روی و سلنیم
ضعف سیستم ایمنی بدن از دلایل اصلی ریزش و نازک شدن مو است. روی و سلنیم باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی شده و باعث تقویت فولیکولهای مو و حفظ عملکرد غدد چربی و پیشگیری از انواع ریزش مو ميشوند. سلنیم به صورت طبیعی در جگر، کره، سیر، غلات کامل و ماهی یافت ميشود و منابع روی، گوشت قرمز و ماکیان، تخم کدو، عدس و نخود ميباشد. در صورتی که رژیم مناسبی داشته باشید نیازی به مصرف مکمل نخواهید داشت.
ملاحظات رژیمی
کاهش وزن با رعایت یک رژیم غذایی مناسب در مدت زمان بیشتر میسر است و در چنین موقعیتی است که عوارضی همچون خستگی، خوابآلودگی، چروک شدن پوست و غیره ظاهر نميشود. یک رژیم متعادل شامل محصولات لبنی، پروتئینها و میوه ها و سبزیجات برای حفظ موی شما بسیار ضروری ميباشد.
حداقل 8 لیوان آب در روز به بهبود رطوبت ساقه های مو در حفظ و قوام موها کمک میکند. خشکی مخاط پوست سر نقش مهمي در ریزش موها دارد. پروتئین برای هر رشدی در بدن لازم است و بدون آن موها خشک شده و شکننده ميگردند و به کندی رشد ميکنند. پروتئین در منابع حیوانی مثل ماهی، گوشت مرغ و انواع ماکیان و گوشت قرمز یافت ميشود، تخم مرغ منبع بسیار غنی از پروتئین است و به دلیل اینکه ماده بیوتین و ویتامین B12 هم دارد، یک ماده مغذی برای رشد موها است. منابع گیاهی پروتئین شامل غلات کامل، لوبیاها، آجیل و سبزیجات هستند که فیبر و ویتامینها را تامین ميکنند و منابع گیاهی برعکس منابع حیوانی دارای چربی و کلسترول پایینی هستند. میوهجات و سبزیجات غنی از ویتامین هستند که برای رشد مو مهم ميباشند، ویتامینهای A و C نقش مهمي در عملکرد غدد چربی دارند که چربی ترشحی برای سلامت مو مورد نیاز است. ویتامین C در بدن برای ساخت کلاژن استفاده ميشود که سلولهای جدید مو را ميسازد. مرکبات و میوه های استوایی مثل پرتقال، لیموشیرین مثالهای خوبی برای ویتامین C ميباشند. هویج و اسفناج منابع غنی ویتامین A ميباشند. مصرف غلات در صبحانه (جو و گندم) به دلیل اینکه دارای روی، آهن و ویتامینهای گروه B هستند، موهایتان را تقویت میکنند. در نتیجه موهای ما نیاز دارند علاوه بر شستوشو و رعایت نکات بهداشتی و استفاده از شامپوهای مناسب برای سلامت و درخشندگی، تغذیه مناسبی هم داشته باشند.
ویتامین B12
ويتامين B12 پایین یکی دیگر از علل ریزش مو در افراد ميباشد. با اینکه بدن روزانه به مقدار کمي B12 نیاز دارد، ولی این ویتامین برای عملکرد بدن بسیار ضروری ميباشد. حداقل مقدار برای این ویتامین ng/ml 180 است اگرچه بیشتر افراد سالم سطح ng/ml 500 را دارند. کمبود B12 اغلب در افرادی که دچار مشکلات معده- روده ای هستند اتفاق ميافتد. همچنین کمبود رژیميB12 معمولا در گیاهخواران دیده ميشود، چون این ویتامین در محصولات حیوانی بیشتر از محصولات گیاهی یافت ميشود و باید این افراد B12 را از طریق رژیم یا مکمل افزایش دهند. بهترین منابع رژیمي آن گوشت قرمز، ماکیان، تخم مرغ، شیر و دیگر محصولات لبنی ميباشد.
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.