آکانتوز نیگریکانس چیست؟
دکتر پرستو خسروانی [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.drkhosravani.irآدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم تلفن مطب : 32263360 - 038
آکانتوز نیگریکانس یک بیماری پوستی است که در آن چین های بدن به ویژه گردن، کشاله ران، زیر بغل و گاهی چین های جلو آرنج، تیره می شوند. علاوه بر تیرگی، پوست کلفت، چین خورده و پُرز پُرزی می شود و منظره ناخوشایندی را ایجاد می کند.
آکانتوز نیگریکانس عمدتاً در افراد چاق، دیابتی و یا مستعد دیابت و کسانی که مقاومت انسولینی دارند ایجاد می شود. بچه هایی که این بیمارانی را می گیرند، استعداد ابتلا به دیابت نوع ۲ را دارند. چاقی نقش مهمی را در ایجاد این بیماری دارد و کاهش وزن می تواند در تعدیل این بیماری کمک کننده باشد. هرچند هرگز به حالت پیش از بیماری برنمی گردد.
بروز این بیماری، کند و آهسته است و به دیگران سرایت نمی کند. اگر به طور ناگهانی پدیدار شد، ممکن است تحت تأثیر بیماری های داخلی باشد. و در واقع گاهی اوقات می تواند یک علامت هشدار دهنده از یک مشکل سلامتی باشد که نیاز به درمان دارد. به همین دلیل، در صورت مشاهده ناحیه ای از پوست تیره تر و ضخیم تر، مهم است که به متخصص پوست مراجعه کنید.
عوامل ایجادکننده این بیماری عبارت اند از :
- مقاومت به انسولین
- اختلالات هورمونی مثل PCO
- کم کاری تیروئید و گاهی مشکلات غدد فوق کلیوی
- داروها و مکمل های دارویی مثل دوز بالای نیاسین، قرص های ضدبارداری، کورتون ها
- بیماری های داخلی
- اگر متوجه تغییراتی همچون تیرگی، پوست کلفت، چین خورده و پُرز پُرز در پوست خود شدید، حتما به متخصص پوست مراجعه کنید. تغییرات کوچک ممکن است چیزی به نظر نرسد، ولی می تواند یک علامت هشدار دهنده از وجود یک بیماری داخلی داشته باشد که در پوست ظاهر می شود.
- آکانتوز نیگریکانس می تواند نشانه ای از پیش دیابت باشد که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. ایجاد تغییرات در سبک زندگی قبل از ابتلا به دیابت می تواند از دیابت جلوگیری کند.
- آکانتوز نیگریکانس همچنین می تواند ناشی از دارویی باشد که مصرف می کنید. اگر این اتفاق بیفتد، تغییر دارو ممکن است یک گزینه برای شما باشد.
- در موارد دیگر، این لکه های تیره هیچ ارتباطی با هیچ بیماری پزشکی ندارند. یک متخصص پوست می تواند به شما کمک کند تا بفهمید چه چیزی باعث تغییر رنگ پوست شما می شود.
متأسفانه درمان خاصی برای این عارضه پوستی وجود ندارد اما می توان با از بین بردن عوامل و بیماری های زمینه ای مانند چاقی، علائم این بیماری را کاهش داده و تا حد زیادی رنگ پوست را به حالت قبل برگرداند.
داروهای روشن کننده و ترکیبات رتینوئید، می تواند در بهبودی موقت بیماری نقش اندکی داشته باشند.
برای درمان بیماری آکانتوز نیگریکانس، دریافت رژیم غذایی برای کاهش وزن می تواند بسیار موثر باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به کلینیک دکتر پرستو خسروانی مراجعه کنید. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32263360-038 تماس حاصل فرمایید.
در بسیاری از موارد درمان مشکل و بیماری های زمینه ای، به محو شدن تغییر رنگ و برگشت رنگ پوست فرد مبتلا کمک می کند. موارد زیر می توان به درمان این بیماری کمک کند:
- کاهش وزن: اگر ابتلای شما به آکانتوزیس نیگریکانس به دلیل چاقی شما باشد، کاهش وزن می تواند به از بین رفتن علائم و برگشت رنگ پوست کمک کند.
- قطع داروها یا مکمل ها: اگر علت بروز بیماری مربوط به مصرف دارو یا مکمل خاصی بوده است، پزشک ممکن است به فرد مبتلا توصیه کند تا مصرف آن داروی به خصوص را قطع کرده و کنار بگذارد.
- جراحی: اگر آکانتوزیس نیگریکانس به واسطه تومور سرطانی به وجود آمده باشد، از بین بردن تومور با استفاده از عمل جراحی اغلب تغییر رنگ پوست را برطرف کرده و باعث بهبودی آن خواهد شد.
برای درمان این بیماری، پزشک ممکن است موارد زیر را پیشنهاد کند:
- کرم های تجویزی برای روشن کردن یا نرم کردن نواحی آسیب دیده
- صابون های ضد باکتریایی، که باید به آرامی مورد استفاده قرار بگیرند، زیرا شستشوی غیر اصولی و سایش می تواند شرایط پوست را بدتر کند
- آنتی بیوتیک موضعی
- داروهای درمان آکنه خوراکی
- لیزر درمانی برای کاهش ضخامت پوست
نسخه اصلی مطلب
آکانتوز نیگریکانس چیست؟ را در سایت دکتر پرستو خسروانی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید