ناباروی به عوامل زیادی وابسته می باشد که یکی از آنها قرارگیری در معرض آلودگی های شیمیایی و سموم است. سر دسته این مواد سمی، بیسفنول A می باشد که در بطری های پلاستیکی وجود دارد. استفاده مکرر از این ظروف و نگهداری مایعات داغ و اسیدی در آنها، باعث آزاد شدن هر چه بیشتر این ماده خواهد شد که به شدت در باروری تاثیر منفی می گذارد.
محققان در یک مطالعه علمی، با بررسی جامعه آماری نابارور مشخصی، دریافتند سطح بیسفنول A به شکل معنا داری در ادرار این افراد بسیار بالا بوده است و این میزان، گواه بر ورود زیاد این ماده به بدن این اشخاص می دهد.
بیشتر بدانید: روشهای تشخیصی در ناباروری مردان
یکی دیگر از این مواد شیمیایی که می توانند ایجاد ناباروری کنند، آفت کش ها هستند. به دلیل عدم نظارت کافی بر تولید محصولات کشاورزی و به کارگیری غیر استاندارد آفت کش ها، در برخی موارد میزان سموم داخل میوه ها و سبزیجات بالا است و دوز بالای این سموم در بدن، می تواند عامل ناباروری باشد.
آنتی اکسیدان ها، ویتامین E، ویتامین C و بتاکارتن که در میوه ها و سبزیجات خصوصاً میوه ها و سبزیجات رنگی مانند هویج، گوجه فرنگی، کلم بنفش و ...، ما را در مقابل این سموم محافظت می کنند و با مصرف آنها کاهش ناباروری را در جامعه شاهد خواهیم بود. این مواد بخصوص در ارتباط با کیفیت اسپرم و تخمک، نقش ویژه ای دارند.
در میوه ها و سبزیجات، میزان فلزات سنگین مانند آرسنیک و جیوه به میزان غیر استانداردی بالا است. این مواد هم در فرآیند باروری نقش معکوس دارند. برای کاهش این فلزات، می توان با شستشوی درست و اصولی میوه ها و سبزیجات، به کاهش فلزات مضر داخل آنها پرداخت. یکی از روشهای مناسب شستشوی میوه و سبزیجات، خیساندان این مواد به مدت 30 دقیقه در آب سرد است.
به دلیل مراجعات فراوانی که به متخصص کلیه و مجاری ادراری ، برای دانستن اندازه نرمال آلت تناسلی می شود، بر آن شدیم مطلبی در این باره تهیه نماییم و اطلاعات دقیقی در این مورد به کاربران ارائه دهیم. برای مطالعه مقاله اندازه نرمال آلت تناسلی در مردان کلیک کنید.