دفع پروتئین در بارداری
دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]آدرس وب سایت : www.dr-pejmanmanesh.irآدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205 تلفن مطب : 36206186 - 031
تغییرات فیزیولوژیک حاملگی :
در دوران بارداری بدن دستخوش تغییراتی می شود که فیزیولوژیک بوده و پس از اتمام بارداری و زایمان به وضعیت نرمال برمیگردد از جمله اینکه کلیرانس و یا میزان دفع کلیوی برخی مواد مثل قند و پروتئین افزایش می یابد. دفع پروتئین تا حدی طبیعی بوده و اگر میزان آن بیش از حد طبیعی باشد، باید بررسی و اقدامات تشخیصی توسط متخصص زنان و زایمان صورت گیرد
تشخیص دفع پروتئین در بارداری:
جهت بررسی میزان دفع پروتئین میتوان از یک آزمایش ادرار ساده بهره گرفت. معمولا میزان دفع پروتئین درنمونه ادرار تصادفی بصورت کیفی و درجه بندی اعلام میشود که نشان دهنده دفع پروتئین در رنج نرمال و یا غیر طبیعی و نیازمند بررسی می باشد.
در صورت جواب آزمایش غیر طبیعی معمولا ازمایش ادرار 24 ساعته انجام میشود تا میزان دقیق پروتئین بصورت کمی اندازه گیری شود. به طور طبیعی کلیه ها هر ۲۴ ساعت، ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلی گرم پروتئین دفع می کنند. این میزان دفع طبیعی است ، اما اگر پروتئین موجود در ادرار ۲۴ ساعته بیش از این حد باشد ، مسأله نیازمند بررسی های بیشتر است. دفع پروتئین در خانم های باردار بسیار خطرناک تر از افراد عادی است.
علل دفع پروتئین در بارداری:
1- مسمومیت بارداری
2- عفونت ادراری
3- بیماریهای کلیوی
4- دیابت
علایم دفع پروتئین چیست؟
علایم شامل ورم دست و پا ، ورم صورت و ادرار کف الود می باشد.
- در صورتی که خانم بارداری با این علایم ( ورم دست و پا و یا صورت و یا اضافه وزن بیش از حد ) به متخصص زنان و زایمان مراجعه کند ، ازمایش ادرار انجام شده و فشار خون بدقت اندازه گیری میشود.
- در صورتی که میزان دفع پروتئین کم و فشار خون نرمال باشد مشکل خاصی نیست و این امر طبیعی تلقی میشود.
- در صورت همراهی ورم و دفع پروتئین و افزایش فشارخون بایستی مسمومیت بارداری را مد نظر داشت. ورم ، فشار خون بالا همراه با تاری دید ، تنگی نفس ، تهوع اسفراغ ، سردرد مقاوم ، درد در ناحیه معده و افزایش وزن ناگهانی همگی از علایم مسمومیت حاملگی یا پره اکلامپسی می باشد.
- در صورتی که فشار خون نرمال و میزان دفع پروتئین در آزمایش 24 ساعته قابل توجه باشد بایستی بیماریهای کلیوی را در نظر داشت. در برخی اختلالات کلیوی این میزان به بالای 1000 میلی گرم می رسد.
توصیه متخصص زنان و زایمان :
- در صورتی که در بارداری قبلی سابقه مشکلاتی را داشته و جزو حاملگی پر خطر بوده اید و یا در بارداری فعلی با مواردی غیر طبیعی مواجه هستید حتما تحت نظر پزشک متخصص زنان و زایمان باشید.
- مراقب افزایش وزن خود بعلت بی تحرکی و یا رژیم غذایی پرکالری باشید .
- همچنین در صورت هرگونه افزایش وزن ناگهانی و یا ورم دست و پا و صورت بایستی توسط پزشک متخصص زنان مورد بررسی قرار گیرید.
- با مشاوره متخصص زنان خود ، روش تغذیه صحیح از قبل از بارداری و در دوران بارداری داشته باشید.
دکتر منصوره پژمان منش جراح و متخصص زنان و زایمان ، فوق تخصص ناباروری و آی وی اف و تعیین جنسیت در اصفهان هستند که در بیمارستانی با بهترین امکانات ( بیمارستان فوق تخصصی میلاد اصفهان ) فعالیت دارند. شما عزیزان می توانید جهت مراقبتهای دوران بارداری ، تجربه زایمانی شیرین در بهترین بیمارستان اصفهان ، نازایی و تعیین جنسیت و جوانسازی بانوان به ایشان مراجعه فرمایید.شماره های تماس :03136206186
09383657786
نسخه اصلی مطلب
دفع پروتئین در بارداری را در سایت دکتر منصوره پژمان منش بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید