضلانی یا داروهای ضد التهابی شروع به کار کنند، احساس بهتری داشته باشید.

روشهای درمان غیر جراحی بیرون زدگی دیسک

اگر سایر داروها درد کمر یا گردن شما را تسکین ندهند، پزشک ممکن است کورتیکواستروئیدهای خوراکی را توصیه کند. استروئیدها برای کاهش التهاب در ناحیه نزدیک فتق دیسک، کاهش فشار از روی عصب آسیب دیده و تسکین درد عمل می کنند. استروئیدها که فقط با نسخه در دسترس هستند، معمولاً برای 7 تا 10 روز مصرف می شوند، در این زمان پزشک قبل از توصیه درمان اضافی، علائم شما را مجدداً ارزیابی می کند.

کاهش وزن:

اضافه وزن می تواند باعث ایجاد یا تشدید مشکلات مرتبط با ستون فقرات شود، زیرا وزن اضافی، به خصوص در قسمت جلویی بدن، ممکن است مهره ها، مفاصل و دیسک های ستون فقرات را از تراز خارج کند. اگر اضافه وزن دارید و فتق دیسک دارید، این کشش اضافی روی ستون فقرات ممکن است منجر به آسیب عصبی و افزایش درد شود.

فیزیوتراپی:

متخصص ستون فقرات ممکن است برای توصیه فیزیوتراپی با یک فیزیوتراپ یا پزشک طب فیزیکی همکاری نزدیک داشته باشد. اغلب، فیزیوتراپی درد را تسکین می دهد و از آسیب بیشتر به فتق دیسک جلوگیری می کند. فیزیوتراپیست می تواند یک برنامه درمانی را بر اساس برنامه روزانه، محل درد و سلامت کلی شما توصیه کند.

عضلات پشت، شکم، بالای ران و باسن، بخش های مهمی برای درمان علائم فتق دیسک است. اگر این عضلات ضعیف باشند، ستون فقرات وزن بیشتری را تحمل می کند. این فشار اضافه می تواند باعث بی ثباتی یا بدتر شدن مشکل موجود در ستون فقرات شود. یک فیزیوتراپ می تواند یک سری تمرینات برای تقویت این گروه های عضلانی اصلی به شما آموزش دهد که می تواند وضعیت بدن را بهبود بخشد، فشار روی اعصاب تحت تأثیر لغزش دیسک را کاهش دهد و نهایتا درد را کاهش دهد.
فیزیوتراپیست همچنین ممکن است تکنیک های تکمیلی را برای بهبود عملکرد کلی و ایجاد احساس بهتر در حین تقویت عضلات مرکزی توصیه کند. حرکات کششی، ماساژ درمانی و گرما و یخ درمانی همگی می توانند به یک برنامه درمانی جامع کمک کنند.

 آدرس اينستاگرام دکتر احمد شکرچي زاده

تزریق کورتیکواستروئید:

تزریق کورتیکواستروئید جایگزینی برای کورتیکواستروئیدهای خوراکی برای درد فتق دیسک است. در بیشتر مواقع، تزریق فقط پس از اینکه سایر درمان های غیرجراحی نتوانسته اند تسکین دهند، توصیه می شود. استروئیدها دارای خواص ضد التهابی قوی هستند و می توانند مستقیماً به فضای اپیدورال - ناحیه پر از مایع اطراف نخاع - تزریق شوند.
این تزریق ها تحت بی حسی موضعی انجام می شود و متخصصان از راهنمایی اشعه ایکس برای اطمینان از تزریق دقیق دارو استفاده می کنند. این روش معمولا کمتر از 30 دقیقه طول می کشد.
تسکین درد ناشی از استروئیدهای تزریقی ممکن است از یک هفته تا یک سال یا حتی بیشتر طول بکشد. با این حال برخی از افراد متوجه می شوند که تزریق به آنها کمکی نمی کند. هیچ راهی برای سنجش اثربخشی تزریق قبل از تزریق وجود ندارد، اگرچه برای بسیاری از افراد استروئیدها تسکین طولانی مدتی را ارائه می دهند.
تزریق استروئید زمانی موثرتر است که درست قبل از شروع فیزیوتراپی مورد استفاده قرار گیرد و به تمرینات تقویتی اجازه می دهد بدون درد انجام شود.

طب سوزنی:

طب سوزنی یک تکنیک درمانی است که در آن پزشکان سوزن های بسیار نازکی را در نقاط مختلف سطح بدن فرو می کنند. با هدف قرار دادن نقاط خاصی در امتداد مریدین ها که مربوط به مسیرهای عصبی تحت تاثیر فتق دیسک است، طب سوزنی ممکن است با افزایش جریان خون، روند بهبودی را تحریک کند. طب سوزنی همچنین ممکن است بدن را وادار به ترشح اندورفین کند که مسکن های طبیعی درد هستند.
سوزن های طب سوزنی به مدت 20 تا 40 دقیقه در جای خود باقی می مانند. برای رسیدن به نتایج مطلوب، پزشکان ممکن است چندین جلسه طب سوزنی را توصیه کنند.

پس از مطالعه مطلب فوق، شما را به خواندن مقاله ای درباره تاثیر دگزامتازون در زمان قطع عصب سیاتیک دعوت می نماییم.

نسخه اصلی مطلب روشهای درمان غیر جراحی بیرون زدگی دیسک را در سایت دکتر احمد شکرچی زاده بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
کانتورینگ یا زاویه سازی صورت با تزریق ژل چیست؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره عوارض تزریق بوتاکسدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
انواع روکشدکتر کاملیا فرمند [ دندانپزشک ]
تغذیه دوران شیمی درمانیشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
علت، علائم و درمان سرخوردگی یا جا به جایی مهره های گردنیدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مقایسه ی افزایش سایز سینه با جراحی و تزریق ژل به سینهدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
بهترین روشهای رفع کک و مک صورت چیست؟دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
ژنیکوماستی (بزرگی سینه ژنتیکی در مردان) چیست و چگونه رفع میشود؟دکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت