سونوگرافی یکی از بهترین روش های تشخیص انواع بیماری های زنانه است. در این روش با استفاده از دستگاه های خاص از بخش های داخلی بدن زنان، تصویربرداری انجام می شود. موارد کاربرد سونوگرافی متعدد و مختلف است؛ به همین دلیل با اهداف مختلف از این روش تشخیصی استفاده می شود. سونوگرافی واژینال یا داخلی نسبت به سایر انواع سونوگرافی کاربرد بیشتری دارد. به همین دلیل متخصصین برای تشخیص بسیاری از عارضه هایی که با روش سونوگرافی غیر واژینال قابل تشخیص نیست از این روش سود می جویند.
سونوگرافی ترانس واژینال یکی از انواع سونوگرافی است که از آن برای بررسی اندام های داخل لگنی زنان استفاده می شود. در هنگام سونوگرافی ترانس واژینال که نوعی تصویربرداری داخل رحمی است، واژن، رحم، سرویکس (دهانه رحم)، آندومتر، لوله های رحمی، تخمدان ها و مثانه ارزیابی می شوند. سونوگرافیست با استفاده از ابزار مخصوصی به نام پروب، اندام های داخلی لگن را بررسی می نماید. سونوی واژینال با سونوگرافی شکمی (ابدومینال) تفاوت دارد، در سونوگرافی شکمی (ابدومینال) پروب سونوگرافی بر روی شکم بیمار قرار داده می شود. سونوگرافی واژینال بدون درد انجام می شود و به دلیل عدم استفاده از امواج رادیویی، بی خطر است. معمولاً در هنگام سونو واژینال تزریق انجام نمی گیرد و در صورت درخواست پزشک، سونوگرافی با تزریق انجام می شود. در سونوگرافی ترانس واژینال، امواج صوتی با فرکانس بالا، تصاویری با جزئیات دقیق تر ایجاد می کنند.
از جمله موارد بسیار مهم می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
برای انجام سونوگرافی واژینال هیچ آمادگی نیاز نمی باشد. تنها قبل از آزمایش می بایست، مثانه خالی باشد. اگر فرد از تامپون استفاده می کند باید آن را بردارد. اگر در دوران قاعدگی باشد، هیچگونه مشکلی ندارد و برای بررسی مشکلات زنانه و زایمان دوران قاعدگی، فرصت بسیار مناسبی برای سونوگرافی واژینال میباشد.
پس از اینکه بیمار بر روی تخت معاینه دراز کشید، باید زانوهای خود را خم کند. در برخی تخت های معاینه جایگاه ویژه ای برای قراردادن پاها وجود دارد که بیمار در آنها احساس راحتی بیشتری می کند. پروب سونوگرافی واژینال با سایر پروب های سونوگرافی تفاوت دارد. این پروب حالت میله ای شکل دارد تا بتواند وارد رحم بیمار شود. در ابتدا پزشک یک کاور استریل از جنس لاتکس را بر روی پروب واژینال قرار می دهد و پس از آغشته کردن به ژل سونوگرافی، آن را وارد واژن بیمار می کند. زمانی که پروب وارد واژن بیمار می شود، امواج فراصوت به اندام های داخلی برخورد می کنند و انعکاس می یابند. امواج منعکس شده به کامپیوتری که در دستگاه سونوگرافی وجود دارد منتقل می شوند و فرایند پردازش بر روی آنها انجام می گیرد. این فرایند در نهایت باعث ایجاد تصویر از دستگاه تناسلی بیمار بر روی مانیتور دستگاه می شود.
تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر خطرناک بودن سونوگرافی داخل رحم ارائه نشده است. با توجه به اینکه در سونوگرافی از امواج فراصوت برای تصویربرداری استفاده می شود، هیچ ضرری برای مادر و جنین در بر ندارد. عموماً سونوگرافی واژینال باعث خونریزی نمی شود؛ اما ممکن است بیمار بعد از انجام سونوگرافی واژینال مقداری لکه بینی ببیند. این لکه بینی معمولاً به دلیل پارگی جزئی چند عروق خونی کوچک در رحم است که خطرناک نیست.
طراحی وب سایت پزشکی از جمله خدمات تخصصی گروه نرم افزاری پزشک آنلاین است. این مجموعه با کسب مهارت و تجربه سالها فعالیت در جهت سئوی سایت پزشکان، توانسته است موفق ترین پروژه ها را ارائه نماید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.