دکتر علی نقره کار - متخصص درد

راه های پیشگیری از دیسک گردن

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]آدرس وب سایت : www.dr-noghrekar.ir
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول تلفن مطب : 88670088 - 021

فتق دیسک گردن می تواند باعث درد زیادی در گردن، شانه ها، بازوها یا قسمت بالای کمر شود. سن یکی از عوامل موثر در تغییرات دیسک های ستون فقرات است که معمولاً شامل از دست دادن قطر و شکل و کاهش محتوای آب لازم برای حفظ اسفنجی بودن دیسک است. با این حال، عوامل دیگری غیر از سن نیز وجود دارد که می تواند باعث آسیب دیسک های گردن شود یا از جای خود خارج شود. در اینجا آنچه باید در مورد پیشگیری فتق دیسک گردن بدانید آورده شده است.

آنچه در این مطلب میخوانید

چه چیزی باعث فتق دیسک های گردن می شود؟

موثرترین راه برای جلوگیری از آسیب دیسک در ناحیه گردن این است که درک بهتری از آنچه ممکن است در وهله اول بر این ساختارهای اسفنجی تاثیر بگذارد، داشته باشید. سقوط از مکان های مرتفع، ضربه های سخت و ضربه شلاقی از علل شایع آسیب دیسک گردن هستند. با این حال، دیسک های ستون فقرات گردنی نیز می توانند در دوره های طولانی تری به دلایل زیر آسیب ببینند:

  1. وضعیت نامناسب ستون فقرات گردنی
  2. تکنیک های نامناسب بلند کردن اجسام سنگین
  3. حرکات تکراری روی گردن (مثلاً چرخش، خم شدن به جلو)
  4. عدم حمایت از گردن در هنگام خواب
  5. استفاده طولانی مدت از تنباکو یا مصرف زیاد الکل

راه های پیشگیری از دیسک گردن

راه های پیشگیری از دیسک گردن:

همیشه نمی توان از آسیب به گردن و بروز دیسک گردن جلوگیری کرد، اما می توان خطر ابتلا به آن را کاهش داد. برخی تغییرات ساده در سبک زندگی یا تغییرات وضعیتی می تواند خطر دیسک گردن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

نحوه صحیح کار کردن:

یکی از رایج ترین علل دیسک گردن در طولانی مدت است. محیط کار ارگونومیک به داشتن محیطی کارآمد و راحت اشاره دارد. یک محیط کار ناخوشایند مخصوصاً برای افرادی که در خانه کار می کنند یا به طور مداوم سر خود را به پایین خم می کنند تا به صفحه لپ تاپ نگاه کنند، رایج است. برای بهبود ارگونومی محیط کاری خود، بهتر است:

نحوه صحیح استفاده از تلفن همراه:

نگاه مداوم به پایین و به تلفن می تواند منجر به ساییدگی و پارگی دیسک گردن شود. با گذشت زمان، فشار دادن مداوم گردن می تواند به دیسک ها، مفاصل و رباط های شما آسیب برساند. این آسیب آنقدر رایج است که پزشکان اصطلاح « گردن فناوری » را برای توصیف اتفاقاتی که برای گردن شما می افتد زمانی که دائماً به سمت پایین نگاه می کنید، ابداع کرده اند. اگر بعد از استفاده از دستگاه خود متوجه درد گردن ، شانه ها یا قسمت بالای کمر خود شدید، این یک هشدار برای اقدام است. انجام اقدامات مناسب برای جلو گیری از استرس مکرر می تواند باعث پیشگیری از این مشکل شود.
برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به گردن فناوری، بهتر است:

  1. تلفن یا دستگاه دیگر خود را در سطح چشم نگه دارید.
  2. دستگاه خود را روی یک بالش قرار دهید تا زاویه سر خود را کاهش دهید.
  3. تایمرهایی را تنظیم کنید تا به شما یادآوری کنند که از تلفن خود چه میزان استفاده کرده اید.
  4. زمان استفاده از تلفن همراه خود را کاهش دهید.

نحوه صحیح نشستن:

چه پشت میز نشسته باشید، چه به تلفن خود نگاه کنید یا در حال انجام کارهایتان باشید، وضعیت بدنی شما می تواند به بروز دیسک گردن کمک کند. در واقع، هر 2.5 سانتی متر که سر شما به سمت جلو حرکت می کند، حدود 4.5 کیلوگرم فشار به عضلات گردن شما وارد می شود. با گذشت زمان، وضعیت نامناسب بدن شما را تحت فشار قرار می دهد و به ساختارهای گردن آسیب می رساند و باعث ناراحتی مزمن می شود.

برای بهبود وضعیت بدن و پیشگیری از دیسک گردن:

  1. شانه های خود را از گوش خود دور کنید (هنگام صحبت با تلفن همراه، آن را با شانه و گردن خود نگه ندارید)
  2. به آرامی عضلات شکم خود را درگیر کنید
  3. سر خود را در راستای مرکز بدن خود نگه دارید
  4. سینه خود را به سمت بالا ببرید تا ستون فقرات شما صاف بماند

نحوه صحیح خوابیدن:

برای اکثر افراد، خوابیدن به پشت بیشترین وزن را از گردن آنها می گیرد. اگر گردن درد دارید، ممکن است متوجه شوید که خوابیدن با شیب جزئی به کاهش سفتی و تنش کمک می کند. همچنین می توانید یک بالش زیر هر بازو قرار دهید تا از تنش بیشتر روی گردن خود جلوگیری کنید.
افرادی که در یکی از طرفین خود می خوابند، به یک بالش ضخیم تر لازم دارند تا در فضای خالی بین شانه تا گردن جای بگیرد.
خوابیدن روی شکم بیشترین احتمال ابتلا به دیسک گردن را دارد. در این حالت، پشت شما قوز است و گردن شما معمولاً به طرفین پیچ خورده است. اگر تمایل دارید روی شکم بخوابید، بهتر است وضعیت دیگری را در نظر بگیرید.

ورزش های نامناسب دیسک گردن:

بلند کردن وزنه های بسیار سنگین باعث کشیدگی عضلات بزرگ گردن می شود. استفاده مداوم و بیش از حد از این عضلات باعث ایجاد درد و وارد آمدن فشار زیاد بر گردن می شود. در صورت استفاده از وزنه هنگام ورزش کردن، ابتدا باید از وزنه های سبک استفاده شود و بایستی از انجام حرکات ورزشی با وزنه های سنگینی که باعث ایجاد درد و کشیدگی گردن می شود، اجتناب شود.

در صورت بروز دیسک گردن، نبایستی از ورزش های پر برخورد استفاده شود. این نوع ورزش ها احتمال تشدید آسیب دیدگی و نیاز به جراحی را افزایش می دهند و حتی ممکن است منجر به فلج یا مرگ شوند. در صورت وجود دیسک گردن بایستی در مورد انتخاب نوع ورزش مناسب با پزشک مشورت شود.

در طول روز بایستی از انجام حرکات کششی یا هر گونه فعالیتی که نیاز به دامنه حرکتی زیاد دارد خودداری شود. انجام چنین حرکاتی باعث وارد آمدن فشار بر دیسک های ناحیه گردن و کشیدگی بافت های مجاور می شود. این حرکات همچنین سبب کاهش سرعت روند بهبودی شده و احتمال آسیب دیدگی را افزایش می دهند.

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

پیشگیری از دیسک گردن با ورزش:

ماهیچه های قفسه سینه، قسمت بالایی پشت و شانه ها می توانند به طور بالقوه در وضعیت خمیده به جلو که ممکن است منجر به گردن درد شود، نقش داشته باشند. کشش و تمرین های زیر معمولاً برای مقابله با وضعیت نامناسب و کاهش گردن درد و پیشگیری از دیسک گردن توصیه می شود:

  1. تمرین چانه: این تمرین عضلاتی را تقویت می کند که سر را به سمت بالای شانه ها به عقب می کشاند. همچنین عضلات کنار گردن و پایه جمجمه را کش می دهد.
  2. کشش کتف بالابرنده: این کشش روی کتف بالابرنده که یک عضله بلند است که از کنار گردن می گذرد و به شانه متصل می شود، عمل می کند. کتف بالابرنده یکی از رایج ترین عضلات گردن است که آسیب دیده، سفت یا حساس می شود.
  3. کشش قفسه سینه: کشش های مختلف می تواند به باز کردن قفسه سینه سفت کمک کند، که برای عقب بردن شانه ها و ایجاد حالت خوب مهم است. یکی از موارد رایج کشش گوشه است. اگر گوشه ای در دسترس نباشد، گزینه های دیگری از جمله گزینه های کشش سینه نشسته نیز در دسترس هستند.

علاوه بر ورزش ها و کشش های آسان گردن که می توان روزانه انجام داد، سایر ورزش هایی که ممکن است به کاهش گردن درد به عنوان بخشی از یک برنامه کل بدن کمک کنند، عبارتند از:

  1. تمرینات اصلی: تقویت عضلات مرکزی تنه - آنهایی که از ستون فقرات حمایت می کنند - می تواند به راحتی در حفظ وضعیت بدن کمک کند. تمرینات برای افزایش قدرت مرکزی به طور معمول یک روز در میان انجام می شود تا به عضلات زمان لازم برای ریکاوری داده شود. یک نمونه از تمرینات اصلی شامل پلانک (جلو و پهلو) است. تمرین یوگا یا پیلاتس نیز ممکن است به دستیابی به اهداف مشابه بهبود انعطاف پذیری و قدرت بدن کمک کند.
  2. ورزش هوازی: این تمرینات را می توان با افزایش سطح تنفس و ضربان قلب، مانند پیاده روی سریع، آهسته دویدن، یا شنا ادامه داد. ورزش هوازی گردش خون را در سراسر بدن افزایش می دهد و همچنین می تواند اندورفین را آزاد کند، که ممکن است در برخی موارد به کاهش درد کمک کند. تمرینات هوازی سبک تا متوسط را می توان روزانه انجام داد، اما تمرینات هوازی شدیدتر ممکن است نیاز به یک روز کامل ریکاوری بین جلسات تمرینی داشته باشد.

آیا پیاده روی برای دیسک گردن ضرر دارد؟

آپیاده روی نه تنها برای این عارضه مضر نیست، بلکه می تواند در درمان آن نیز بسیار مؤثر باشد. انجام پیاده روی یک انتخاب عالی برای افراد مبتلا به این بیماری می باشد. وقتی که در حال پیاده روی هستید، جریان خون در عضلات بدن مخصوصاً ناحیه گردن افزایش می یابد. در نتیجه اکسیژن رسانی به این ناحیه افزایش می یابد و موجب دهیدراته شدن آن خواهد شد.

وقتی جریان خون و اکسیژن افزایش می یابد، دیسک ناحیه گردن سریع تر بهبود یافته و به عبارتی به ترمیم مجدد آن کمک می شود. پس می توان نتیجه گرفت که این پیاده روی می تواند برای بهبود دیسک گردن بهترین گزینه باشد. اما نکته ای که در این خصوص می بایست به آن توجه شود، این است که اگر در حین پیاده روی دچار درد شدید در ناحیه گردن شوید، نباید به این کار ادامه دهید. به این علت که ممکن است گردن با مشکلات جدی تری روبرو شود و بهتر است در هنگام بروز درد، پیاده روی را متوقف کنید.

نسخه اصلی مطلب راه های پیشگیری از دیسک گردن را در سایت دکتر علی نقره کار بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
جوانسازی پوست با لیزر اربیومکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
لک های قهوه ای روی پوستدکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]
جوانسازی پوست با تزریق فیلردکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
تاثیرات استرس بر روی پوستدکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
نتیجه عمل جراحی لیزیک چه موقع مشخص می شود؟دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
پانچ صورت چیست؟دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
تفاوت های تزریق ژل و بوتاکس در جوانسازی صورتکلینیک زیبا رویان پگاه [ پوست ، مو و زیبایی ]
مراحل کاشت ابرو به روش FITدکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]
روش های درمان بیماران دارای اضافه وزن یا چاقی- قسمت اولشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت