به طور کلی، علائم پیری در تمام لایه های پوست بروز می کند. بنابراین، هر لایه پوست به مرور تغییر کرده و در نهایت، پیری به صورت چین و چروک نمایان می شود.
پوستی که جوان به نظر می رسد؛ در حقیقت، خاصیت کشسانی خود را حفظ کرده و صاف و هموار می باشد. با گذر زمان، از میزان تولید کلاژن و الاستین کاسته شده و در نتیجه، خاصیت کشسانی پوست کم و کمتر می شود.
این روند دلیل اصلی و اولیه پیری پوست می باشد. علاوه بر این،ترکیبی از مسائل درونی و محیطی نیز ممکن است در تخریب پوست نقش داشته باشند.
دو عامل مهم درونی در پیری پوست به ترتیب، عملکرد ضعیف سیستم گردش خون بدن و همچنین مسائل ژنتیکی است.
از طرف دیگر، عوامل محیطی که در پیری پوست تاثیرگذارند می توان به اشعه ماورابنفش خورشید، آلودگی هوا، سیگار، مصرف مشروبات الکلی، تغذیه ضعیف و ناسالم و همچنین عدم رسیدگی لازم و مداوم به پوست اشاره کرد.
گذر زمان وجود خود را روی پوست نشان می دهد. اما با انجام کارهایی می توانید پوست خود را جوان تر ساخته و جلوی پیری زودرس آن را بگیرید. در ادامه مقاله چند روش درمان چین و چروک و مراقبت از پوست ارائه شده است.
چین و چروک پنجه کلاغی گوشه چشم
چین و چروکی گوشه خارجی چشم ها اولین نشانه های پیری پوست است. این چین و چروک معمولا در اواسط دهه 20 زندگی هر فرد پدیدار شده و با گذر زمان، بیشتر می شوند.
این علائم در اثر کاهش میزان تولید کلاژن و الاستین ایجاد می شوند. علاوه بر این، قرارگیری طولانی مدت و متناوب درمعرض اشعه خورشید، مصرف دخانیات و آلودگی نیز در تولید این چین و چروک ها نقش دارند.
تزریق بوتاکس و استفاده از کرم دور چشم مناسب طبق دستور پزشک به این چین و چروک ها کمک قابل توجهی خواهد کرد.
چین و چروک های پوست
چین و چروک در حقیقت همان خطوط ریز و درشتی هستند که روی پوست در اثر بالا رفتن سن و یا عارضه پیری زودرس، ایجاد می شوند.
این خطوط معمولا حدود 25 سالگی روی پوست صورت، بینی، پشت دست ها و روی ساعدهای دست، ایجاد می گردند. از آنجایی که با گذر زمان کلاژن و الاستین به اندازه کافی تولید نمی شوند، پوست مثل قبل هموار و صاف نبوده و همانند گذشته جوان و شاداب به نظر نمی رسد.
علاوه بر این، کشیدن سیگار، محیط سخت و آلوده، استرس، کاهش وزن ناگهانی و وراثت ممکن است باعث بروز آنها شود. استفاده کرم های مرطوب کننده و ضد آفتاب نقش بسیار مهمی در قوام پوست شما دارد و در نهایت موجب کاهش میزان چین و چروک خواهد شد.
پوست خشک
پوست مرطوب تان ممکن است ناگهان خشک و زبر شود که این نشانه پیری پوست است. با گذر عمر، پوست توانایی سابق را در تولید چربی طبیعی نداشته و نمی تواند آن را مثل گذشته صاف و مرطوب نگه دارد.
این باعث خشکی بالاترین لایه پوست می گردد. علاوه بر این، با بالارفتن سن، سرعت بازسازی سلول های پوست کاهش می یابد.
علاوه بر این موارد، قرارگیری طولانی مدت زیر نور آفتاب، استفاده بیش از حد از صابون و مواد شوینده، هوای خشک، حمام آب داغ، کم آبی بدن، سیگار و استرس باعث خشکی پوست نیز می شوند.
تغییر رنگ پوست
عوامل زیادی از جمله افزایش سن باعث تغییر رنگ پوست می شوند. تغییر هورمونی نیز باعث افزایش تولید ملانین شده و رنگ پوست را تیره می کند.
همچنین استرس، آفتاب سوختگی و اشعه خورشید نیز باعث تغییر رنگ پوست می شود. این تغییر رنگ ها معمولا در نواحی صورت، بازوها و دست ها قابل مشاهده است.
شلی غبغب و گردن
پوست گردن نسبت به دیگر جاهای پوست بدن، ظریف تر و نازک تر می باشد به همین دلیل، با افزایش سن، زودتر خاصیت کشسانی خود را از دست داده و ظاهری شل و آویزان به خود میگیرد.
مسائل ژنتیکی، اشعه خورشید، تغییر وزن پی در پی در بروز این مشکل تاثیرگذارند. برای مقابله با آن روزانه از کرم های مرطوب کننده و ضد آفتاب با SPF بیشتر از 30 استفاده نمایید.
برای پیشگیری از این عارضه انجام آر اف فرکشنال بسیار کمک کننده خواهد بود.
سیاهی زیر چشم ها
کمبود چربی و کلاژن باعث بروز سیاهی دور چشم ها می شود. این مساله با افزایش سن نیز بیشتر شده و پوست نازک این ناحیه را تیره تر می کند.
برای مقابله با آن استفاده از کرم دور چشم مناسب بسیار ضروری است. انجام روش های مزوتراپی و پی آر پی دور چشم توصیه می شود.
منافذ بزرگ پوست
کاهش تولید کلاژن باعث ایجاد حفره های بزرگ روی صورت شده و خاصیت کشسانی آن را کمتر می کند. کمپرس یخ می تواند باعث بهبود این مشکل شود.
برای این کار، مقداری یخ را درون یک پارچه نخی قرار داده سپس آن را روی منافذ باز به آرامی به مدت 5 دقیقه بمالید.
این کار را روزانه می توانید چند مرتبه تکرار کنید. انجام روش میکرودرم و مزوتراپی و آر اف فرکشنال به بسته شدن این منافذ کمک می کند.
پلک های افتاده
با کاهش خاصیت کشسانی پوست اطراف چشم، پلک ها دچار افتادگی می شوند. بنابراین، به آرامی پوست اطراف چشم را ماساژ داده تا گردش خون در این نواحی بیشتر شود.