قند از چه راههایی وارد بدن ما میشود ؟
اگرچه یکی از ویژگی های قند این است که در جاهایی پنهان میشود که انتظار دیدنش را نداریم ، ردیف دسرهای روی میز ، معمولاً از مکانهای واضح و بدیهی است که قند در آن به مقدار قابل توجهی دیده میشود. البته در این بین کلوچه ها ، کیکها و شیرینیها از فعال ترین ها هستند. نوشیدنیهای انرژی زا و نوشیدنی های ورزشی هم به نوبه خودشان از مهمترین منابع غذایی حاوی قند به حساب می آیند. اما مواد غذایی دیگری ، مانند سس سالاد از پیش آماده شده ، سس قرمز ، آب میوه ، نان ، کراکرها و سریلاکهای صبحانه ، همه شان پر از قند هستند. این خوراکیها آنقدر قند دارند که ما دیگر عادت کردیم و احساسش نمیکنیم.
چرا ما بیشتر مواقع متوجه نمیشویم که قند مصرف کرده ایم ؟
درحالی که شما بر روی برچسب مواد غذایی ، با تلاش زیاد به دنبال قند میگردید ، هیچ اثری از آن نمی بینید و با خیال راحت خوراکی را مصرف می کنید.ولی تولید کنندگان حداقل از ۵۶ کلمه به جای قند بر روی برچسب مشخصات مواد غذایی استفاده میکنند. خّب، حالا اگر نمیتوانید ۵۶ نوع را به خاطر بسپارید، حداقل مرسومترینها را بشناسید: شهد گیاه، مالتودکسترین، شهد ذرت، شهد میوه، گلوکوز، مالتوز، عسل، ساخارین و شیره میباشد و تقریباًتمام مواد غذایی فرآوری شده دارای قند افزوده هستند.
چگونه کم قند بخوریم ؟
۱- نوشیدنیها ! سعی کنید کم کم نوشیدنیهای حاوی قند را از رژیم غذاییتان حذف کنید.
۲- غذاهای فرآوریشده! اگر تغذیه روزانه شما حاوی مقدار زیادی غذای فرآوری شده است، سعی کنید کم کم مواد غذایی کامل مانند عدس، میوه جات تازه و سبزیجات را جایگزین آنها کنید.