بیماری مولوسکوم یک نوع بیماری ویروسی می باشد که به صورت ضایعات برجسته کوچک و بزرگ به روی پوست ظاهر می شوند. ضایعات حاصل از بیماری مولوسکوم معمولاً به رنگ پوست و یا سفید مروارید ی هستند و گنبدی و گرد بوده و در داخل آنها ماده ای ژله مانند و سفید وجود دارد که تماس این ماده با نقاط دیگر پوست باعث سرایت بیماری به دیگر نقاط بدن است. ضایعات حاصل از مولوسکوم دارای اندازه های متفاوتی میباشد و معمولاً باعث خارش پوستی و ناراحتی برای بیمار نمی شود. در بزرگسالان این بیماری معمولاً در مناطق تحتانی شکم و رانها و مناطق تناسلی ظاهر می شود و به وسیله ی تماس جنسی منتقل خواهد شد. از آنجا که مولوسکوم تناسلی در افراد سالم به خودی خود ظرف ۶ تا ۱۲ ماه از بین میرود، لذا درمان خاصی لازم نیست؛ اما در مواردی مانند قابل رؤیت بودن ضایعه، وجود حساسیت های زمینه ای و تمایل به پیشگیری از انتقال، درمان لازم می شود. اگر ضایعه ها در ناحیه ی تناسلی باشند (روی آلت تناسلی یا اطراف آن، بخش خارجی دستگاه تناسلی زنان، دهانه ورودی واژن یا اطراف مقعد) درمان مولوسکوم توصیه می شود. در صورتی که در این نواحی ضایعه را مشاهده کردید، بهترین راه این است که به پزشک مراجعه کنید؛ چون این احتمال وجود دارد که بیماری همراه دیگری نیز داشته باشید که ضمن تماس جنسی، منتقل شود.
همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.
این بیماری پوستی به واسطه لمس کردن و در تماس بودن با پوست آلوده منتقل می شود و قدرت سرایت یافتن آن بسیار بالا است به طوری که حتی اگر فرد سالم با حوله، لباس ها و حتی اسباب بازی های شخص مبتلا در ارتباط باشد، امکان ظاهر شدن دانه های مولوسکوم بر بدن وی نیز وجود دارد. همچنین خود شخص آلوده هم نباید چندان به آن دست بزند و اکیداً توصیه می گردد که از خراشیدن آن جلوگیری شود؛ چرا که دیده شده با این کار به قسمت های دیگر بدن فرد هم سرایت کرده است.
در بزرگسالان ممکن است از طرق جنسی منتقل شود و محل رایج بروز مولوسکوم، آلت تناسلی است. در واقع رابطه ی جنسی یکی از اصلی ترین راه های انتقال است که در بزرگسالان معمولاً از این طریق مولوسکوم منتقل می شود؛ چرا که یکی از قسمت هایی که دانه های مولوسکوم در آن دیده می شود اندام تناسلی است که می تواند شامل اطراف یا روی آلت مردانگی، مهبل، مقعد و اطراف آن باشد و نیز محققان این احتمال را می دهند که این عارضه پوستی از طریق حمام، سونا و استخر عمومی نیز منتقل می شود که البته این نظریه تاکنون به اثبات علمی نرسیده است.
هیچ آزمایشی برای تشخیص مولوسکوم وجود ندارد و این بیماری فقط با ظاهر ضایعات شناسایی می شود. اگر شما به بیماری مولوسکوم کنتاژیوزوم مبتلا شده اید، پزشک شما ممکن است انجام آزمایشاتی را برای عفونت های مقاربتی توصیه کند. با خراشیدن قسمت کمی از پوست آلوده، آن را در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار خواهد داد.
پزشکان ممکن است توصیه کنند قبل از برطرف شدن خود به خودی ضایعات نسبت به برداشت آن اقدام کنید. این نکته در افراد بالغ اهمیت دارد؛ زیرا آنها بسیار مسری هستند. درمان مولوسکوم می تواند دردناک باشد از این رو استفاده از ترکیبات بی حس کننده می تواند ناراحتی را کاهش دهد. برخی اوقات درمان های ترکیبی نیز استفاده می شوند.
در برخی موارد داروهای نسخه ای یا غیر نسخه ای می تواند مستقیماً روی ضایعات حاصل از مولوسکوم تناسلی استفاده شوند. مثال هایی از این داروها عبارت است از:
روش هایی که پزشکان برای برداشت ضایعات پوستی مولوسکوم کنتاژیوزوم استفاده می کنند عبارت است از:
وقتی عفونت از بین برود مولوسکوم کنتاژیوزوم روی بدن باقی نمی ماند؛ اما در صورتی که در تماس با فرد آلوده قرار بگیرید دوباره در خطر ابتلا به مولوسکوم کنتاژیوزوم قرار خواهید داشت.
با عمل به این نکات می توانید از گسترش این بیماری جلوگیری کنید؛ زیرا احتمال گسترش این بیماری به سایر نقاط بدن و به افراد دیگر وجود دارد. هنگامی که زگیل های آبکی قابل مشاهده هستند، می توانند گسترش یابند. برای جلوگیری از گسترش این بیماری می توانید:
پی آر پی یا همان پلاسمای غنی از پلاکت، یکی از روشهای موثر جوانسازی پوست صورت و رفع تیرگی و فرو رفتگی زیر چشم است. پی آر پی در کلینیک صدف اصفهان توسط متخصص پوست انجام می شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32240827 - 031 تماس حاصل فرمایید.