امروزه متاسفانه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم. به تدریج كه ذائقه ی مردم به غذاهای شیرین عادت می كند، كارخانجات مواد غذایی نیز روز به روز، محصولات شیرین تری بــه بــازار روانه می كنند و این سیكل معیوب، پیوسته در حال چرخش است. بر اساس گزارش طرح جامع مطالعات الگوی مصرف مواد غذایی خانوار در سال 81-79 كه توسط انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور انجام شد سرانه مصرف مواد قندی در كشور 59 گرم است كه حدود 1/8 درصد انرژی دریافتی را در بر می گیرد. عادت كردن به ذائقه شیرین كه به طور معمول از همان كودكی رخ می دهد، عوارض جسمانی متعددی نظیر اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال خواهد داشت. قند و تركیبات حاوی قند، كالری زیادی برای بدن تامین می كنند؛ اما متاسفانه فاقد مواد مغذی لازم برای ما هستند؛ بنابراین باید سهم ناچیزی از انرژی دریافتی روزانه ما را تشكیل دهند.
به طور كلی قندها گروهی از مواد انرژی زا هستند كه هر گرم آن ها 4 كیلوكالری انرژی تولید می كند و مانند چربی ها در صورتی كه بیش از میزان مورد نیاز مصرف شوند باعث اضافه وزن، چاقی، افزایش فشارخون و افزایش چربی خون كه همگی از عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی عروقی هستند، می شوند. به علاوه مصرف زیاد مواد قندی سبب ایجاد پوسیدگی دندان به ویژه در كودكان می شود. باید سعی شود تا حد امكان مصرف این گروه در برنامه غذایی كاهش یابد.
در بسیاری از مطالعات مصرف زیاد قند و شكر با افزایش شیوع بعضی از سرطان ها مرتبط شناخته شده است.از سوی دیگر مصرف زیاد قندهای ساده به علت تحریك ترشح انسولین موجب افت قند خون شده كه خود منجر به تمایل بیشتر به مصرف قندهای ساده و متعاقب آن افزایش انرژی دریافتی و اضافه وزن و چاقی می شود.با توجه به مضرات مصرف مازاد مواد قندی در سلامت توصیه می شود كمتر از 10% از انرژی روزانه از قندهای ساده تامین شود به عنوان مثال شخصی كه روزانه 2000 كالری انرژی دریافت می كند می تواند كمتر از 200 كالری آن را (حدود 50 گرم) از قند و شكر دریافت كند.