بیماری آرتروز یا استئوآرتریت به التهاب یا تورم مفاصل گفته می شود که حرکات مفاصل را محدود می کند و در افراد مسن امری شایع است. التهاب و تورم مفاصل (آرتریت) سبب بروز درد می شود و اغلب، حرکت مفاصل درگیر را محدود می کند. آرتریت انواع مختلفی دارد که استئوآرتریت یا آرتروز شایع ترین نوع آن است. یکی دیگر از انواع آرتریت، روماتیسم مفصلی است که طی آن بدن به بافت سالم مفصلی حمله می کند. بر اساس برآورد بنیاد آرتریت حدود ۱٫۵ میلیون بزرگسال آمریکایی روماتیسم مفصلی دارند. همچنین، زنان تقریباً سه برابر بیشتر از مردان به آرتریت روماتوئید دچارند. استئوآرتریت یا آرتروز را گاهی اوقات بیماری پیشرونده مفصلی یا آرتریت فرسایشی می نامند. این بیماری می تواند بر هر مفصل بدن تأثیر بگذارد. درد ناشی از ساییدگی مفصل به ویژه ساییدگی مفصل زانو ( آرتروز زانو )، یکی از رایج ترین دردهایی است که اغلب، افراد را در سنین بالا درگیر می نماید و با محدودیت حرکتی که ایجاد می کند؛ زندگی را برای مبتلایان سخت می گرداند. شما می توانید برای بهره مندی از بهترین روشهای درمانی این بیماری، به متخصص درد مراجعه نمایید و به بهبود درد و محدودیت های حرکتی خود بپردازید.
آرتروز اغلب در دست ها، لگن و زانوها رخ می دهد. این بیماری سبب می شود تا غضروف ها (لایه نرم در مفصل استخوان ها) ساییده شوند. این فرآیند به آرامی رخ می دهد و معمولا با گذر زمان بدتر می شود.
علائم آرتروز اغلب به آرامی رشد می کنند و در طول زمان بدتر می شوند. علائم و نشانه های آرتروز، عبارتند از:
با بالا رفتن سن، کمتر می توان مانع بروز آرتروز شد. با این وجود، راهکارهای زیر می توانند در این امر به شما کمک کنند:
حال اگر به آرتروز مبتلا شویم؛ لازم است جه اقداماتی را انجام دهیم؟ این سوالی است که بسیاری از افراد به دنبال پاسخ آن هستند. باید متذکر شویم هیچ درمانی برای استئوآرتریت یا آرتروز وجود ندارد و احتمالا با گذر زمان بیماری تشدید خواهد شد. با وجود این، داشتن یک برنامه صحیح در زندگی، می تواند به شما کمک کند تا روند فرسایشی آرتروز را کند نموده و درد و محدودیت کمتری داشته باشید. علاوه بر فعالیت فیزیکی مناسب، برخی از خوراکی ها هم می توانند در کنترل این بیماری، تاحدودی یاری رسان شما باشند که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد.