ریزش مو معمولاً نگران کننده نیست؛ اما برخی از انواع ریزش مو، دائمی هستند و معمولاً در میان برخی افراد دیده می شوند. یکی از این انواع ریزش مو، ریزش موی ارثی است که می تواند هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار دهد. (طبق تحقیقات صورت گرفته، حدود 50 درصد مردان و 40 درصد زنان از ریزش موی ارثی رنج می برند). ریزش موی ارثی در مردان و زنان به دلایل هورمونی یا ژنتیکی می باشد که به آن آلوپسیا آندروژنیک (Androgenic Alopcia) گفته می شود که متأثر از هورمونی به نام آندروژن می باشد. این هورمون در مقادیر مختلف در مردان و زنان وجود دارد. در این وضعیت، مو در ناحیه شقیقه ها و خط رویش مو شروع به عقب رفتن می کند و موهای تاج سر شروع به نازک شدن می کند. در نهایت خط ریزش مو به حدی بالا می رود که به ناحیه ای که در تاج سر قرار دارد، می پیوندد و پوست سر کاملاً طاس ایجاد می کند. اگر در خانواده شما فردی باشد که دارای ریزش موی ارثی است ریسک ابتلای شما نیز بالا می رود. هیچگونه درمان قطعی ریزش موی ارثی وجود ندارد. البته معمولاً پیشرفت این عارضه در زنان و مردان خیلی کند بوده و از چند سال تا چند دهه طول می کشد. شروع این نوع ریزش در سنین پایین تر می تواند نشانه سریع تر بودن پیشرفت آن در صورت عدم جلوگیری از ریزش مو می باشد.
امروزه حجم کم موها یا تاسی به دلیل ریزش مو به یکی از دغدغه های اساسی افراد در مورد ظاهرشان بدل شده است. اگر چه در برخی موارد انواع روشهای درمانی برای ریزش مو ممکن است موثر نباشد؛ ولی در اغلب موارد، استفاده از شیوه های جدید درمانی از قبیل مصرف داروهایی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید ، و بکارگیری روشهایی مانند مزوتراپی، پی آر پی، هیر فیلر و ... می تواند موجب رضایت افراد از افزایش موهایشان باشد. اگر شما هم با ریزش مو مواجه هستید؛ می توانید با مراجعه به مطب دکتر فاطمه عندلیب، متخصص پوست و مو در اصفهان، از مناسب ترین و بهترین روش درمانی استفاده نمایید.
ریزش موی ارثی با نازک شدن مو آغاز می شود و اغلب با ریزش مو در قسمت های پوست سر پیشرفت می کند. ریزش موها بر روی بالش، در وان و یا بر روی شانه علائم غیر قابل اعتماد از ریزش مو است و به طور متوسط افراد روزانه 100 مو را از دست میدهند و ممکن است موهای بیشتری تحت شرایط خاصی مانند بعد از زایمان یا یک بیماری جدی از دست برود. در مردان، ریزش مو به طور معمول در تاج سر شروع می شود و در یک الگوی M شکل ادامه پیدا میکند. در مرحله پیشرفته تر، تنها یک قسمت از مو در کنار و پشت پوست سر باقی می ماند. در زنان، ریزش مو بیشتر گسترش می یابد؛ اما پنهان تر است، بالا و وسط سر اغلب تحت تأثیر قرار می گیرد. در مقایسه با مردان، خط مو در پیشانی معمولاً باقی میماند.
ریزش موی ارثی از دو طریق قابل تشخیص است:
سابقه ی خانوادگی: ریزش موی ارثی از طریق برخی ژن ها به نسل بعد منتقل می شود، بنابراین داشتن سابقه ی خانوادگی ریزش مو می تواند یک عامل خطر مهم برای ریزش موی ارثی باشد.
الگوی ریزش مو: ریزش موی ارثی الگوی مشخصی دارد که آن را تا حدی از دیگر انواع ریزش مو متمایز می کند. با این حال پزشکان این عامل را منبع قرار نمی دهند و برای تشخیص دقیق تر از آزمایش خون و سایر روش های تشخیصی استفاده می کنند.
استفاده از داروی ریزش مو ماینوکسیدیل ۲ یا ۵% بر روی پوست سر، سرعت ریزش مو را کاهش داده و در درمان ریزش مو در زنان و مردان مؤثر است و در برخی افراد باعث می شود بخشی از موها دوباره رشد کنند. البته این محصول به ندرت پیش می آید که باعث درمان قطعی ریزش مو و بهبود طولانی مدت قابل قبولی شود. در مواردی که درمان ریزش موی ارثی نتیجه می دهد نیز، بهبود حاصله تنها تا زمان استفاده از محلول حفظ می شود. گاهی اوقات، ماینوکسیدیل در محل استعمال باعث تحریک پذیری یا واکنش های آلرژیک پوست می شود.
قرص های فیناستراید جهت کاهش سطح هیدروتستوسترون استفاده می شود که باعث کم شدن و درمان ریزش مو در مردان شده و احتمالاً به رویش مجدد موها کمک می کند. معمولاً برای مشاهده نتیجه این دارو برای ریزش مو حداقل به ۳ تا ۶ ماه مصرف مداوم نیاز است. کاهش میل جنسی و اختلال نعوظ از عوارض شناخته شده این قرص ها هستند. نتایج به دست آمده از این درمان ریزش مو مردان و زنان ظرف ۶ تا ۱۲ ماه پس از قطع استفاده از این قرص ها از بین می رود.
استفاده از داروی ریزش مو مثل سپیرونولاکتون، سیپروترون استات، فلوتامید و سایمتیدین در زنان باعث مهار عملکرد دی هیدروتستوسترون در پوست سر شده و تا حدودی در درمان ریزش مو و بهبود آن مؤثر است. البته باید در دوران بارداری از مصرف سپیرونولاکتون و سیپروترون استات اجتناب شود؛ زیرا آنها می توانند باعث زنانه شدن جنین مذکر شوند. در دوران شیردهی نیز باید از مصرف هر دو اجتناب شود. فلوتامید خطر آسیب رساندن به کبد را به همراه دارد.
لازم به یادآوری است که تمام روشهای درمان ریزش موی سر موضعی و خوراکی تنها تا زمانی تأثیر دارند که از آنها استفاده می شود. به علاوه، هیچ یک از این درمان ها تأثیر چشمگیری ندارد.
کاشت مو روشی است که در آن جراح پلاستیک یا پوست، مو را به ناحیه طاس سر منتقل می کند. جراح، معمولاً موها را از پشت یا کنار سر به جلو یا بالای سر می برد. کاشت مو معمولاً در مطب پزشکی و تحت ب حسی موضعی انجام می شود.
لیزر و نور درمانی، روش های محبوبی به حساب می آیند؛ اما تاکنون مشاهده نشده که این روش ها باعث کندی یا جلوگیری از روند ریزش مو در مردان شود، حتی FDA نیز اثربخشی آن ها را تأیید نکرده است. یک دوره لیزر درمانی ممکن است 6 تا 12 ماه طول بکشد.
شما میتوانید برای رفع غبغب با هایفو و اندولیفت در اصفهان، و برخورداری از مزایای شگفت انگیز این روشها، به مطب دکتر فاطمه عندلیب مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819 تماس حصل فرمایید.