یکی از تست های غربالگری که برای مادران باردار در هفته یازدهم تا چهاردهم بارداری توصیه می شود، سونوگرافی NT می باشد. NT مخفف nuchal-translucency به معنای فضای شفاف پشت گردن است. در طی این نوع سونوگرافی، متخصص مربوطه با بررسی ابعاد و اندازه های جنین، ابتلای او به بیماری سندروم داون و برخی از ناهنجاری های کروموزومی و مشکلات قلبی مادرزادی را بررسی می کند.
قبلاً مادران تنها پس از به دنیا آمدن فرزندشان، متوجه نقص های مادرزادی و ژنتیکی در او می شدند، اما با این تکنولوژی جدید می توان قبل از ورود جنین به ماه چهارم جنینی، از ابتلای او به این ناهنجاری ها اطلاعاتی کسب کرد. متخصص مربوطه با بررسی اندازه فضای روشن و شفاف در بافت پشت گردن، بیماری را در جنین تشخیص می دهد. نوزاد مبتلا به ناهنجاری مادرزادی، معمولاً مایع تجمع یافته ای در ناحیه پشت گردن خود در طول سه ماه اول بارداری دارد و این فضای روشن، بزرگ تر از میزان جنین های سالم و طبیعی می باشد.
مهم ترین مزیت این سونوگرافی این است که در ماه های اول دوران بارداری قابل انجام است و از همان ابتدا بررسی های لازم صورت می گیرد. اکثر بانوان بردار، نگران وجود بیماری خاص برای کودک خود هستند. از طرفی در به دنیا آوردن فرزندی بیمار، هراس دارند. درواقع نیاز نیست تا ماه های بالاتر با نگرانی منتظر بمانیم تا بتوانیم از وجود مشکلت باخبر شویم.
این سونوگرافی معمولاً زمانی انجام می شود که مثانه پر باشد، بنابراین قبل از انجام این نوع سونوگرافی، مادر باید به اندازه فراوان آب بنوشد تا مثانه پر و آماده شود.
خانم های باردار توجه داشته باشند، قبل از انجام این سونوگرافی، حتماً با پزشک خود مشورت لازم را انجام دهند.
سونوگرافی ان تی باید بین هفته های 11 تا 14 بارداری انجام بگیرد، زیرا در محدوده همین سن بارداری ، مایع پشت گردن جنین، شفاف و قابل بررسی است. سونوگرافی NT باید بین هفته یازدهم تا سیزدهم و شش روز انجام شود. قبل از 11 هفتگی انجام این سونوگرافی امکان پذیر نیست، زیرا جنین بسیار کوچک است و بعد از هفته چهاردهم نیز مایع شفاف پشت گردن جنین، از بین می رود. زنان باردار بالای 35 سال سن و خانم های بارداری که در زایمان های قبلی خود فرزندی با ناهنجاری مادرزادی به دنیا آورده اند و یا در اقوام درجه یک خود، افرادی با ناهنجاری مادرزادی و ژنتیکی دارند، باید این سونوگرافی را انجام دهند
سونوگرافی NT، با تجهیزات معمولی سونوگرافی و از روی شکم انجام می گیرد. رادیولوژیست ابتدا روی شکم ژل مخصوص قرار می دهد و پروب را روی شکم حرکت می دهد تا تصویر مورد نیاز را در مانیتور مشاهده کند. در این سونوگرافی، ابتدا اندازه سر تا انتهای ستون فقرات و سپس مقدار مایع پشت گردن جنین مورداندازه گیری قرار می گیرد. پوست در هنگام اسکن به صورت خط سفید و مایع زیر پوست سیاه دیده می شود. پس از پایان سونوگرافی فرد می تواند، مثانه خود را خالی سازد. انجام سونو NT حدوداً بین 10 الی 20 دقیقه زمان می برد.
مقدار NT برابر با 2mm در هفته ی یازدهم نرمال بوده و مقدار 2.8mm در هفته ی سیزدهم و 6 روز نیز مقداری طبیعی می باشد. مقدار NT به تناسب رشد جنین افزایش می یابد. بیشتر بودن مقدار NT از حد نرمال به معنای قطعیت وجود اختلال در جنین نمی باشد. برخی از جنین ها با مقدار NT بیشتر از حد نرمال، مبتلا به سندرم داون نمی باشند. از هر 10 مورد جنین که مقدار NT در آن ها بین 2.5mm و 3.5mm باشد، 9 مورد به طور کامل سالم می باشند.
با افزایش مقدار NT ریسک ابتلا به سندروم داون و دیگر ناهنجاری های کروموزومی افزایش می یابد. برای مثال جنین با مقدار NT بالاتر از 6mm احتمال ابتلا به سندروم داون و دیگر اختلالات کروموزومی و مشکلات قلبی را دارد. خوشبختانه درصد بسیار کمی از جنین ها، این میزان از مایع NT را دارند.
این سونوگرافی عوارضی ندارد؛ زیرا در این تصویربرداری، از اشعه فرابنفش استفاده نمی شود و تاکنون در تحقیقات و بررسی ها، گزارشی بر این اساس به دست نیامده است.
سئوی سایت راه کاری است که با استفاده از آن می توانید در فضای وب دیده شوید. ما می توانیم سایت شما را در جستجوی پررقابت ترین کلمات کلیدی مدنظرتان، به اولین صفحه گوگل منتقل نماییم. گروه نرم افزاری پزشک آنلاین آماده ارائه خدمات طراحی وب سایت و بهینه سازی نرم افزاری و محتوایی پزشکان می باشد. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.