تعریف شكر قهوه ای:
شكر قهوه ای قابل مصرف از یك تركیب ساكارز (شكرتصفیه شده) كه با مقادیری معین از ملاس به صورت لایه ای نازك برروی ذرات آن نشسته، تهیه شده است. این فرآورده از نظر تجاری دارای طیف وسیعی از تنوع می باشد که شکر قهوه ای شماره ی 1 با رنگ نسبتاً سفید تا شکر قهوه ای شماره ی 15 (تیره ترین رنگ ) با رنگ قهوه ای تیره مشخص می گردد. در این بین شماره های 6 ، 8 ، 10 و 13 از پر مصرف ترین انواع آن می باشد .
ارزش غذائی شكر قهوه ای:
شکر قهوه ای حاوی املاح مفید کلسیم ، منیزیم ، سدیم و پتاسیم است. صد گرم شکر قهوه ای حاوی حدود 380 کالری است درحالی که در شکر سفید این مقدار به 387 کالری می رسد. با توجه به املاح بیشتر در شکر قهوه ای(نسبت به شکر سفید ) مصرف آن توصیه می شود و طبیعت عصاره آن برای سلامت افراد مفید است.
نگهداری شكر قهوه ای:
برای جلوگیری از سفت شدن شكر قهوه ای كه دارای حدود 2 درصد رطوبت می باشد آن را در ظروف كاملا بسته ای كه در آن هوا نفوذ نكند قرار داده و بهتر است در یخچال نگهداری شود.
موارد مصرف شكر قهوه ای:
شكر قهوه ای علاوه بر مصارف خانگی در شیرینی پزی و به خصوص پخت انواع كیك به ویژه در كشورهای توسعه یافته مصرف فراوانی دارد. این ماده بر حسب كیفیت، مزه، بوی و قوام آن در تركیبات شیر، بستنی، خامه، شیرینی و مخلوط های انواع كیك و بستنی به كار می رود.در اروپا و امریكا به این نتیجه رسیدند كه شكر قهوه ای برای شیرینی پزی ، مربا، كیک و تارت و پای میوه به مراتب بهتر از شكرسفید می باشد.
مقایسه شکر قهوه ای و شکر سفید:
در این مقایسه متوجه می شویم که شکر قهوه ایی از لحاظ کالری و میزان قند تفاوت چشمگیری با شکر سفید ندارد ولی از لحاظ میزان مواد معدنی نظیر کلسیم ، پتاسیم ،منیزیوم ، فسفر و سدیم از شکر سفید مفید تر می باشد .
شکر قهوه ایی | شکر سفید | در 100 گرم |
380 | 387 | کالری |
83 | 1 | کلسیم |
133 | 2 | پتاسیم |
0.7 | 0.05 | آهن |
9 | 0 | منیزیوم |
4 | 0 | فسفر |
28 | 1 | سدیم |
1 | 0 | فولات |
98.09 | 99.98 | کربو هیدرات |