فیبروم به تومورهای خوش خیمی (غیر سرطانی) گفته می شود که غالباً در سنین باروری در رحم ظاهر می شوند. فیبروم های رحمی که با نام های لیومیوما (leiomyoma) یا میوما (myoma) نامیده می شوند، با افزایش خطر سرطان رحم همراه نیستند و تقریباً هرگز به سرطان تبدیل نمی شوند. بسیاری از خانم ها در طول زندگی به میوما مبتلا می شوند؛ اما شاید از وجود آن بی اطلاع باشند؛ زیرا اغلب بدون هیچگونه علامتی می باشند و پزشک ممکن است به طور اتفاقی طی معاینه لگن یا سونوگرافی قبل از تولد آن را کشف کند. از نظر اندازه، فیبروم می تواند آنقدر کوچک باشد که با چشم دیده نشود؛ اما در برخی موارد نیز به صورت توده هایی درمی آید که باعث بزرگ شدن رحم میشود. میوما می تواند تکی یا چندتایی باشد و در موارد شدید، رحم را آنقدر متسع (گشاد) می کند که باعث افزایش وزن می شود. در صورت نیاز به تأیید، پزشک ممکن است سونوگرافی را پیشنهاد کند. این کار به منظور تأیید تشخیص و اندازه گیری فیبروم ها و توسط امواج صوتی صورت می گیرد
شما می توانید برای انجام سونوگرافی رحم جهت تشخیص فیبروم در تهران به مرکز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق واقع در منطقه یوسف آباد مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155 - 021 اقدام نمایید.
علت ایجاد فیبروم رحم چندان مشخص نیست، اما دلایلی وجود دارد که احتمال وقوع آن به شرح زیر است:
فیبروم ها معمولاً علامت خاصی ندارند؛ اما زنانی که دارای فیبروم های بزرگ یا متعدد هستند، معمولاً علائم زیر را تجربه می کنند:
طبقه بندی فیبروم ها بر اساس محل شکل گیری آنها انجام می شود. انواع فیبروم های رحم عبارتند از:
در سونوگرافی از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده می شود تا تصویر درون رحم روی صفحه نمایشگر ظاهر شود. این تصویر به پزشک کمک می کند تا موقعیت درونی رحم را به خوبی ببیند و وجود فیبروم را بررسی کند. بسته به اندازه رحم، سونوگرافی ممکن است از طریق واژینال یا از روی شکم انجام شود.
درمان فیبروم رحم بسته به اندازه، تعداد و محل فیبروم و همچنین علائمی که ایجاد می کنند، می تواند متفاوت باشد. معاینات دوره ای لگن و سونوگرافی بسته به اندازه یا علائم فیبروم ممکن است توسط متخصصین این حوزه درمانی توصیه شود. اگر علائمی از فیبروم دارید از جمله کم خونی ناشی از خونریزی بیش از حد، درد متوسط تا شدید، مشکلات ناباروری یا مجاری ادراری و روده مشکلات معمولاً برای کمک به درمان نیاز است.
گزینه های درمانی برای فیبروم رحم می تواند شامل موارد زیر باشد:
این داروها می توان برای کنترل ناراحتی و درد ناشی از فیبروم استفاده کرد. داروهای OTC شامل استامینوفن و ایبوپروفن هستند.
اگر کم خونی ناشی از خونریزی بیش از حد دارید، ممکن است ارائه دهنده مکمل به شما پیشنهاد کند که از مکمل آهن نیز استفاده کنید.
از کنترل بارداری همچنین می تواند برای کمک به علائم فیبروم استفاده شود به خصوص خونریزی شدید در طی دوره های قاعدگی و گرفتگی های قاعدگی از کنترل بارداری می تواند برای کنترل خونریزی شدید قاعدگی استفاده شود. گزینه های مختلفی برای جلوگیری از بارداری وجود دارد که می توانید از جمله قرص های ضد بارداری خوراکی، جلوگیری از بارداری داخل رحمی، تزریقات و دستگاه های داخل رحمی از دستگاه آی یو دی استفاده کنید.
هنگام صحبت در مورد انواع مختلف جراحی برای برداشتن فیبروم، فاکتورهای مختلفی باید در نظر گرفته شود. اندازه، محل و تعداد فیبروم ها نه تنها می توانند بر نوع جراحی تأثیر بگذارند، بلکه خواسته های شما برای بارداری های آینده نیز می تواند عامل مهمی در تهیه یک برنامه درمانی باشد. برخی از گزینه های جراحی رحم را حفظ می کنند و به شما امکان می دهند در آینده باردار شوید، در حالی که گزینه های دیگر می توانند رحم را خراب یا از بین ببرند.
روشی است که به ارائه دهنده شما اجازه می دهد فیبروم ها را بدون آسیب رساندن به رحم از بین ببرد. میومکتومی انواع مختلفی دارد. نوع روشی که ممکن است برای شما بهتر باشد به محل قرارگیری فیبروم ها، اندازه آنها و تعداد فیبروم ها بستگی دارد.
این روش با قرار دادن یک اسکوپ (ابزاری شبیه لوله باریک و انعطاف پذیر) از طریق واژن و دهانه رحم و داخل رحم انجام می شود. در طی این روش هیچ برشی ایجاد نمی شود. در طی مراحل از دامنه استفاده می کنید تا فیبروئیدها را برش دهد. سپس درمانگر فیبروئیدها را از بین می برد.
در این روش پزشک معالج از یک محدوده برای برداشتن فیبروم استفاده می کند. برخلاف هیستروسکوپی، این روش شامل قرار دادن چند برش کوچک در شکم شما است. بدین ترتیب دامنه وارد بدن شما می شود و وجود دارد.
اگرچه فیبروم رحم معمولاً خطرناک نیست؛ اما می تواند به علت از دست دادن خون باعث کم خونی و احساس خستگی شود. گاهی ممکن است بیمار نیاز به تزریق خون پیدا کند. برخی فیبروم ها به ویژه فیبروم ساب موکوزال ممکن است باعث ناباروری یا مشکلات دوران بارداری شوند. فیبروم همچنین ممکن است خطر جدا شدن جفت، تأخیر رشد جنین و زایمان زودرس را افزایش دهند. درصورتی که قصد بارداری دارید بهتر است قبل از اقدام به بارداری ازنظر فیبروم یا میوم رحم بررسی شوید.
سونوگرافی بیوفیزیکال به منظور ارزیابی سلامت جنین در دوران بارداری در مرکز تصویر برداری شقایق تهران با به روزترین دستگاه ها قابل انجام می باشد. شما برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.