سونوگرافی نوعی روش تصویربرداری است که با استفاده از امواج صوتی، تصاویری از قسمت های داخلی بدن ایجاد می شود. هر یک از انواع سونوگرافی مردان به دلایل مختلفی ممکن است درخواست گردد. در این سونوگرافی، مثانه، پروستات و ضمائم آن و عروق داخل لگن بررسی می شود، همچنین معاینه جهت وجود توده و یا ضایعه فضاگیر داخل لگن انجام می گیرد. سونوگرافی مربوط به هر یک از اجزای لگنی در مردان، به طرق مختلفی صورت گرفته و در برخی موارد نیازمند آمادگی های خاصی است. خوشبختانه با پیشرفت علم، دستگاه های پرتابلی (قابل حمل) برای سونوگرافی طراحی شده اند که با کارایی مناسبی، تصویربرداری از اندام های داخلی بدن را انجام می دهد، بنابراین شما با اطمینان می توانید این خدمت را در منزل درخواست دهید.
مرکز خدمات پزشکی در منزل امید، یکی از بهترین ارائه دهندگان خدمات پرستاری، رادیولوژی و سونوگرافی در منزل ، برای مناطق 22 گانه شهر تهران و استان البرز میباشد. لطفا برای دریافت مشاوره رایگان و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفنهای 09399545088 - 09105545790 - 91016923-021 در 24 ساعت شبانه روز اقدام فرمایید.
سونوگرافی لگن آقایان به منظور تشخیص بیماری هایی که در ادامه شرح می دهیم قابل انجام است:
نوعی روش تشخیصی است که پروستات را از نظر وجود هرگونه ناهنجاری، سرطان یا سایر بیماری های مرتبط با پروستات بررسی می کند. انجام این روش تصویربرداری بی خطر به پزشک کمک می کند تا شرایط احتمالی پروستات را قبل از جدی یا غیر قابل کنترل شدن مشکلات مربوط به این ناحیه تشخیص دهد .به عبارت دیگر در طی سونوگرافی پروستات از امواج صوتی برای تولید تصاویر پروستات مرد و کمک به تشخیص علائمی مانند مشکلات ادراری، مشکلاتی که در آزمایش خون نشان داده شده است و … استفاده می شود.
برای آمادگی در سونوگرافی پروستات نیازی به آمادگی خاصی نیست. این روش به صورت سرپایی انجام می شود که معمولاً کمتر از یک ساعت طول می کشد. برخی از دستورالعمل های احتمالی که ممکن است پزشک قبل از آزمایش به شما بدهد شامل موارد زیر است:
از بیمار خواسته می شود به پشت یا پهلو روی میز معاینه دراز کشیده و زانوهای خود را خم کند. برای انجام سونوگرافی ترانس رکتال (TRUS)، تکنسین یک ابزار تصویربرداری کوچک را با ژل اولتراسوند می پوشاند تا به این وسیله کمک کند تصاویر خوبی را پخش کند. سپس، تکنسین به آرامی مبدل را در رکتوم بیمار وارد می کند و آن را به آرامی به اطراف حرکت می دهد تا تصاویر پروستات از زوایای مختلف دریافت کند. برای نمونه برداری، تکنسین به آرامی یک سوزن را در کنار مبدل وارد پروستات می کند تا از بافت، نمونه برداری انجام شود. در طول سونوگرافی، بیمار ممکن است از ناحیه مقعد احساس ناراحتی کند که در این صورت از داروهای بی حسی موضعی یا آرام بخش استفاده می شود.
سونوگرافی پروستات در منزل یک روش دقیق و مطمئن برای تشخیص ناهنجاری های ناحیه پروستات و مجاری ادراری در مردان است و به دلیل عدم استفاده از پرتوهای رادیواکتیو هیچ گونه خطر و عوارضی به همراه ندارد. تجربه مقداری درد و ناراحتی ناحیه مقعد تا چند روز پس از انجام سونوگرافی پروستات مقعدی یا رکتال کاملاً طبیعی است و برای تسکین آن می توانید از داروهای مسکن رایج در داروخانه ها مانند استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کنید.
سونوگرافی بیضه که تصویربرداری اولتراسوند از کیسه بیضه نیز نامیده می شود، به طور خاص به بررسی وضعیت بیضه ها می پردازد. بیضه ها بخشی از سیستم تولید مثل مردان هستند. وظیفه اصلی آنها ایجاد اسپرم و هورمون ها است که در داخل کیسه ای به نام کیسه بیضه قرار دارند. سونوگرافی روشی ایمن، با ریسک کم و غیرتهاجمی است و کل فرآیند آن در خارج از بدن رخ می دهد.
قبل از معاینه، از فرد خواسته می شود تا روی تخت بخوابد. در طی مراحل، ممکن است لازم باشد که در یک طرف بدن خود حرکت کنید. سونوگرافی بیضه در منزل خارج از بدن انجام می شود. یک دستگاه کوچک و دستی که مبدل نامیده می شود برای گرفتن تصاویر استفاده می شود .پزشک ژل مبتنی بر آب را به اسکروتوم اعمال می کند تا اطمینان حاصل شود که مبدل روی پوست راحت حرکت می کند. پزشک این مبدل را به طرف عقب و جلو بر روی اسکروتوم حرکت می دهد تا تصاویر بیضه ها را بگیرد.
سونوگرافی بیضه ها روشی کم ریسک و بدون اشعه در نظر گرفته می شود. این تست ممکن است موجب ناراحتی و یا درد در صورتی که آسیب یا تورم در ناحیه بیضه ها وجود داشته باشد، شود.
بیشتر بخوانید : نمونه برداری از تیروئید تحت گاید سونوگرافی در منزل
سونوگرافی آلت تناسلی مردان به منظور مشاهده جریان خون ورودی و خروجی به آلت استفاده می شود. اگر فردی به بیماری پیرونی یا کجی آلت تناسلی مبتلا باشد، این روش برای تعیین درجه کجی آلت و اندازه گیری انحنا به کار خواهد رفت. بررسی نتایج حاصل از این سونوگرافی، می تواند به پزشک در انتخاب بهترین روش درمانی کمک کند.
بهتر است افراد قبل از انجام سونوگرافی آلت تناسلی مردان این روش موارد زیر را رعایت نمایند:
سونوگرافی آلت تناسلی مردان باید در حالت نعوظ انجام شود. در صورت درخواست پزشک و اطمینان از داشتن نعوظ ممکن است دارویی برای ایجاد این حالت به آلت تزریق شود. این تزریق از طریق سوزن های بسیار کوتاه و ظریف انجام شده و ممکن است کمی ناراحت کننده باشند؛ اما چندان صدمه ای به اندام تناسلی وارد نخواهند کرد. بعد از نعوظ، پروب سونوگرافی بر روی قسمت خارجی آلت حرکت کرده و در صورت وجود انحراف یا هرگونه مشکل دیگری بر روی مانیتور نمایش داده می شود.
ممکن است در صورت تزریق آمپول پاپاورین، اختلال در بینایی، دل درد، ضعف، زرد شدن پوست یا چشم به صورت نادر، واکنش های محل تزریق، تنگی نفس، سردرد، افزایش ضربان قلب و فشار خون، تعریق زیاد، فلاشینگ (گرگرفتگی صورت)، پریاپیسم ایجاد شود.
چنانچه آزمایش های خون، ادرار یا روش های تصویربرداری، اطلاعات کافی برای تشخیص مشکل کلیه را فراهم نکنند، ممکن است پزشک نمونه برداری از کلیه را توصیه کند. همچنین از بیوپسی کلیه برای تشخیص شدت بیماری کلیوی یا اثر روشهای درمانی در بهبود بیماری نیز استفاده می شود. چنانچه شما کلیه پیوندی داشته باشید که به خوبی عمل نکند نیز ممکن است انجام بیوپسی کلیه تجویز شود. اگر به هر دلیل مایل هستید نمونه برداری کلیه را در منزل انجام دهید؛ موسسه خدمات پزشکی در منزل امید، امکان این عمل را توسط جراح عمومی فراهم نموده است. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن های 09399545088 - 09105545790 - 91016923-021 اقدام فرمایید.