پرتونگاری پانورامیک به صورت عامیانه و غیررسمی، با اسامی دیگری چون پرتونگاری پانورامیک دندانپزشکی و پانتونوگرام نیز خوانده می شود. البته عناوینی تجاری هم برای آن وجود دارد که عبارت است از پانورکس و اورتوپانتوموگراف (سایر ورژن های عامیانه ی آن، اورتوپانتوموگرافی و اورتوپانتوموگرام، کمترین کاربرد را در بین سایر اسامی غیررسمی دارند) و به اختصار نیز PAN, DPR, OPT یا OPG نامیده می شوند. هرچند که معمولاً از کاربرد DPR در محافل پزشکی، به دلیل برگرفته شدن از یک عنوان تجاری، خودداری می شود.
شما می توانید برای انجام پرتونگاری پانورامیک در تهران به مرکز رادیوگرافی و سونوگرافی شقایق واقع در منطقه یوسف آباد یا ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188782900 | 02188203875 اقدام نمایید.
دستگاه تصویربرداری دارای دو بخش است. پس از آنکه مراجعه کننده بر روی یک صندلی بنشیند، یک بازوی افقی متحرک بر دور سر وی می چرخد و اشعه ایکس را تابش می کند تا تصویر مورد نظر به ثبت برسد. بخش دوم، یک ستون عمودی است که تکنسین، تجهیزات مورد نیاز را در آن قسمت قرار می دهد. پس با چرخش دستگاه به دور سر بیمار، تصویر به ثبت می رسد.
برای تصویربرداری به روش آنالوگ می بایست از فیلم های رادیولوژی یا کلیشه استفاده شود و پس از ثبت تصویر، این فیلم باید برای چاپ به تاریک خانه می رفت؛ اما به کمک تصویربرداری دیجیتال ، بیمار، پرتوهای کمی دریافت می کند. از طرفی می توان، تمامی عکس های گرفته شده را به مدت نامحدود و به راحتی آرشیو کرد. همچنین امکان چاپ مجدد و ارسال سریع به پزشک نیز در روش دیجیتال ممکن است. هر زمان که نیاز به عکس فیزیکی داشتید، امکان چاپ عکس های دیجیتال موجود است و می توانید عکس مورد نظر را بر روی فیلم ها و یا کلیشه چاپ نمایید.
همانند تمامی تشعشعات یونی تجهیزات عکس برداری مورد استفاده در پزشکی، همواره حد معینی از آسیب مستقیم (آسیب رسانی بر اثر یونیزه شدن) و غیرمستقیم (رادیکال های آزاد ایجاد شده در اثر یونیزه شدن مولکول آب موجود در سلول ها) وجود دارد؛ ولی تخمین زده می شود که در بدترین حالت، احتمال ابتلا به سرطان براثر پرتونگاری پانورامیک، چیزی حدود یک در بیست میلیون است. البته سن افراد یکی از عواملی تأثیرگذار بر ریسک آن است به طوری که هرچقدر سن بیمار کمتر باشد، احتمال ابتلا به سرطان، اندکی بالاتر می رود. به عنوان مثال این میزان در افراد بازه ی سنی یک تا ده سال، به یک در ده میلیون افزایش پیدا می کند.
از رادیولوژی ستون فقرات برای یافتن بیماری ها و جراحات مربوط به دیسک یا مفاصل ستون فقرات استفاده می شود . این بیماری ها شامل شکستگی ها ، عفونت ها ، در رفتگی ها و ... می باشد . همچنین از رادیولوژی کمر برای بررسی انحنای ستون فقرات و نواقص نخاعی استفاده می شود. شما می توانید برای انجام این روش تشخیصی، به مرکز سونوگرافی و رایولوژی شقایق در تهران یا ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک مراجعه نمایید.