دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی

راش پوستی و یا بثورات جلدی چیست؟

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]آدرس وب سایت : www.doctornazemi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک ب ، طبقه اول ، واحد 111 تلفن مطب : 32240913 - 031

به تغییرات قابل توجه در بافت یا رنگ پوست بثورات یا دانه پوستی گفته می شود. در واقع دانه پوستی (Skin Rash) نوعی ضایعه پوستی است که می تواند شکل های بسیار متفاوتی داشته باشد. این عارضه در مواقعی ممکن است خشک، مرطوب، برجسته، صاف یا به صورت تاول دیده شود. راش پوستی ممکن است دردناک و همراه با خارش بوده و یا تغییر رنگ دهد. دانه های پوستی ممکن است در ناحیه کوچکی از بدن بروز کنند یا اینکه سطح وسیعی از پوست را درگیر کنند. علل مختلفی موجب ایجاد دانه پوستی می شوند، به همین دلیل طیف درمانی گسترده ای نیز برای آن وجود دارد که در ادامه بیان میشود.

دکتر لادن ناظمی در اصفهان می توانند انواع مشکلات و بیماری های پوستی را با جدیدترین روشها درمان نمایند. ایشان با استفاده از امکانات به روز و مدرن، به شما در بهبودی و رفع مشکلات پوستی، همچنین زیبای و جوانسازی پوست یاری می رسانند. برای آشنایی با روش های درمانی مطب دکتر لادن ناظمی یا جهت رزرو نوبت با شماره های 32240913 - 031 و 09336900224 تماس حاصل نمایید .

علل راش پوستی

دلایل معمول بیماری های پوستی شامل موارد زیر می باشد:

علائم راش پوستی

  1. رنگ پریدگی پوست
  2. زخم یا جراحت های باز
  3. خشک شدن پوست
  4. بی رنگ شدن نقاط تحت تأثیر روی پوست
  5. برآمدگی های گوشتی، زگیل یا سایر مشکلات پوستی
  6. برآمدگی هایی که سفید یا قرمز رنگ باشند.
  7. تغییر در رنگ یا اندازه خال سیاه
  8. از بین رفتن رنگدانه پوست
  9. بیش از اندازه قرمز شدن
  10. دانه هایی که ممکن است دردناک باشد یا بخارند.
  11. فلس مانند یا زمخت شدن پوست

راش پوستی و یا بثورات جلدی

انواع راش پوستی

برخی از انواع بثورات پوستی که موجب سوزش، خارش و یا تحریک پوست می شود، عبارتند از:

آبله مرغان

ویروس شناخته شده ای به نام واریلا زوستر که معمولاً با نام آبله مرغان شناخته می شود و به رنگ قرمز دیده می شود و سبب ایجاد خارش پوست می شود. این بثورات معمولاً بر روی صورت، قفسه سینه، پشت و بقیه ی اعضای بدن گسترش می یابد و معمولاً همراه با تب و سردرد است.

سرخچه

سرخچه شامل جوش های کوچک و قرمز در سراسر پوست است. یکی دیگر از انواع بثورات پوستی که کودکان و نوجوانان را تحت تأثیر قرار می دهد، سرخجه یا سرخک است. سرخجه موجب بروز لکه های قرمز بر روی پوست می شود که مانند آبله مرغان از صورت به سمت پایین گسترش می یابد.

کهیر

کهیر یکی از بثورات پوستی است که به طور ناگهانی رخ می دهد و سبب قرمزی و خارش پوست می شود و در برخی موارد ممکن است همراه با سوزش باشد. این وضعیت ممکن است در هر نقطه از پوست بدن ایجاد شود. کهیرهای پوستی می توانند از چند روز تا چند هفته طول بکشند و ممکن است ناشی از یک واکنش آلرژیک به غذا یا دارو، سرماخوردگی و یا بیماری باشد. رایجترین درمان این مشکل مصرف داروی آنتی هیستامین است.

عرق سوز شدن

عرق سوز شدن و یا گرمازدگی سبب ایجاد قرمزی پوست و خارش می شود. بثورات گرما زمانی ایجاد می شوند که عرق منافذ پوست شما را مسدود می کند. این نوع از بثورات پوستی، بیشتر در نوزادان رایج است؛ اما ممکن است در هر سنی نیز رخ دهد. این شرایط پوست ممکن است در مناطقی از پوست که با لباس و یا سایر قسمت های بدن سایش دارد مانند گردن، شکاف سینه، کشاله ران و زیر زانو ایجاد شود. بهترین درمان این مشکل خنک نگه داشتن این مناطق و کاهش اصطکاک است.

