دکتر بیژن فروغ - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

اگر به درد ساق پا مبتلا هستید این مطلب را بخوانید

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drforogh.ir
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف تلفن مطب : 66576424 - 021

درد در هر قسمت از ساق پا یکی از علائم شایع تروما یا بیماری است. دلایل زیادی برای درد پا وجود دارد. علل آسیب زا شامل آسیب های ورزشی است. علل دیگر می تواند به رگ های خونی، اعصاب، ماهیچه ها، مفاصل، بافت های نرم یا استخوان ها مربوط باشد. دوره درمان بستگی به علت درد پا دارد. درد ساق پا اغلب می تواند در خانه درمان شود، اما اگر درد ناگهانی، شدید یا مداوم باشد، یا اگر علائم دیگری وجود داشته باشد، ممکن است مراقبت های پزشکی لازم باشد.

آنچه در این مطلب میخوانید

درد ساق پا چیست؟

درد زمانی اتفاق می افتد که اعصاب به محرک هایی مانند فشار زیاد، دمای بالا یا پایین و مواد شیمیایی واکنش نشان می دهند که می توانند در اثر آسیب بافت آزاد شوند. همچنین می تواند حاد به معنای ناگهانی و کوتاه مدت باشد یا مزمن و مداوم باشد. شدت را می توان در یک مقیاس از 1 تا 10 یا از خفیف تا شدید رتبه بندی کرد. مهم است که از آنچه قبل و حول و حوش ظهور درد ساق پا رخ می دهد آگاه باشید، زیرا این امر می تواند به تصمیم گیری در مورد زمان مراجعه به پزشک کمک می کند.

درد جلوی ساق پا:

به دردی که در قسمت جلوی ساق پا به وجود می آید، گفته شده و هنگامی تشدید می شود که فرد در حالی که پاشنه پایش ثابت روی زمین قرار دارد انگشتان خود را بالا می برد که این درد ناشی از وجود مشکل در جلوی ساق پا است.

درد پشت ساق پا:

اگر درد بیشتر در قسمت داخلی و کناره استخوان ساق پا باشد به احتمال زیاد فرد به اسپلینت ساق عقبی که به آن سندروم فشار تیبالی نیز گفته می شود، مبتلا است.

طبقه بندی درد ساق پا:

درد ساق پا عمدتاً می تواند به عنوان عصبی، اسکلتی عضلانی یا عروقی طبقه بندی شود یا ممکن است همپوشانی داشته باشند.

درد اسکلتی عضلانی:

به عنوان مثال می توان به کریپتوس اشاره کرد که با صدای ترکیدن یا ترک خوردن در زانو تشخیص داده می شود، یا آرتریت ، یک بیماری خود ایمنی که مفاصل لگن، زانو یا مچ پا را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر عضله، تاندون یا رباط، به عنوان مثال، در هنگام زمین خوردن دچار کشیدگی شود، هر دردی عضلانی اسکلتی خواهد بود. گرفتگی شبانه، سندرم کمپارتمان و شکستگی استرس نیز از مشکلات اسکلتی عضلانی هستند.

درد عروقی:

علل آن عبارتند از PAD، ترومبوز ورید عمقی (DVT)، سلولیت، عفونت، وریدهای واریسی و اگزمای واریسی که در آن درد با تغییر رنگ پوست همراه است.

درد عصبی:

شرایطی شامل سندرم پاهای بی قرار که در آن پاها به طور غیر قابل کنترلی تکان می خورند، نوروپاتی یا آسیب عصبی و درد عصب سیاتیک است. درد عصبی حتی در هنگام استراحت نیز ممکن است وجود داشته باشد.

درد ساق پا

علائم درد ساق پا:

درد ساق پا می تواند فقط ناحیه کوچکی از ساق پا را تحت تاثیر قرار دهد یا می تواند یک ناحیه وسیع یا حتی کل ساق را پوشش دهد. درد می تواند مبهم یا تیز باشد، یا ممکن است سوزش، گزگز یا بی حسی باشد. همچنین ممکن است در ناحیه باسن، کمر، ستون فقرات یا پا درد داشته باشید. سایر علائم و نشانه هایی که می توانند با درد پا بروز کنند عبارتند از:

علت درد ساق پا:

علل مختلف پا درد می تواند علائم مشابهی داشته باشد. تشخیص صحیح شانس دریافت درمان مناسب را در صورت لزوم افزایش می دهد. شناسایی علائم و شروع آنها می تواند به تشخیص مناسب کمک کند.

اسب های چارلی دوره های گذرای درد هستند که می تواند چند دقیقه طول بکشد. عضله، معمولاً پشت ساق پا سفت شده و دچار اسپاسم می شود. گرفتگی عضلات در شب و در افراد مسن بیشتر شایع است. تخمین زده می شود که از هر 3 فرد بالای 60 سال، 1 نفر دچار گرفتگی شبانه می شود و 40 درصد آنها بیش از 3 حمله در هفته را تجربه می کنند.

PAD به دلیل گردش خون ضعیف می تواند باعث درد در ساق شود. بدون درمان، می تواند کشنده باشد. علامت کلیدی آن لنگش متناوب است. لنگش متناوب باعث می شود خون رسانی به عضلات پا محدود شود. در نتیجه کمبود اکسیژن و مواد مغذی باعث درد می شود.

  1. درد عضلانی مانند گرفتگی در حین ورزش یا فعالیت
  2. درد در باسن ، ران، ساق پا و پا
  3. درد هنگام راه رفتن یا بالا رفتن از پله ها
  4. گرفتگی ها به طور مداوم پس از مسافت های پیاده روی مشابه ایجاد می شوند و اغلب در هنگام استراحت راحت می شوند.

DVT به لخته شدن خون در وریدهای عمقی پا اشاره دارد. می تواند پس از گذراندن مدت طولانی در حالت نشستن، به عنوان مثال، در یک پرواز طولانی مدت ظاهر شود. علائم عبارتند از تورم و احساس داغ و دردناک در یک طرف ساق پا. این ممکن است فقط هنگام راه رفتن یا ایستادن رخ دهد. لخته ممکن است خود به خود حل شود، اما اگر فرد دچار سرگیجه و تنگی نفس ناگهانی شود یا اگر خون سرفه کند، مراقبت های اورژانسی لازم است.اینها می تواند نشانه هایی باشد که DVT به آمبولی ریه یا لخته خون در ریه تبدیل شده است. مشکلات عروقی می تواند جدی باشد. هر دو PAD و DVT می توانند بدون علائم ظاهر شوند. افرادی که سبک زندگی یا سابقه پزشکی آنها را مستعد مشکلات عروقی در پا می کند باید از علائم احتمالی آگاه باشند.

انجام فعالیت های شدید در حین ورزش می تواند منجر به انواع آسیب شود. دویدن می تواند نیروهای ضربه ای مکرری ایجاد کند که عضلات و تاندون ها را بیش از حد تحت فشار قرار می دهد. اسپلینت ساق پا حساسیت شدید و موضعی در عضلات ایجاد می کند و گاهی اوقات درد استخوانی که معمولاً در اطراف استخوان ساق پا احساس می شود، ایجاد می کند.

فشار زیاد، به عنوان مثال، از سقوط، می تواند منجر به شکستگی شود. برخی از شکستگی ها با کبودی شدید، تورم و تغییر شکل به راحتی و بلافاصله قابل تشخیص هستند. شکستگی های فشاری شکستگی های کوچکی هستند که می توانند ناشی از فشارهای مکرر در حین ورزش باشند، اغلب زمانی که شدت فعالیت خیلی سریع افزایش می یابد. هیچ آسیب واحدی وجود ندارد و شکستگی ها کوچک هستند. درد ممکن است در مراحل اولیه در طول هر جلسه تمرین شروع شود و در نهایت همیشه وجود داشته باشد.

این باعث ایجاد درد زانو در هنگام دویدن در سراشیبی می شود. علت آن التهاب تاندون پوپلیتئوس است که برای ثبات زانو مهم است.

ضربه حاد می تواند منجر به رگ به رگ شدن، کشیدگی و پارگی شود. کشیدگی آسیب به ماهیچه ها یا تاندون ها است که اغلب با دویدن همراه است، کشیدگی همسترینگ می تواند منجر به درد حاد در پشت عضله ران شود که معمولاً به دلیل پارگی جزئی است. رگ به رگ شدن و کشیدگی معمولاً به دلیل تمرین انعطاف پذیری ناکافی، کشش بیش از حد یا گرم نکردن بدن قبل از فعالیت ایجاد می شود. ادامه ورزش در هنگام آسیب دیدگی خطر را افزایش می دهد.

هنگامی که آسیب به پا منجر به تورم می شود، سطوح خطرناک فشار در عضلات می تواند منجر به سندرم کمپارتمان حاد یا مزمن شود که این می تواند به دلیل شکستگی یا کبودی شدید باشد. تورم باعث افزایش فشار می شود تا زمانی که خون رسانی به بافت عضلانی قطع شود و باعث تخلیه اکسیژن و تغذیه عضلات می شود. با توجه به آسیب ممکن است درد به طور غیر منتظره شدید باشد. در موارد شدید، درد اولیه ممکن است با بی حسی و فلج همراه باشد که به آسیب دائمی عضلانی منجر شود.

سیاتیک زمانی اتفاق می افتد که به یک عصب، اغلب در ستون فقرات، فشار وارد می شود که منجر به دردهایی می شود که از باسن به ساق پا می رسد. این می تواند زمانی اتفاق بیفتد که عصب در اسپاسم عضلانی یا فتق دیسک فشرده شود. اثرات دراز مدت شامل فشار بر سایر قسمت های بدن به دلیل تغییر راه رفتن برای جبران درد است.

سرطان تخمدان می تواند منجر به درد و تورم در پاها شود.

علت درد ساق پا در شب:

گرفتگی عضلات ساق پا در شب یا NLC که اسب چارلی نیز نامیده می شوند، اسپاسم های کنترل نشده در عضلات پا هستند که ممکن است دردناک باشند. اسپاسم ها معمولاً در عضلات ساق پا رخ می دهند، اگرچه ممکن است در ران ها یا پاها نیز ظاهر شوند. عضله منقبض می شود و باعث ناراحتی یا درد و گرفتگی متوسط تا شدید در ناحیه می شود. NLC ممکن است به مسائل دیگری نیز منجر شود که می تواند خواب را مختل کند و چرخه خواب فرد را از بین ببرد که می تواند باعث شود فرد در روز بعد احساس خستگی یا بی حالی کند و به مرور زمان منجر به بی خوابی شود.
علل احتمالی گرفتگی عضلات ساق پا در شب عبارتند از:

آدرس صفحه اينستاگرام دکتر بيژن فروغ

درمان درد ساق پا:

بسیاری از موارد پا درد را می توان در خانه و بدون مداخله پزشکی برطرف کرد.

خود درمانی برای گرفتگی عضلات:

برای جلوگیری از گرفتگی عضلات:

درمان آسیب های ورزشی:

بیوفیدبک به شما این توانایی را می دهد که روش های جدیدی را برای کنترل بدن، بهبود وضعیت سلامتی و یا عملکرد فیزیکی تمرین کنید. این روش در صورت تشخیص موثر بودن، در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر بیژن فروغ قابل انجام می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان این مرکز، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠ اقدام فرمایید.

نسخه اصلی مطلب اگر به درد ساق پا مبتلا هستید این مطلب را بخوانید را در سایت دکتر بیژن فروغ بخوانید.

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
روش برخورد با مشتری ناراضیدکتر محمد آذربایجانی [ اعصاب ، روان و مشاوره ]
اصول تغذيه کودکان بدغذاشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
نکاتی مربوط به لیزر موهای زائد پادکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
عوامل موثر بر تحریک و تقویت کلاژن سازی پوستدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
ضدآفتاب رنگی یا ساده ؟دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
نکاتی در مورد مصرف مغزها و سن شروع آن در کودکانشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
لیزر فرکشنال بهترین روش درمان منافذ باز پوستدکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
درمانی برای رفع عفونت گوش کودکاندکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]
درمان پف زیر چشم چگونه است؟دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت