آسیب روتاتور کاف آسیبی است که بر عضلات و تاندون های شانه تاثیر می گذارد. این یک علت شایع شانه درد است، به ویژه در افراد مسن و فعال. گزینه های جراحی و غیرجراحی برای درمان آسیب روتاتور کاف وجود دارد. روتاتور کاف گروهی از ماهیچه ها و تاندون هایی است که مفصل شانه شما را احاطه کرده اند.
تاندون ها نوارهای بافتی محکمی هستند که ماهیچه ها را به استخوان ها متصل می کنند. روتاتور کاف شما کمک می کند تا شانه شما ثابت بماند و به خوبی کار کند.ممکن است به طور ناگهانی به روتاتور کاف خود آسیب برسانید یا به مرور زمان به دلیل ساییدگی و پارگی مفصل شانه شما این اتفاق بیفتد.
درمان شانه درد با توجه به علت ایجاد آن و همچنین میزان و نوع آسیب دیدگی شانه متفاوت است. متخصصین طب فیزیکی انواع دردهای شانه را بدون جراحی و با بکارگیری روشهای کم تهاجمی بهبود بخشیده و درمان می نماید. شما می توانید برای بهره مندی از این روشها به کلینیک طب فیزیکی و توان بخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید.
شماره تلفن کلینیک : 91011414 - 031
انواع مختلفی از آسیب روتاتور کاف وجود دارد. موارد اصلی در زیر آمده است:
اکثر آسیب های روتاتور کاف به آرامی و در طول زمان ایجاد می شوند. با افزایش سن، احتمال افزایش آن ها بیشتر است. به این دلیل که با افزایش سن، میزان ساییدگی مفصل شانه افزایش می یابد. تاندون شما همچنین با افزایش سن نمی تواند خودش را ترمیم کند.
همچنین در صورت انجام حرکات مکرر بالای سر، احتمال آسیب دیدگی روتاتور کاف نیز افزایش می یابد. شامل فعالیت هایی مانند پرتاب کردن، نقاشی کردن، وزنه برداری و شنا کردن در جلو می شود. همچنین در صورت آسیب ناگهانی (حاد) به شانه، می توانید در روتاتور کاف خود دچار پارگی شوید. این ممکن است شامل افتادن یا حادثه دیگری باشد.
علامت اصلی آسیب روتاتور کاف درد در بالا و کنار شانه است. این درد می تواند یک درد عمومی مبهم باشد یا اگر روتاتور کاف در یک تصادف پاره شود، می تواند شدید و ناگهانی احساس شود. گاهی اوقات درد می تواند به سمت آرنج شما گسترش یابد.
درد شانه اغلب در صورتی بدتر می شود که در حال انجام کاری هستید که بازوی خود را بلند کنید یا آن را بالای سر خود ببرید. همچنین ممکن است متوجه شوید که درد در شب بدتر می شود، به خصوص اگر روی شانه آسیب دیده بخوابید. در این صورت می تواند خواب شما را تحت تاثیر قرار دهد و باعث احساس خستگی شود.
پزشک شما معمولا با سوال در مورد علائم و معاینه شما می تواند آسیب روتاتور کاف را تشخیص دهد. آن ها می خواهند در مورد آسیب هایی که داشته اید و هر فعالیتی که درد شما را افزایش می دهد، بدانند. پزشک شانه های شما را معاینه می کند و از شما می خواهد که حرکات خاصی را انجام دهید تا بررسی کند که شانه شما چقدر خوب کار می کند. گاهی اوقات پزشک ممکن است آزمایش های تصویربرداری توصیه کند که عبارتند از:
پلاسمای غنی از پلاکت ( PRP ) نوعی داروی احیاکننده است که می تواند توانایی بدن در درمان خود را تحت کنترل درآورده و فاکتورهای رشد طبیعی بدن را برای بهبود بافت ها تقویت کند. پلاسما قسمت مایع خون کامل است. این ماده عمدتا از آب و پروتئین تشکیل شده و محیطی را برای گردش گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها در بدن فراهم می کند. پلاکت ها که ترومبوسیت ها نیز نامیده می شوند، سلول های خونی هستند که باعث لخته شدن خون و سایر عملکردهای لازم برای بهبود رشد می شوند. فعال شدن پلاکت نقشی کلیدی در روند بهبود طبیعی بدن دارد. در درمان پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) از تزریق غلظت پلاکت های خود بیمار برای تسریع بهبودی تاندون ها، رباط ها، عضلات و مفاصل آسیب دیده استفاده می شود. به این ترتیب، تزریق PRP از سیستم درمانی هر بیمار برای بهبود مشکلات اسکلتی عضلانی استفاده می کند.
تزریق PRP با برداشتن یک تا چند لوله از خون فرد و سانتریفیوژ کردن آن برای متمرکز کردن پلاکت ها تهیه می شود. سپس این پلاکت های فعال شده مستقیما به بافت آسیب دیده تزریق می شود. پلاکت ها فاکتورهای رشد را آزاد کرده که باعث تحریک و افزایش تعداد سلول های ترمیمی تولید شده توسط بدن می شود.گاهی اوقات از تصویربرداری اولتراسوند برای هدایت تزریق استفاده می شود.
برخی از مزایای کلیدی تزریق PRP این است که می تواند نیاز به داروهای ضد التهابی یا داروهای قوی تر مانند مواد افیونی را کاهش دهد . علاوه بر این، عوارض جانبی تزریق PRP بسیار محدود است، زیرا از آنجایی که مواد تزریقی از خون فرد ایجاد می شود، بدن آن را پس نزده یا واکنش منفی به آن نشان نمی دهد.
اگر دچار گرفتگی عضلات کمر و گردن شده اید و با درمان های خانگی بهبود نیافته اید؛ بهتر است به متخصص طب فیزیکی مراجعه نمایید. شما می توانید جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، از طریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.