زرده زخم

زرده زخم یکی از بثورات ناشی از عفونت پوست است که معمولاً به دلیل یکی از دو باکتری استرپتوکوک گروه A و یا استافیلوکوک اورئوس ایجاد می شود. این بثورات پوستی به شکل زخم های قهوه ای، زبر و یا تاول در اطراف بینی و یا دهان ظاهر می شود. این بثورات بسیار خارش دار و مسری است. این بیماری از طریق خارش بثورات سپس لمس سایر مناطق بدن و یا افراد دیگر، گسترش می یابد. درمان زرده زخم از طریق آنتی بیوتیک، کرم و یا لوسیون و در موارد شدیدتر با آنتی بیوتیک های خوراکی است.

راش های پوستی ناشی از واکنش آلرژیک به یک دارو

دو نوع راش پوستی ناشی از دارو وجود دارد. یکی از آنها بلافاصله پس از مصرف دارو اتفاق می افتد و اغلب با خارش، مشکلات تنفسی و التهاب زبان یا لب همراه است. در این صورت، فوراً باید تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرید. راش ناشی از دارو همچنین ممکن است چند روز یا حتی چند هفته بعد از مصرف دارو رخ دهد. این گونه راش های پوستی ممکن است با برآمدگی های پوستی، تغییر رنگ پوست به بنفش یا قرمز یا پوسته پوسته شدن و ضخیم شدن پوست همراه باشند. برای درمان این شرایط باید مصرف دارو را قطع کرد و علائم آن را با آنتی هیستامین ها یا استروئیدها کنترل کرد.

بثورات گرمایی (عرق سوز شدن)

نوعی راش پوستی به علت انسداد منافذ پوست با عرق. عرق سوز شدن یا راش های گرمایی، موجب بروز راش هایی می شوند که سوزش و خارش دارند. در این شرایط، برجستگی های کوچک پوستی نیز ممکن است ظاهر شوند. این شرایط در بین نوزادان شایع است؛ اما در هر سنی می تواند رخ دهد. بهترین درمان برای آن خنک کردن و خشک نگه داشتن پوست و کاهش اصطکاک است.

اینترتریگو

اینترتیگو نوعی مشکل پوستی است که در چین های پوست زیر سینه ها، داخل ران ها، زیر بغل یا زیر چین های شکم رخ می دهد. چروکیدگی پوست باعث ایجاد راش های پوستی قرمز یا قهوه ای رنگ می شود که می تواند با مخمر یا باکتری آلوده شود و با ترشح و خارش همراه باشد. این راش ها در افراد چاق و نیز افراد مبتلا به دیابت شایع تر هستند. درمان آن شامل خشک نگه داشتن پوست، درمان عفونت ها و استفاده از کرم های آنتی بیوتیک، ضد قارچ یا استروئیدی می شود.

روزاسه

قرمزی و التهاب پوست صورت. روزاسه، بیماری پوستی شایعی است که روی صورت افراد بالغ ایجاد می شود. علائم روزاسه شامل قرمزی گونه ها، بینی، پیشانی و چانه می شود. روی سطح پوست قرمز ممکن است رگ های خونی کوچکی مشاهده شود و همراه با آن برجستگی های پوستی و جوش ایجاد شود، گرچه این موارد ربطی به جوش زدن ندارد. روزاسه معمولاً فقط صورت را درگیر می کند، گرچه در برخی موارد روی گردن، قفسه سینه، گوش ها، کف سر و حتی چشم ها ظاهر می شود. این شرایط ناشناخته است و هیچ درمانی ندارد؛ اما با آنتی بیوتیک می توان علائم آن را کاهش داد.

اگزما

پوست قرمز، خشک و خارش دار در هر جایی از بدن. نام دیگر اگزما، درماتیت یا التهاب پوست می باشد. اگزما باعث می شود پوست شما دچار خارش، ترک، قرمزی یا گاهی اوقات ترشح شود. خراشیدن اگزما، باعث قرمزی و التهاب پوست شما می شود. اگزما، مسری نیست و علل رایج آن شوینده ها، صابون ها، پشم، الیاف مصنوعی، خشکی پوست و استرس می باشد. اگزما در بین نوزادان و کودکان بسیار شایع است؛ اما در سنین دیگر نیز مشاهده می شود. بهترین درمان برای اگزما، دوری از مواد آلرژی زا و دنبال کردن یک برنامه مراقبت پوستی، برای مرطوب کردن منظم پوست می باشد. برخی از داروهای موضعی و خوراکی نیز می توانند به تسکین علائم اگزما کمک کنند.

