روش میکرونیدلینگ یکی از روش ها به نسبت جدید درمانی و جوانسازی پوست می باشد که از حدود دو دهه قبل در شکل ابتدایی خود معرفی شد. اساس این روش ایجاد آسیبهای نقطه ای متعدد بر سطح اپیدرم پوست با استفاده از سوزن های بسیار نازک می باشد. این اسیبهای کنترل شده بر روی پوست در نهایت منجر به بروز نقاط ریز خونریزی دهنده به شکل قطرات شبنم مانند خواهد شد. این آسیب کنترل شده بر روی پوست در روش میکرونیدلینگ باعث فعالسازی تولید بسیاری از فاکتورهای رشد در لایه میانی پوست می گردد که در نهایت منجر به کلاژن سازی جدید و ایجاد روند جوانسازی پوست می شود. به نحوی که تحریک این فرایند دوباره سازی می تواند به افزایش استحکام ، کاهش چین و چروک ها و حتی بهبود نسبی نواحی اسکارهای قبلی روی پوست بیانجامد. از طرفی نقاط متعدد ورود سوزن در پوست باعث تسهیل نفوذ داروهای موضعی در پوست شده و فرایند اثربخشی درمانهای دارویی را تسریع می نماید.
در روش ابتدایی و قدیمی میکرونیدلینگ از ابزاری به نام درمارولر به شکل یک استوانه همراه با سوزن های سطحی استفاده می شد که با حرکات دست حالت سوزن کاری روی پوست انجام می گردید. امروزه با استفاده از موتورهای الکتریکی شبیه مداد یا همان دستگاه های مختلف درماپن می توان فرایند میکرونیدلینگ را با دقت ،سرعت و کیفیت بهتری بر روی پوست انجام داد. در تکنیک جدیدتر سوزنهای یک بار مصرف به شکل کارتریج های 12 سوزنی بر روی قلم موتور دار بر روی دستگاه قرار می گیرد و بر حسب هدف درمانی می توان عمق نفوذ سوزن در پوست و سرعت حرکت آنرا تعیین نمود.
معمولا فرایند میکرونیدلینگ به منظور حصول به حداکثر بهبودی نیاز به تکرار جلسات بین 4-6 نوبت در فواصل ماهانه دارد. تاکنون در مطالعات مختلف اثربخشی میکرونیدلینگ در موارد مخلتفی مشاهده شده است که در ادامه به آن اشاره می شود :
میکرونیدلینگ بر تحریک دوباره سازی کلاژن پوستی و عملا بهبود استحکام و کاهش چروک های پوست در مطالعات مختلف موثر بوده است.
انجام این روند باعث بهبود نمای ظاهری اسکارهای فرورفته اکنه می گردد.
بهبود ظاهری نمای اسکار سوختکی پس از انجام میکرونیدلینگ قابل توجه است.
انجام این فرایند باعث نفوذ بهتر داورهای روشن کننده در پوست و تسریع روند بهبودی لکه های صورت می گردد.
این روش در درمان ترک خوردگی های پوستی ناشی از تغییرات دوره بلوغ یا بارداری تاحد قابل توجهی موثر بوده است.
از این روش در درمان ریزش مو ، ریزش موی سکه ای و در مواردی از روش میکرونیدلینگ همراه RF در درمان تعریق شدید زیربغل نیز استفاده شده است.
این روش علاوه بر اثربخشی قابل توجه، معمولا همراه با عارضه جانبی جدی نمی باشد. نقاهت بعد از انجام ان بسیار کوتاه بوده و فعالیت روزانه افراد را تحت تاثیر قرار نمی دهد. از طرفی انجام این روش در افراد با پوست سبزه و گندمی با خطر اندک بروز لکه های پوستی پس از فرایند همراه است. نکته دیگر کم هزینه تر بودن این روش نسبت به فرایندهای لیزری جوانسازی می باشد.
در مجموع می توان میکرونیدلینگ را به عنوان یکی از روشهای آسان، ارزان، موثر، ایمن و کم عاضه جوانسازی پوست به ویژه در افراد با رنگ پوستی گندمی و تیره تر در نظر داشت که با حداقل نقاهت پس از انجام و حداقل احتمال بروز عوارضی مانند تشدید لکه های پوست همراه هست. بر این اساس انجام این فرایند در مراکز معتبر توسط افراد دارای صلاحیت و تخصص می تواند باعث جوانسازی صورت، بهبود نمای ظاهری ، شفاف شدن و روشن شدن پوست ، کاهش منافذ سطحی پوست ، بهبود نمای اسکارهای روی صورت گردد.
نسخه اصلی مطلب میکرونیدلینگ چیست ؟ را در سایت دکتر رضا رباطی بخوانید.