بیضه ها اندام های تولید مثل مردانه هستند که زیر آلت تناسلی در یک کیسه به نام اسکروتوم قرار دارند. عملکرد اولیه آنها تولید اسپرم و هورمونی به نام تستوسترون است. وجود مشکل در بیضه ها می تواند منجر به بروز مشکلات جدی در فرد مانند نا هماهنگی هورمون ها، اختلالات جنسی و ناباروری شود. در بسیاری از موارد مشکلاتی اعم از درد، تورم یا توده در بیضه ها مشاهده می شود که برای تشخیص دلیل اصلی آنها، پزشک سونوگرافی بیضه را تجویز می کند.
سونوگرافی یک روش تصویربرداری تشخیصی و پزشکی است که از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از قسمت های داخلی بدن استفاده می کند. این تصاویر می توانند به پزشک در تشخیص بیماری یا جراحت کمک کنند. سونوگرافی بیضه که به آن تصویربرداری اولتراسوند از کیسه بیضه نیز گفته می شود به طور خاص به بررسی بیضه ها می پردازد.
پزشک شما ممکن است در شرایط زیر درخواست سونوگرافی بیضه کند:
علاوه بر این، این خدمات سونوگرافی در منزل همراه با داپلر به بررسی جریان خون در بیضه ها کمک می کند.
برای انجام انواع سونوگرافی مردان در منزل نیازی به پرهیز از خوردن و نوشیدن نیست. قبل از سونوگرافی آلت تناسلی مردان بهتر است لباس زیر مناسب و راحت بپوشید تا بتوانید به آسانی آن را از بدن خارج کنید. در هنگام معاینات آرام باشید تا تجهیزات اولتراسوند تصاویر واضحی از بیضه ها تهیه کند.
قبل از انجام آن از فرد خواسته می شود تا به پشت روی میز دراز بکشد. در حین آن ممکن است نیاز باشد تا فرد بر روی یک سمت بدن دراز بکشد. سونوگرافی بیضه خارج از بدن انجام می شود. دستگاهی کوچک که در دست قرار می گیرد به نام ترانسوندر برای گرفتن تصاویر استفاده می شود. پزشک ممکن است از ژلی بر پایه آب بر روی کیسه بیضه استفاده کند تا مطمئن شود تماس خوبی بین پوست و ترانسوندر ایجاد می شود. پزشک، ترانسوندر را بر روی کیسه بیضه عقب جلو می کند تا بتواند تصاویری از بیضه ها ایجاد کند.
برخی روش های تصویربرداری از اشعه های رادیواکتیو استفاده می کنند؛ اما سونوگرافی، اشعه ایکس ندارد که این روش را نسبت به دیگر روش ها کم ریسک تر می کند. سونوگرافی بیضه ها روشی کم ریسک در نظر گرفته می شود. این تست ممکن است موجب ناراحتی و یا درد در صورتی که آسیب یا تورم در ناحیه بیضه ها وجود داشته باشد، شود.
همچنین بخوانید : توضیحاتی درباره نحوه انجام سونوگرافی پروستات در منزل شما