بیضه ها اندام های اصلی تولید مثل مردان هستند. در این عضو، اسپرم ها و هورمون های جنسی مردانه ( تستوسترون ) ترشح می شود. یکی از شایع ترین بیماری ها در مردان مربوط به ناحیه بیضه می باشد. این بیماری ها مشکلاتی در تولید مثل آنها به وجود می آورد، بنابراین از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. تشخیص اینگونه مشکلات به وسیله سونوگرافی و انجام آزمایشها صورت می گیرد. سونوگرافی روشی ایمن، بدون درد و غیرتهاجمی برای تشخیص مشکلات جسمی و بیماری در بیضه است.
از آنجایی که سونوگرافی از بیضه ها برای طیف وسیعی از مشکلات در مورد اسکروتوم، بیضه ها و اپیدیدیم استفاده می شود، پزشک ممکن است در صورت آسیب دیدگی، درد و تورم داخل و اطراف بیضه ها، این نوع سونوگرافی را تجویز کند. موارد خاصی نیز وجود دارند که در طی آنها سونوگرافی بیضه ها تجویز می شوند این موارد خاص عبارتند از:
هنگامی که پزشک، مشکوک به سرطان بیضه باشد، سونوگرافی بیضه اولین آزمایشی است که تجویز می کند. این اسکن برای کشف این که آیا توده ای که در بیضه ها وجود دارد سرطانی می باشد یا خیر استفاده می شود. تصاویر حاصل از سونوگرافی می توانند به پزشک برای اندازه گیری و محل قرار گیری توده کمک کنند. این تصاویر همچنین به پزشک در تشخیص اینکه آیا درون توده از مایعات بی ضرر تشکیل شده یا جامد سرطانی کمک می کنند.
پیچ خوردگی بیضه یک وضعیت جدی و بسیار دردناک است که نیاز به مراقبت های فوری پزشکی دارد. هنگامی این وضعیت رخ می دهد که طنابی که خون را به بیضه ها می ریزد پیچیده می شود. در صورتی که این مشکل به سرعت برطرف نشود خونرسانی به بیضه قطع شده و باعث می شود که بافت بیضه از بین برود. پزشکان معمولاً برای جلوگیری از آسیب بیشتر به بیضه فوراً جراحی را انجام می دهند. در صورت ایجاد این مشکل که با درد شدید در بیضه ها مشخص می شود باید فوراً به پزشک مراجعه کرد.
اپیدیدیمیت، التهاب اپیدیدیم که لوله هایی در پشت بیضه ها می باشند که اسپرم را ذخیره و حمل می کنند، است. التهاب اپیدیدیم می تواند باعث ایجاد مایعات در اطراف بیضه شود، در نتیجه توده ای متورم در بیضه ایجاد می شود. این مشکل معمولاً در اثر عفونت ایجاد می شود.
با توجه به اینکه بیضه ها اسپرم را ایجاد و ذخیره می کنند، گاهی اوقات مشکلات تأثیرگذار بر بیضه ها می تواند باعث ناباروری در مردان شود. این مشکلات تأثیرگذار، شامل عفونت، آسیب، جراحی قبلی یا بیماری است.
سونوگرافیست برای اطمینان از تماس مناسب بین پروب و بیضه مقداری ژل بر روی اسکروتوم می ریزد. این ژل باعث می شود تا مبدل به طور مستقیم بر روی پوست قرار گرفته و تصاویر واضحی گرفته شود. سونوگرافیست مبدل را بر روی اسکروتوم حرکت داده و مقداری فشار اعمال می کند. پس از انجام اسکن فرد می تواند ژل را از روی پوست پاک نموده و در همان روز جواب سونوگرافی خود را دریافت کند.
برخی روش های تصویربرداری از اشعه های رادیواکتیو استفاده می کنند؛ اما سونوگرافی اشعه ایکس ندارد که این روش را نسبت به دیگر روش ها کم ریسک تر می کند.
سونوگرافی بیضه ها روشی کم ریسک در نظر گرفته می شود. این تست ممکن است موجب ناراحتی و یا درد در صورتی که آسیب یا تورم در ناحیه بیضه ها وجود داشته باشد، شود.
طراحی، مدیریت و به روز رسانی سایت پزشکان از خدمات تخصصی مجموعه با سابقه پزشک آنلاین می باشد. در رزومه کاری این مجموعه نمونه های موفقی از طراحی وب سایت پزشکی موجود است که در بسیاری از عبارات کلیدی ارزشمند، به رتبه اول گوگل دست یافته اند. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.