شکر قهوه ای ارجحیتی به شکر سفید ندارد
برخی از افراد معتقدند که مضرات شکر قهوه ای کمتر از شکر سفید است، این تصور پایه علمی ندارد چراکه شکر قهوه ای حاصل تصفیه شکر سفید با ملاس است و حتی می تواند مضرتر باشد.
متخصصان تغذیه معتقد هستند که شکر سفید و قهوه ای از نظر میزان کالری و مواد مغذی مانند هم هستند، اما تفاوت شان در رنگ، شیوه تهیه و طعم است. به عبارت دیگر، شکر قهوه ای همان شکر سفید با شیره قند است که برای آماده سازی آن نسبت به شکر سفید، مراحل فرآوری شیمیایی کمتری اِعمال می شود. ترکیب شهد قند با کریستال های شکر باعث تشکیل دانه های شکر قهوه ای می شود. ارزش غذایی و کالری شکر قهوه ای و سفید یکسان است. به همین خاطر در دستور تهیه شیرینی ها و کیک های مختلف می توان، این دو ماده را با هم جایگزین کرد.
با توجه به اینکه در فراوری و تهیه شکر قهوه ای از مواد شیمیایی کمتری نسبت به شکر سفید استفاده می شود، برخی فکر می کنند که استفاده از آن بهتر از شکر سفید است. متخصصان تغذیه می گویند که شکر سفید،کربوهیدراتخالص است و به میزان چربی بدنی اضافه می کند و مشکلات دیگری هم به وجود می آورد. ناگفته نماند که شکر قهوه ای همان شکر سفید است که به آن شهد قند اضافه شده و آن را به رنگ قهوه ای درآورده است.
p