ویتیلیگو زمانی رخ می دهد که سلول های تولید کننده رنگدانه (ملانوسیت ها) از بین بروند و یا تولید ملانین را متوقف کنند. درمورد علت پیدایش بیماری ویتیلیگو اتفاق نظر وجود ندارد و نظریه های مختلفی مطرح شده است؛ ولی چندین فرضیه بیشتر مورد توجه قرار دارند. بیشتر این فرضیه ها بر اساس آسیب و از بین رفتن یا غیرفعال شدن ملانوسیت ها شکل گرفته اند. یکی از این فرضیه ها نقش سیستم ایمنی در پیدایش این بیماری است، بدین معنی که سیستم ایمنی فرد علیه ملانوسیتهای خودی وارد عمل شده و آنها را از بین می برد. فرضیه دیگر خود تخریبی ملانوسیت ها است که بر اساس نقایص داخل سلولی، سلول ها به تدریج از بین می روند.
جدید ترین و مؤثرترین راهی که برای درمان بسیاری از بیماری های پوستی توسط متخصصان ژنتیک ابداع شده و نتایج خوبی از آن در درمان بیماری های مختلف پوستی مانند ویتیلیگو کسب شده است، سلول درمانی است. سلول درمانی در درمان تمامی بیماری هایی که باعث بروز تغییرات در رنگدانه های پوستی می شوند، کاربرد دارد و شاخه ای از علم پزشکی ترمیمی است که در آن از تزریق سلول های فرآوری شده در خارج از بدن برای ترمیم بافت بدن بیمار استفاده می شود. سلول ها می توانند در محل آسیب قرار گرفته، مواد محرک رشد را ترشح کنند و در بعضی موارد به سلول های دیگری تبدیل شوند. این انطباق پذیری باعث می شود سلول درمانی به طور قدرتمندی عمل کند و امکان بالایی برای درمان بیماری های غیر قابل برگشت فراهم کند.
علل ایجاد پیسی هنوز به درستی مشخص نشده اند؛ اما تحقیقات انجام شده موارد زیر را مشخص کرده اند:
علائم و نشانه های پیسی عبارتند از:
در صورتی که بخش کوچکی از پوست دچار لک و پیس شده باشد ابتدا نمونه ای از لایه های سطحی پوست برداشته می شود. این نمونه برداری به روش خراشیدن پوست انجام می گیرد و درد قابل توجه یا اسکار قابل مشاهده ای نخواهد داشت. پس از اتمام فرایند نمونه برداری، سلول های پوست از یک دیگر تفکیک شده و تغییرات مختصری بر روی آنان اعمال می شود. به این ترتیب مشخص می گردد که کدام قسمت از نمونه علائم بیماری ویتیلیگو را از خود نشان داده است، در نتیجه متخصص می تواند پیوند سلولی را بر روی آن نقاط آغاز کرده و به درمان بیماری بپردازد. از این روش برای درمان پیسی در ابعاد کوچک بهره برده می شود. در حقیقت برای از بین بردن ویتیلیگو در ابعاد وسیع باید روش دیگری را در پیش گرفت.
راه دومی که برای درمان لک و پیس در پیش گرفته می شود، مخصوص افرادی است که در پی ابتلا به این بیماری متحمل ضایعات پوستی گسترده ای شده اند. در این روش نیز مانند روش اول ابتدا نمونه از پوست جدا می گردد و سپس سلول های موجود در این نمونه در محیط آزمایشگاهی کشت داده می شوند و سر انجام پس از تکثیر سلولی و افزایش تعداد آنها، پیوند انجام شده و علائم ویتیلیگو از بین می رود. البته تنها اقدامی که برای درمان پیسی به این روش انجام می شود، سلول درمانی نیست، بلکه برای گرفتن نتیجه ی هر چه بهتر، از درمان های جانبی مانند دارو درمانی، لیزر درمانی و نور درمانی هم استفاده می گردد.
بیشتر بدانید : پوست به چه دلایلی دچار خارش میشود؟
بیماران مراجعه کننده جهت سلول درمانی ویتیلیگو باید شرایط زیر را دارا باشند:
اگرچه تاکنون در مطالعات و گزارش های صورت گرفته مدت زمان ماندگاری سلول درمانی سه سال گزارش شده است؛ اما تصور می شود که پایداری این درمان بیش از این مقدار باشد.
سلول بنیادی حداقل تهاجم و خطر را دارد. روشی ایمن محسوب می شود و ریسک اندکی دارد؛ اما بایستی فرد از مدت زمان بهبود و خطرات احتمالی آگاه باشد. مدت زمان بهبودی از 7-10 روز متغیر است. عوارض شامل تورم اندک و قرمزی در چند روز اول تورم تا 7 روز باقی می ماند.
این نوع درمان به علت اینکه نیاز به بیهوشی و بستری در بیمارستان ندارد هزینه های درمان را به شدت کاهش داده است. هزينه درمان شامل هزينه كليه آزمايشات، فرآوري سلول و دستمزد پزشک مي باشد.
بوتاکس پیشانی و دور چشم در اصفهان با استفاده از با کیفیت ترین مواد و مهارت در تزریق توسط متخصص پوست، در کلینیک دکتر علیرضا واعظ شوشتری انجام می پذیرد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات در این زمینه، با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.