به طور كلی قندها گروهی از مواد انرژی زا هستند كه هر گرم آن ها 4 كیلوكالری انرژی تولید می كند و مانند چربی ها در صورتی كه بیش از میزان مورد نیاز مصرف شوند باعث اضافه وزن، چاقی، افزایش فشارخون و افزایش چربی خون كه همگی از عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی عروقی هستند، می شوند. به علاوه مصرف زیاد مواد قندی سبب ایجاد پوسیدگی دندان به ویژه در كودكان می شود. باید سعی شود تا حد امكان مصرف این گروه در برنامه غذایی كاهش یابد.
مصرف زیاد قندهای ساده با تحریک ترشح انسولین موجب افت قند خون می شود، لذا تمایل به مصرف قندهای ساده و دریافت بیش از نیاز انرژی، بیشتر می شود و این در بروز دیابت و سایر بیماری های متابولیک موثر است.
براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت کمتر از 10درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده تامین شود، ولی در حال حاضر به علت شیوع روزافزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی، به تامین کمتر از پنج درصد انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید دارد که به طور متوسط برای یک فرد سالم 25 گرم معادل شش قاشق چایخوری است. متاسفانه مصرف قند و شکر پیدا و پنهان (داخل موادغذایی شیرین) در کشور ما حدود 66 گرم است.
مراقب قندهای پنهان مواد غذایی که در بیسکویت، کیک، کلوچه، نوشابه، شکلات و ... است باشید.