در بیمارانی که به واریکوسل مبتلا هستند و عوارض دارند؛ بهترین اقدام برای درمان، جراحی است. در جراحی واريکوسل يا واريکوسلکتومی عروق واریسی بیضه بسته می شوند و پس از انسداد اين وريدها بتدريج بدليل عدم حرکت خون، عروق واریسی مسدود شده کوچک می شوند و به تدریج از بين می روند و واريکوسل درمان می گردد. اين اقدام از طريق برش کوچکی بر روی پوست شکم به طول 4-2 سانتيمتر قابل انجام است.
در روش ميکروسرجری با توجه به استفاده از ميکروسکوپ حين جراحی و بزرگنمايی جراح، قادر است با دقت بيشتر وريدها را از شريان ( سرخرگ ) و عروق لنفاتيک ( عروق برنده آب ) جدا کند و فقط وريدها را مسدود نمايد.
همچنين وريدهای با سايز کوچک را که استعداد واريسی شدن در آينده دارد و منشاء عود واريکوسل درآينده خواهد بود. در روش جراحی معمولی قابل تشخيص نمی باشد درحاليکه در روش ميکرسرجری بدليل بزرگنمايی 6-4 برابر توسط ميکروسکوپ، جراح قادر است اين وريدهای کوچک را نيز مشاهده کند و از عروق لنفاتيک و شريان مجزا نمايد و مسدود کند.
در نتيجه شانس عود واريکوسل در اين روش بسيار کمتر و حدود نيم درصد ( يعنی موفقيت 5/99 درصد ) می باشد همچنين بدليل قابليت بهتر در تمايز شريان و لنفاتيک و حفظ آنها احتمال آتروفی بيضه بدنبال جراح و يا ايجاد هيدروسل ( آب آوردگی بيضه ) بسيار نادر می باشد.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: روشهای جراحی واریکوسل
درجواب بايستی گفت که هر اقدام پزشکی احتمال عارضه دارد همانگونه که عدم درمان واريکوسل نيز احتمال بروز عارضه دارد.
عوارض واريکوسلکتومی شامل :
برای مطالعه بیشتر بخوانید: گرید واریکوسل چیست؟
عمل جراحی واریکوسلکتومی به طور کلی به منظور بهبود باروری انجام می شود و هدف اصلی آن درمان ناباروری مردان است که به علت وجود بیماری واریکوسل به وجود آمده است. با این حال، مانند هر عمل جراحی دیگر، واریکوسلکتومی نیز ممکن است با عوارض و خطراتی همراه باشد.
نسخه اصلی مطلب جراحی واریکوسل یا واريکوسلکتومی چیست و چه عوارضی دارد؟ را در سایت دکتر مجید حقیقت بخوانید.