درماتیت های تماسی

ضایعات پوستی ناشی از تحریک یا آلرژی پوست. درماتیت های تماسی بر اثر تماس هرگونه مواد آلرژی زا یا حساسیت زا با پوست ایجاد می شوند. احتمال تشکیل راش با مواد حساسیت زا بیشتر است و این مواد شامل حلال ها، آفت کش ها و مواد شوینده می شوند. درماتیت های تماسی آلرژی زا، معمولاً در اثر تماس با پیچک سمی، لوازم آرایش و فلزات خاصی مانند نیکل و داروهای استعمالی روی پوست ایجاد می شوند. راش های پوستی درماتیت تماسی معمولاً به شکل پوست قرمز، برجستگی پوستی، تاول، پوسته یا زخم می باشد. خارش در این موارد بسیار شایع است. درمان درماتیت های تماسی شامل شست و شوی مرتب پوست و استفاده از لوسیون های ضد خارش و استروئیدها می شود.

ایمپتیگو

راش پوستی ناشی از باکتری. ایمپتیگو، نوعی راش پوستی است که بر اثر عفونت پوستی ایجاد می شود و معمولاً بر اثر یکی از این دو باکتری می باشد؛ گروه استرپتوکوک یا استافیلوکوکوس اورئوس. این راش پوستی به صورت زخم ها یا تاول های قهوه ای و خشک در اطراف بینی یا دهان ظاهر می شود.

این راش خارش زیادی دارد و بسیار مسری است. خراش دادن این راش و سپس دست زدن به نقاط دیگر بدن یا دست زدن به افراد دیگر، منجر به انتشار این بیماری می شود. درمان ایمپتیگو با کرم های آنتی بیوتیکی و یا لوسیون ها امکان پذیر است و در موارد شدیدتر باید با آنتی بیوتیک های خوراکی آن را درمان کرد.

پسوریازیس

نوعی بیماری که چرخه رشد سلولهای پوستی را تحت تأثیر قرار می دهد. پسوریازیس یک بیماری التهابی مزمن است که می تواند موجب لکه های ضخیم و خشکی شود که با پوسته ی نقره ای پوشانده شده اند. این لکه های برجسته و خارش دار که پلاک نیز نامیده می شوند، در هرجایی از بدن می توانند ظاهر شوند. تصور می شود زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی معیوب، چرخه رشد سلولهای پوستی را تسریع می کند. علت اصلی پسوریازیس هنوز مشخص نیست؛ اما ژنتیک نقش مهمی در ایجاد آن دارد. درمان هایی مانند کرم های موضعی، نور درمانی و دارو نیز می تواند به کنترل علائم پسوریازیس کمک کند.

درمان راش پوستی

زمان مراجعه به پزشک

آدرس اینستاگرام دکتر لادن ناظمی

تشخیص راش

اگر پزشک نتواند با شرح حال و معاینه ی فیزیکی علت خارش را تشخیص دهد نیاز خواهد بود تا بیمار تحت چندین آزمایش قرار بگیرید. این آزمایش ها عبارتند از:

  1. آزمایش خون: می تواند نشان دهنده ی بیماری زمینه ای باشد.
  2. بررسی عملکرد تیروئید: می تواند بیماری های تیروئیدی را رد کند.
  3. تست پوستی: برای شناسایی وجود حساسیت نسبت به موارد مختلف
  4. تراشیدن پوست و یا تهیه بیوپسی (نمونه ی زنده) از آن برای شناسایی عفونت

به محض آنکه پزشک علت خارش را شناسایی کند، درمان شروع می شود. اگر علت خارش بیماری زمینه ای یا عفونت باشد باید آنها را رفع کرد؛ اما زمانی که علت خارش، سطحی باشد (ناشی از بیماری های داخلی یا عفونت نباشد)، کرم های ضد خارش مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

درمان زودرس ریزش مو یا ترمیم مو ممکن است سرعت نازک شدن موها را کاهش دهد و باعث رشد مجدد موها گردد. روشهای درمانی متعددی برای توقف و پیشگیری از ریزش مو مانند مزوتراپی ، هیرفیلر ، پی آر پی و ... وجود دارد که توسط دکتر لادن ناظمی در اصفهان قابل انجام می باشند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با شماره تلفن 32240913 - 031 تماس حاصل فرمایید.

نسخه اصلی مطلب راش پوستی و یا بثورات جلدی چیست؟ را در سایت دکتر لادن ناظمی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
پینه پا چیست؟ تفاوت میخچه و پینهدکتر پرستو خسروانی [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
کانتورینگ چیست؛ انواع روشهای کانتور صورتدکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
فیلم عمل بسته دیسک با کمک لیزردکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
تغذیه و سلامت فکریشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
با انواع چروک پوست صورت آشنا شویددکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
بهترین تکنیک عمل کوچک کردن سینه در آقایاندکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
با علائم دیسک گردن حاد آشنا شویددکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مراقبت از پاهادکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت