سونوگرافی یک تکنیک تصویربرداری است که از امواج صوتی برای تولید تصاویر جنین در رحم استفاده می کند. تصاویر سونوگرافی جنین می تواند به پزشک کمک کند تا رشد و پیشرفت کودک را ارزیابی نموده و بر بارداری نظارت داشته باشد. در برخی موارد سونوگرافی از جنین برای ارزیابی مشکلات احتمالی یا کمک به تأیید تشخیص نیز استفاده می شود. از اصطلاحات سونوگرافی بارداری، واکنش دسیدوال میباشد. به طور معمول جفت به لایه درونی رحم موسوم به دسیدوا (سطحی ترین لایه اندومتر) متصل است. اتصال بین جفت و این لایه باید تا پایان دوره بارداری به اندازه کافی محکم باشد؛ اما بلافاصله بعد از زایمان گسسته شود. واکنش دسیدوال بین هفته های 18 تا 32 بارداری است. تنوع گسترده ای در میزان واکنش دسیدوال در طول بارداری طبیعی وجود دارد که از استفاده از آن به عنوان شاخص حساس بارداری طبیعی در مقابل غیرطبیعی جلوگیری میکند. دسیدوا عمق اتصال جفت به رحم را تعیین و توانایی جفت برای کنده شدن را به هنگام زایمان تنظیم می کند، بنابراین آسیب دیدگی یا غیر طبیعی بودن دسیدوا می تواند به بروز چسبندگی جفت منجر گردد. چسبندگی اغلب در محل زخم های روی دیواره رحم ناشی از سزارین یا سایر جراحی های رحمی که در گذشته انجام شده است، رخ می دهد.
بخشی از دسیدوا که با تروفوبلاست برهمکنش دارد را دسیدوای قاعده ای نامند (به آن دسیدوای جفتی نیز گفته می شود)، در حالی که دسیدوای کپسولی روی رویان، در سمت حفره ای رشد کرده و آن را با اندومتر محصور می کند. باقی مانده دسیدوا به نام دسیدوای جداری یا دسیدوا ورا نامگذاری شده که در ماه چهارم بارداری با دسیدوای کپسولی جوش می خورد.
سه لایه از دسیدوای قاعده ای که از نظر ریخت شناسی متمایز هستند را می توان به این صورت توصیف کرد:
برخی از مهم ترین دلایل انجام سونوگرافی بارداری در دوران حاملگی:
جزئیات دقیق چگونگی انجام سونوگرافی در موارد اندکی با هم تفاوت دارد؛ اما معمولاً سونوگرافی طبق مراحل یکسانی انجام می شود. دو نوع از سونوگرافی در طی دوران بارداری انجام می شود:
در این نوع از سونوگرافی، پزشک ژل مخصوصی را روی شکم قرار می دهد. بعد از آن مبدل فراصوت دستگاه سونوگرافی می تواند به راحتی روی شکم ژل زده حرکت کند.
در این نوع از سونوگرافی از یک مبدل فراصوت کوچک تر استفاده می شود. این مبدل وارد واژن شده و بعد از آن تصویری دقیق تر و واضح تر از فضای داخلی به دست می آید.
از استفاده از مبدل سونوگرافی به پوست در هنگام سونوگرافی از طریق شکم، هیچ اشعه ای استفاده نمی شود و به طور کلی هیچگونه ناراحتی وجود ندارد. ممکن است با قرار دادن مبدل ترانس واژینال در واژن، احساس ناراحتی جزئی داشته باشید. سونوگرافی از طریق واژینال نیاز به پوشاندن مبدل سونوگرافی در یک غلاف پلاستیکی یا لاتکس دارد که ممکن است در بیماران با آلرژی به لاتکس، واکنش ایجاد کند.
شما می توانید برای بیشتر دیده شدن از بهترین فضای تبلیغات آنلاین استفاده نمایید. گروه نرم افزاری پزشک آنلاین با قرار دادن چنین فضایی در اختیار شما، این امکان را فراهم می سازد که به یکی از پر بازدید ترین سایتها نسبت به رقبای خود تبدیل شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.